Strache a karmelita kolostorban, fideszesek körében. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Jobbik kivizsgáltatná, vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek

ugytudjuk.hu
2019. május 19. vasárnap, 14:09
Az osztrák alkancellár egy videófelvételbe bukott bele, amiben többek között Orbán is szóba került.

Vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi a Jobbik annak feltárására: vannak-e magyar vonatkozásai a Strache-ügynek. A párt azt is szeretné, ha a nemzetbiztonsági bizottság is a lehető leghamarabb összeülne az ügy miatt - mondta a párt szóvivője vasárnapi sajtótájékoztatóján.

 

Szilágyi György emlékeztetett: Orbán Viktor miniszterelnök májusban találkozott az osztrák politikussal.

 

Az ügyet a képviselő úgy jellemezte: Heinz-Christian Strache saját magát buktatta le, "és így Orbán Viktort is", hiszen egy "korrupciós, oligarchás megbeszélésen Strache magyar mintára állíttatta volna az Osztrák Szabadságpárt szolgálatába Ausztria legnagyobb bulvárlapját".

 

Lemondott a osztrák alkancellár az őt lebuktató ibizai videó miatt

ugytudjuk.hu Felajánlotta lemondását szombaton az alkancellári tisztségről a kormánykoalícióban részt vevő Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) előző nap súlyos korrupciós botrányba keveredett elnöke. Heinz-Christian Strache szerint az Osztrák Néppártot (ÖVP) vezető Sebastian Kurz kancellár elfogadta lemondását.


Amibe az osztrák politikus belebukott, Magyarországon egy működő rendszer - fogalmazott -, ennek pedig nálunk is kell, hogy legyen következménye. 

 

Feltette a kérdést: a magyar rendszer kiépítésében is voltak orosz közreműködők? Közrejátszhatott-e a kormányhoz közeli médiabirodalom kiépítésében a Paks II. szerződés vagy az orosz kémbank Magyarországra telepítése? - sorolta kérdéseit. A politikus szerint a bizottságoknak arra is választ kell adni: az oroszok strómanja-e Heinrich Pecina, akivel Orbán Viktor is tárgyalt, és aki több országos lapot is felvásárolt.

 

Kurz bejelentette: előre hozott választások lesznek Ausztriában

VPP Áll a bál a Strache-ügy miatt. Több ezer tüntető gyűlt össze szombaton az osztrák kancellária előtt, hogy a koalíció felmondását, illetve Sebastian Kurz néppárti (ÖVP) kancellár lemondását és új választások kiírását követeljék. Többek közt ennek nyomására Kurz bejelentette a kormánykoalíció felbontását és mielőbbi új választások kiírását javasolta szombat esti sajtótájékoztatóján.


Orbán Viktor szövetségi rendszere összeomlani látszik - jelentette ki Szilágyi György.  Hozzátette: nem engedhető meg, hogy a Fidesz a vesztes oldalra vezesse az országot az európai politikában.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás