Németh Zsolt visszalépett a sárvári időközi választástól

Fehér Buda 2022-05-23 14:43:00
Így jelenleg kettő jelölt közül lehet majd választani a jövő hónapban.

Június 26-án időközi választásokat tartanak Sárváron, az ötös választókerületben. A kerület korábbi képviselője dr. Szabó Gyula főorvos volt, aki tavaly augusztusban tragikus hirtelenséggel elhunyt. A koronavírus-járvány miatt hozott intékzedések miatt azonban egészen idáig nem lehetett kiírni az új választást. 

A helyi választási irodán hárman vették fel a jelöltséghez szükséges választóíveket, Németh Róbert, a Fidesz jelöltje, Farkas János független jelölt, akit a Mindenki Sárvárért Mozgalom támogat, valamint Németh Zsolt, a Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője. Az íveket viszont eddig csak Németh Róbert és Farkas János adta le, a választas.hu-n is csak az ő nevük szerepel, mint nyilvántartásba vett képviselő-jelöltek.

Németh Zsolt végül a Facebook oldalán jelentetett meg egy közleményt, amely szerint

visszalép az indulástól.

Mint írja, a jövőben a konstruktív ellenzéki szerepben tevékenykedve fog dolgozni az önkormányzatban. A közleményt a továbbiakban változtatás nélkül közöljük:

Kedves Sárváriak, Dr Szabó Gyula főorvos Úr sajnálatos halála miatt június 26-án időközi választást tartanak majd Sárvár 5. Számú választókörzetében. A Híd a Jövőnkért Egyesület képviseletében május 7-én reggel 8 órakor felvettem az aláíró íveket és még aznap délelőtt a kezemben volt az induláshoz szükséges aláírások bőséges mennyisége. Közben segítőim is dolgoztak és készítettünk egy videót is! Aztán délután is folytattam a munkát és beszélgettem az emberekkel! Nagyon érdekes volt hallani az emberi sorsokat….. szinte nem volt lépcsőház ahol ne lett volna albérlet, illetve sok albérlet, és valamilyen megoldandó probléma…

A “hálózat” is működik és függetlenül a valós érzésektől az anyagi hatások is jelentősen motiválnak. Nos megoldandó feladat van és lesz bőven, de a versenynek az emberek kegyeiért csak akkor van/lenne értelme, ha az többről szól mint a Hazafias Népfront idején….. Most annak kell megoldani a problémákat akit/amit fetisizálnak, előnybe részesítenek,támogatnak és kijelöltek a feladatra! Szóval az eredmény már megvan és még választás sem volt. Gratulálok a győztesnek! Aztán itt vannak a régi káderek…. Az egyik versenybe is száll, hogy valóban a sikerért vagy valamilyen más okból azt nem tudjuk, de az Ő esete legalább olyan érthetetlen és értelmetlen mint a szomszédunkban a háború… Legyen világos Ők a 2024-es pozíciók elosztásáért sertepertélnek, és azt hirdetik, hogy milyen sokan vannak miközben egyetlen új jelöltet sem sikerült kiállítani. Sőt…. Maradt tehát a régi módszer…. Viszont világosan ki fog derülni, hogy mit ér a Farkas, ha János a belvárosban..!

A mi gondolataink alapján “egy valós versenyben” demokratikusabb lehetett volna az önkormányzat… Akár így akár úgy. Milyen verseny az amikor egyiknek minden a másiknak pedig még a semmi, illetve a “semmi semmi” sem jut … Sőt még biztosan Kalkuttai Szent Teréz is negatív árnyalatban kerülne az újságba ha elindulna ellenzéki oldalon ma Magyarországon… Nos így ….!? Az érdekesebb viszont mégis csak az ellenzék viselkedése…. Tragikus! Mindenhol az országban és Sárváron is! A Fidesz ilyen ellenzékkel a következő tíz évben is folyamatosan 2/3 illetve 4/5 körül fog mozogni! Mondjuk ki őszintén az ellenzék jelenleg kormány képtelen! Amennyiben igaz ezen állítás, pedig az, akkor változni és változtatni kell a stratégián! Nem korszakdöntőnek kell lenni, hanem rendszer kritikusnak ! Igen vannak kérdések amelyeket nagyon jól csinálnak a “Fiúk” míg van olyan ahol elkel a vita és gyakran magukat is meggyőzik a módosításokról … Nos ez tehát a rendszer kritika ami pl. a polgári mértéktartás kapcsán néha kellően fontos…Azt Ők is tudják, hogy a politikai verseny jó és kell is, mert kihozza belőlünk a jobbat…. Ez egy sokbeszédű történet - kellene legyen- ahol az érvek lendítik tovább a feleket …Senkinek nem jó, ha a rendszer megmerevedik, bürokratává válik és elfojtja a kreativitást … 

Nos a jövőben a konstruktív ellenzéki szerepben tevékenykedve fogok dolgozni az önkormányzatban és jelenleg pedig úgy döntöttem, hogy visszaadom az íveket és nem leszek jelölt 2022-ben. A magam részéről köszönöm szépen mindenkinek aki támogatott, segített és tanáccsal látott el! Segítőimnek hálás vagyok a munkájukért és az egyesületi tagtársaknak a munkában való részvételükért! Mindenkinek jó erőt, és egészséget kívánok és építkezünk a következő választásra……

Szólj hozzá!

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.