Hatalmas a sunnyogás a Haladás Sportkomplexumban: hét lakat alatt őrzik, hogy ki és mennyiért bérli a Rohonci út felüli kávézót

Farkas Bazsi 2022-09-15 18:39:00
Hiába kértük közérdekű adatigényléssel, egyelőre nem kaptuk meg a szerződést, miközben a kávézó mellett már kegytárgybolt is üzemel.

Július 20-án kelt Facebook-posztjában írt arról a Szombathelyi Haladás oldala, hogy: Megnyitott a Haladás Bolt a Rohonci úton! 

A fotón a csapat legendája Halmosi Zoltán mellett, Németh Milán a Haladás labdarúgója, Séllei Árpád a csapatot működtető cég ügyvezetője és Szántó Erzsébet, a HVSE klubmenedzsere tartja az átvágott nemzeti színű szalagot.

Fotó: Szombathelyi Haladás Facebook-oldal

A megnyitón Séllei Árpád azt mondta, egy igazi közösségi teret kívánnak létrehozni, ahol a sportolók és a szurkolók kedvükre tölthetik az időt. 

Fél évvel ezelőtt, amikor Szántó Erzsinek és Homlok Zsoltnak mondtuk el, hogy üzemeltessünk saját shopot és legyen egy pub, nyitott fülekre találtunk és nem kis munka után sikerült a mai napon a megnyitót megszervezni. Homlok Zsolt a biztosíték arra, hogy a Haladás jövője rendbe lesz. Itt is nagyon sokat segített - mondta akkor Séllei.

Vagyis Séllei elmondása szerint a kávézót ők, a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. üzemelteti. Ezt látszik alátámasztani a bolt kirakatán is reklámozott halibolt.hu. A weblapot megnyitva elsőre szintén a focicsapatot működtető cég neve jön szembe a látogatóval.

Ez eddig nem is lenne különösen érdekes, hiszen a cégkivonatban szerepel is a területhez szükséges tevékenységi kör. A Haladás foci csapatát működtető cég kibérelte a stadion melletti kávézót, hogy szurkolói pubot üzemeltessen.

A kérdés az, hogy milyen feltételekkel tette ezt meg a Kft.?

A Sportkomplexum oldalára 2021. novemberében került fel a pályázati felhívás, amelyben erre az egységre bérlőt keresnek. A pályázati kiírásban akkor az állt, hogy 126 ezer+ÁFA/hó-ról indul a licit. 

Arról már nem töltöttek fel dokumentumot, hogy a pályáztatás eredményes volt-e vagy sem, és amennyiben eredményes volt, ki és mekkora havidíjért nyerte el az üzemeltetést.

Közérdekű adatigénylést küldtünk el a Haladás Sportkomplexumot üzemeltető cégnek, a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft.-nek. Mivel azonban a létesítményhez két büfé is tartozik, így az adatigénylésben azt is megjelöltük, hogy minket a Rohonci út felőli jegypénztárak melletti kávézó bérleti szerződése érdekel. Ráadásul minden egyéb olyan paramétert beleírtunk a helyiség azonosítására, amit maga a Sportkomplexum Fejlesztő Kft. adott meg a pályázati anyagban.

A határidő leteltével meg is kaptuk a választ, hogy a sportkomplexumban jelenleg nem üzemel a büfé, így hatályos bérleti szerződést nem tudnak megküldeni, de az előző bérlőkkel kötött szerződéseket megkaptuk.

Fotó: Szombathelyi Haladás Facebook-oldal

Ismét levelet írtunk amelyben megint pontosítottuk, hogy minket nem az épületben található büfé érdekel, hanem a Rohonci út felőli kávézó. A Sportkomplexum válaszában lezártnak tekintette az adatszolgáltatást.

Hogy megkaphassuk végre a szerződést a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultunk, amely már korábban is segített hasonló ügyek tisztásában.

De mégis mit titkolhat a Sportkomplexum?

Hogy tisztán lássunk gyorsan le kell szögeznünk pár dolgot, illetve tisztázni kell a cégeket. Az ügyet ugyanis kicsit bonyolítja, hogy bár minden szereplő nevében benne van a Haladás, jogilag semmi közük nincsen egymáshoz.

Sportkomplexum  - Üzemeltetője a Haladás Sportkomplexum Fejlesztő Nonprofit Kft., ügyvezetője Gál Sándor, tulajdonosa a magyar állam.

Haladás focicsapat - Üzemeltetője a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft., ügyvezetője Séllei Árpád, többségi tulajdonosa Homlok Zsolt.

Haladás VSE - Haladás Vasutas Sportegyesület, egyesületi elnök Homlok Zsolt.

Bár a bérleti szerződést nem kaptuk meg, arra a következtetésre jutottunk, hogy a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. bérelte ki a Sportkomplexumtól a kávézót. Vannak azonban olyan információink, hogy míg az ajándéktárgy boltot a focicsapatot is üzemeltető cég működteti, addig a helyiség kávézó részét tovább adta a cég. 

Ha azonban a bérleti szerződés ezt nem teszi lehetővé, akkor kezdjük már érteni, hogy miért titkolja annyira a Sportkomplexum az általunk kért dokumentumot. 

Bármi is legyen a háttérben nem tisztességes, hogy egy közpénzből épített és közpénzen fenntartott létesítmény vezetősége akadályozza a transzparenciát.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.