Czeglédy Csaba: El szeretnék indulni a saját választókörzetemben

VPP 2019-05-27 13:14:00
A szombathelyi Demokratikus Koalíció támogatja Nemény Andrást és az új többséget, egy feltétellel.

Szuhai Viktor, a helyi DK elnöke és dr. Czeglédy Csaba tartott sajtótájékoztatót a szombathelyi összefogásról.

Szuhai az EP-választás kapcsán köszönetet mondott mind a választóknak, mind az aktivistáknak, majd gratulációjukat fejezték ki a Momentum Mozgalomnak a szép szereplésért. Külön megköszönte a szombathelyi ellenzéki választóknak, hogy megerősítették őket abban: az őszi választásokon igenis legyőzhető a helyi Fidesz.

Ehhez elengedhetetlen egy professzionális kampány, ami egy professzionális, jól megválogatott csapatot feltételez, akik kivívták a választók bizalmát.

"Most jött el az idő arra, hogy kinyissuk az ellenzéki együttműködés önkormányzati aktáját."

- jelentette ki Szuhai, aki azt is elmondta, ezt legkésőbb két héten belül le is kell zárniuk, hisz az idő kevés.

A DK továbbra is támogatja Nemény András polgármester-jelöltségét, egy feltétellel: "amennyiben a választást nem nyeri meg, abban az esetben a listáról nem ül be a közgyűlésbe."

Úgy látják, bár eddig a szombathelyi MSZP-nek volt a felelőssége, hogy meglegyen az együttműködés, amivel leváltható a helyi Fidesz, de ez tegnap esti eredmények fényében megváltozott: ezek alapján a választók akarata azt diktálja, hogy ezt a felelősséget a DK-nak kell most magára vennie. Itt átadta a szót dr. Czeglédy Csabának, akinek megköszönte, hogy beállt a DK mögé.

Czeglédy szerint a DK kockázatot vállalt azzal, hogy elindították képviselőjelöltként az EP-választáson, hisz nem lehet előre tudni, jó vagy rossz hatással lesz-e a kampányra. Ha a szombathelyi eredményt nézzük, az országos szintnél is jobban teljesített a város szavazatok arányában.

"Egyértelműen látszik, hogy ahol a leginkább jelen voltam, ott a DK támogatottsága - mint szülővárosomban - még nagyobb volt."

A szombathelyi dolgokkal kapcsolatban Czeglédy elmondta: egyik szeme sír, a másik nevet. Úgy látja, hogy ma nem olyan "állapotban" van a szombathelyi MSZP, mint amikor két éve kényszerűségből át kellett adnia annak vezetését. A helyi baloldali szavazók nagy szerencséjére jelen volt viszont a DK, amelyhez ő is csatlakozott, így szerinte ez egyértelműen megmutatta azoknak a szavazóknak, akik az MSZP-ben már nem tudnak helyben annyira megbízni vagy valamely okból rájuk szavazni, helyette most nekik végre itt a DK, akikre viszont lehet szavazni.

Czeglédy elmondta: szeretne elindulni a választókörzetében, ahol húsz évnyi képviselősködés után méltatlan körülmények között esett ki, nem pedig a választók akarata miatt. Ha a közösség akarata az, hogy függetlenként mérettesse meg magát, akkor szerinte így, a saját neve alatt is meglenne az elegendő támogatottsága.

Ebben az esetben viszont azt szeretné kérni, hogy a szombathelyi összefogás jelöltje ne induljon el vele szemben. Szerinte nem lehet az a cél, ha a fideszes jelölt mellett még őt is le kelljen győznie.

Többek között erről fognak szólni az egyeztetések is. Emlékeztetett rá, hogy ő is a Éljen Szombathely Egyesület alapítói közt volt, elmondása szerint a nevet is ő találta ki, de ennek ellenére is el tudja fogadni, ha a többiek a DK-val együtt arra a döntésre jutnak, hogy ne az összefogás jelöltjeként induljon. Szerinte a tegnapi eredmények azt mutatják, hogy ártani biztosan nem tudna azzal, ha elindul.

Szerinte - ahogy Szuhai szerint is - most az a fontos, hogy újra megnyissák a szombathelyi összefogás forgatókönyvét és újratárgyalják a dolgokat, a jelölteket és mielőbb nekilássanak a munkának.

Szuhai Viktor ezután elmondta, szerinte az újratárgyalás jelöltek személyét is fogja érinteni, akár még cserék is lehetnek.



Czeglédy szerint az Éljen Szombathely Egyesületnek az erejét a mögötte álló pártok adják, nélkülük nincs önálló társadalmi támogatottsága, a bázisát a mögötte lévő jelölő szervezetek adják. Szerinte a tegnapi választás egy egyértelmű közvéleménykutatás volt, amely eredménye jól mutatja a szombathelyi, fideszen kívüli jelölőszervezetek támogatottságát és ezért döntött úgy a DK, hogy maximum két hétre újra meg kelljen nyitni az "szombathelyi jegyzőkönyveket." Így két hét múlva várható a következő bejelentés.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.