Fotó: kormany.hu

Új cellát akart, elérte: A szombathelyi börtönből fegyházba kerülhet egy őreit megverő rab

Farkas Bazsi
2018. december 11. kedd, 08:17
Meghosszabbítják a büntetését.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a más ügyben jogerős szabadságvesztését töltő férfival szemben, aki a vád szerint 2018 januárjában a Szombathelyi Országos Büntetés- végrehajtási Intézetben közölte a bv. őrrel – miután az őr a zárka ajtajának zörgetésére azt kinyitotta, hogy ki akar költözni abból a zárkából – és elindult kifelé az ajtón - áll az ügyészség közleményében.

 

Az őr a két kezét előre nyújtotta, hogy visszatartsa az elítéltet, és tájékoztatta őt, hogy a más zárkába helyezését a reintegrációs tiszttel kell megbeszélni, a vádlott azonban egyszer ököllel arcul ütötte az őrt. Ezt követően a vádlottat a helyszínre érkező bv. tiszthelyettesek megbilincselték, és átkísérték az egészségügyi épületbe, ahol a vizsgáló helyiség előtt a vádlott megpróbálta lefejelni is az őt kísérő bv. törzszászlóst, amitől az nekiesett a közeli asztalnak.

 


Mindkét őr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

 


A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás