Fotó: Vágvölgyi Bálint

November 10-én tartják Szombathely legnagyobb ünnepségét a Szent Márton gálát. A város legrangosabb kitüntetéseit adják át ekkor, ha adott évben van, akkor a város díszpolgári címét ilyenkor adják oda a kitüntetettnek.

 

A tegnapi közgyűlésen jött elő, egészen pontosan Molnár Miklós (Pro Savaria) alpolgármester kérdezett rá, hogy ugyan már miért este nyolckor kezdődik a gála. Molnár emlékeztetett, hogy ez az esemény fontos a kitüntetetteknek, sokakat elkíséri a családjuk, van akinek már idősek a szülei, de olyanok is vannak, akiknek kicsik a gyerekei, így nem mindegy, hogy mikor van a kezdési időpontja a 1,5 - 2 órás gálának.

 

Puskás polgármester erre azt mondta, hogy a Haladás-Ferencváros meccs miatt tolták későre a kezdési időpontot.

 

Úgy gondolták, hogy nem lenne szerencsés, ha a meccs és a gála időpontja egybe esne. Később azonban változott a mérkőzés kezdés a tévéközvetítés miatt, ám most már talán maradna minden a régiben. 

 

Én csak arra tudok gondolni, hogy valamelyik játékos, esetleg B-Közép tag kap majd kitüntetést, ezért nem ütheti egymást a meccs és a gála.

 

Minden esetre az élet a legjobb forgatókönyvíró. A meccs ugyanis 19:30-kor kezdődik, a Szent Márton Gála kezdési ideje pedig 18 órára módosult, a helyszín változatlanul a Sportház.  

 

Azért amondó vagyok, hogy végig kéne futni még a versenynaptárakat, nehogy valami ütközés legyen, mondjuk a megye I-es foci és a gála kezdési időpontja között.


 

comments powered by Disqus

Mobilszolgáltatóknak adta a tűzoltók tömlőszárítóját a kőszegi önkormányzat, ezért kellett másikra költeni a temetőre szánt pénzből. A tömlőszárítóból antenna lett. Temetkezni urnásan lehet a városban, másra nincsen hely.

Hazánkban a halnak meg a legtöbben kezelhető rákbetegségekben az EU-ban, és mivel a kórházi fertőzések aránya is katasztrófa, a szuperbaktériumok erre rátehetnek egy lapáttal.

Napról napra hidegebb lesz.

Persze ott a tömegközlekedés is, a bérlet olcsóbb.

Szerelme is a nézők között volt, mikor megtörtént a tragédia.

Egészítsd ki a mondatot!

Twitter megosztás Google+ megosztás