Fotó: Kanizsa Lokálpatrióta Hetilap

70 év után kénytelenek bezárni a nagykanizsai lőteret, mert az állam 1,5 millióról 800 millióra emelte a bérleti díjat

Kovács Lilla
2018. december 1. szombat, 20:52
Az elképesztő mértékű emeléssel ellehetetlenültek, pedig könnyen lehet, hogy olimpikont adnának a tokiói csapatba.

Az ügy már június óta húzódik, de a november végi közgyűlésen kénytelenek voltak a megszűnés mellett szavazni.

 

"Júniusban a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő felmondta a velünk kötött szerződését, hozzáteszem, ez teljesen jogszerű volt" – mondta el Törőcsik Pál, az nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet elnöke. Ekkor kezdett végtelen levelezésbe, először a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel.

 

Ekkor kapták válaszként azt a levelet, amelyben leírták, hogy az eddig évi másfél millió forintért bérelt területet ezentúl 2000-4000 forintért bérelhetik négyzetméterenként, ebből jött ki az irreális 800 milliós összeg.

 

Ezután írtak levelet a Magyar Szabadidő Sportszövetségnek, amiben leírták, hogy ez a döntés teljesen ellentmond az Orbán Viktor által hirdetettekkel, miszerint lőterek létesítése várható. A Budapestről visszajutott Dénes Sándorhoz, nagykanizsai polgármesterhez, aki szintén nem tudott segíteni nekik; de hiába keresték a Magyar Honvédelmi Sportszövetséget is. Eközben többször küldtek levelet az MNV-nek, de további választ nem kaptak.

 

Törőcsik Pál elmondta, hogy a helyzetet azért is furcsállják, mert az ingatlant egyes részeit alvállalkozóként kiadták, többek közt egy kutyás egyesületnek, akik viszont megtudtak egyezni az MNV-vel, és sikerült egy normális összegben megegyezniük a további bérlésről.

 

"A legnagyobb problémánk az, hogy nem tudjuk, mi lesz a sportolóinkkal, pedig van olyan sportolónk, akinek olimpiára is van esélye kijutni." Mint mondja, a helyzet azért is ellehetetleníti az egyesületet, mert a lőfegyverekre vonatkozó törvények szerint a fegyvereket nem lehet onnan elvinni, mert azok többek közt a rendőrségen is a lőtér címére vannak bejelentve. "Ránk egyesületként más szabályok vonatkoznak, és ha elmozdítjuk onnan a fegyvereket, akkor onnan esetleg csak vadászboltba vihetem eladni."

 

Kérdéseinket elküldtük a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt-nek, amennyiben választ kapunk, közölni fogjuk.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás