Ahová megyünk, ott nincs szükség utakra

Nagy Donát 2022-08-06 15:12:43
Bár vannak hibái, mégis egy különleges darab a Vissza a jövőbe című filmek híres járgányának LEGO-változata, a De Lorean.

A múltkor már megmutattam, milyen klassz gyűjtői kiadást kapott legóéktól a Szellemirtók Ecto-1-es autója. Annak vásárlásakor igazából két készlet köcött vacilláltam; a vége pedig az lett, hogy nem tudtam dönteni. Így került hozzám a kockásított De Lorean DMC-12-es is.

Fotók: Nagy Donát

Mivel ezt raktam össze másodszor, így az építéssel kapcsolatban nem tudtam máshoz viszonyítani, mint az Ectomobilhoz.

Bár az egyik kedvenc filmem a Vissza a jövőbe, sőt, a szellemírtás szerintem sosem lesz annyira menő, mint Brown doktor és Marty időutazása, mint készlet egy kicsit kevésbé élvezetes összerakni a fehér kombihoz képest. De azért ez is nagyon jó ám!

Amíg az Ecto-1-esnél egy technic vázra külön kellett felpakolni a már megépített részegységeket, itt egy klasszikusabb filozófiát követ az összerakás. Nyilván itt is az alvázat kellett legelőször összehozni, de erre szépen körben, folyamatosan építettem fel a szürke kockákat.

Fotók: Nagy Donát

 Az sirályszárnyas ajtók természetesen nyithatóak, így a belsejét is meg kellett csinálni, aminek hála szerencsénk van a kezünkben tartani mind az időáramköröket, mind a fluxuskondenzátort. Sajnos az ajtók súlyuknál fogva nem maradnak felnyitva, ez nem az én bakim, a készlet ilyen.

Érdekesség, hogy mindhárom filmbéli változatot meg lehet építeni.

Mivel nekem a 2. rész a kedvencem, ezért azt a verziót hoztam össze, amikor az autó repülni is tud. A kerekek egyébként egy karral mozgathatóak, és akár a harmadik, westernes rész kiegészítői is felpakolhatók lennének.

Fotók: Nagy Donát

 Kicsit azért hibának tartom, hogy a repülő De Loreant kevésbé lehet kiállítani, ugyanis jóformán semmilyen állvány nem tartozik hozzá. Ilyent egyébként lehet külön vásárolni kamulegóból, ennek beszerzésén még gondolkodom.

Ellenben kapunk marhajó minifigurákat is a kedvenc szereplőinkkel, kis táblával, és még a légdeszkát is a készlethez csomagolják.

 De miért világít? Ez már nem a hivatalos LEGO műve, ugyanis alapban csak a fluxuskondenzátor tud fényleni. Viszont közben kiderült, hogy egy komplett iparág, azaz legalább három cég is foglalkozik kifejezetten az egyes készletekhez gyártott LED-csomagokkal. Egy ilyent én is beszereztem a De Loreanhez (meg egyébként az Ecto-1-hez is). Így aztán kiállítva egy még különlegesebb darab a történelem legklasszabb időgépe.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.