A Kisalföld szűkszavúan, a GyőrPlusz névtelen lejárató ckkben számolt be az akkugyár-ellenes tüntetésről

Pintér Bence 2023-03-21 08:55:03
Haragosan vonultak el a tüntetők a GyőrPlusz névtelen tudósítása szerint.

Egy-egy fotóriporttal, azonban amellett rendkívül eltérő narratívával számolt be a két győri kormányközeli lap az LMP és a Szívügyünk Szentiván tegnapi akkumulátorgyár-ellenes tüntetéséről.

A szentivániak ügyét korábban is valamennyire lekövető Kisalföld az extenzív fotóriport mellé másfél órás tüntetésről csak annyit közölt, hogy a Szívügyünk Szentiván civiljei azért csatlakoztak a tüntetéshez, mert tavaly augusztus óta nem alakult érdemi párbeszéd a győri önkormányzattal.

Az adóforintjainkból működő fideszes propagandalap, a GyőrPlusz viszont egészen eddig nem számolt be a szentivániak tiltakozásáról, most viszont a fotóriport mellé ismét csak névtelen szerző alkotott „cikket”, aminek a „Színt vallott Pintér Bence LMP-s aktivista” címet adták, ahelyett a tényszerű állítás helyett mondjuk, hogy „Félezer ember tiltakozott a győri városvezetés ellen”.

A névtelen propagandaanyagban termászetesen rendkívül negatív hangon számoltak be a tüntetésről. A felszólalók szerintük „a civil erőről és a civil összefogásról harsogtak”, pedig ez egy LMP-s rendezvény volt; külön fontosnak tartották kiemelni, hogy Tatáról is érkeztek tüntetők és a felszólalók között volt az érdi alpolgármester. Az elhangzottakból egy érdemi idézet nem került be az eléggé frusztrált hangvételű névtelen cikkbe, ami így zárul:

„A hosszúra nyúlt rendezvény végén ismét megfogadták, hogy nem hagyják. Ennyiben maradtak és haragosan elvonultak. A szentivániak és a vidékről érkezettek egyaránt. Persze gyűjtöttek neveket, címeket is, jó lesz az majd az önkormányzati választásokon.”

A GyőrPlusz fantázianevű névtelen szerző frusztrációja érthető, hiszen az elmúlt hónapokban több alkalommal is leleplezték azt, hogy újság helyett propagandalapként működnek:

  • Először novemberben arról, amikor először kitettek egy anyagot Hajtó Péter fideszes képviselő jótékonysági akciójáról, majd azt – miután Dézsi Csaba András polgármester és a képviselő összekülönbözött – ismeretlen okból törölték az oldalról.
  • Aztán januárban arról, hogy melyik győri politikus nevét hányszor említették a lapban, amiből kiderült, hogy még a fideszes képviselők is alig férnek be lapba, ami ellenzéki képviselőkről szinte említést sem tesz, viszont a polgármestert több száz alkalommal szerepeltette.
  • Januárban arról is írtunk, hogy a GyőrPlusz Média nem hajlandó elárulni, hogy hányan olvassák, nézik, vagy hallgatják tartalmaikat, sőt, azt állítják, hogy nincsenek is ilyen adataik, miközben 2021-ben még voltak ilyenek.
  • Végül arról is beszámoltunk, hogy a GyőrPlusz Média továbbra sem hajlandó nyilvánosságra hozni a kéthetente szervezett polgármesteri interjúk hanganyagát.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.