Fotó: Kanizsa Lokálpatrióta Hetilap

Szombaton számoltunk be róla, hogy ellehetetlenült a Nagykanizsa nagy múltú lövészklubja, mivel az eddigi évi másfél milliós bérleti díjat 800 milliósra emelték:

 

"Júniusban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felmondta a velünk kötött szerződését, hozzáteszem, ez teljesen jogszerű volt" – ezt Törőcsik Pál, az nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet elnöke nyilatkozta lapunknak. A szerződés felmondása után kezdett levelezésbe, először a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel. Ekkor kapták válaszként azt a levelet, amelyben leírták, hogy az eddig évi másfél millió forintért bérelt területet ezentúl 2000-4000 forintért bérelhetik négyzetméterenként, ebből jött ki az irreális 800 milliós összeg.

 

Elküldtük kérdéseinket a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nek. Válaszuk egybecseng Törőcsik szavaival: leírják, hogy 2007 óta vagyonkezelési szerződéssel használták az ingatlant, amit aztán az MNV rendes felmondással megszüntetett, ezután pedig a lövészegylet tájékoztatást kért a lehetőségekről.

 

Az áremelkedést azonban az önkormányzatra keni az állami cég: "Ebben az általános tájékoztatóban szerepelt - többek között – a kérdéses bérleti díj összege, amely a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltatási Kft. – a helyi önkormányzat vagyonrendeletén nyugvó, mint helyben szokásos bérleti díjon alapuló – közlése szerint lett meghatározva."

 

Kíváncsiak lettünk volna arra is, hogy vizsgálták-e, hogy az üresen álló ingatlan fenntartása nem okoz-e nagyobb veszteséget, mint egy listaáron aluli bérbe adás, de a cég tájékoztatása szerint az ingatlanhasznosítási koncepcióját csak a birtokbavételt követően fogja kialakítani.

 

Természetesen megkerestük a Nagykanizsai Vagyongazdálkodási és Szolgáltatási Kft-t is, amint választ kapunk, közöljük az önkormányzati cég álláspontját is.

 

comments powered by Disqus

Már hosszú ideje betegeskedett.

Köztük Dzsamál Hasogdzsit, a meggyilkolt szaúdi újságírót.

Az infrabicikli a titkos fegyver!

A Falco amerikai légiósa sérvműtétje miatt utazott haza.

23 darab háromkerekű elektromos motorral bővít a Magyar Posta.

Romániában vadászott, amikor megtörtént a baleset.

2x2 sávot 15 másodperc alatt kell legyűrnie a gyalogosoknak. Az időseknek esélytelen a mutatvány.

Ragaszkodik a magyarázathoz a miniszterelnök.

Szigetszentmiklósra látogattak a srácok.

Szombathelyen meddig várjunk még?

Legutóbb ilyen klímában 18 méterrel voltak magasabb a tengerek.

Bejött a kormánynak a korhatáremelés: kevesebb a nyugdíjas.

Twitter megosztás Google+ megosztás