Kemény párharcban maradt alul a Falco

Papp László Tamás 2022-05-21 21:14:12
Szegeden vendégeskedtek a szombathelyiek.

Persons középtávolija indította a találkozót, a Falco első kosarát pedig Clark jegyezte egy tripla formájában. Keller jól fejezett be egy akciót, majd 2-5 után Cook egalizált. Persons és Cook újabb pontjaival 9-5-re meglépett a Szeged, amire érkezett Clark újabb hármasa

említi bball1 kosaras portál.

A mérkőzés ehhez hasonló mederben zajlott a folytatásban is, pár ponttal a Szedeák vezetett, majd egy-egy jó megmozdulással kapaszkodott a Falco. A 7. percben Váradi duplájával 13-13-nél érte utol ellenfelét a szombathelyi csapat. Hiába vezettek már 19-13-ra is a szegediek, Barac és Váradi kosaraival megfordították a vendégek az állást a negyed végére (19-20).

Alston és Barac pontváltásával indult a második negyed. Az amerikai kétszer is betalált, így újra a Szedeáknál volt az előny. Váradi vette vissza csapatának a vezetést, majd Kerpel-Fronius egyenlített. Barac volt a következő percekben továbbra is nagyon aktív a Falco részéről, így a vendégek tartottak előrébb. Davis beállítása hozott lendületet a hazaiak játékába, a második hármasa után 35-31-re vezettek. Golomán 35-35-nél még egyenlített, de a hátralévő két perc egyértelműen a hazaiaké volt. Öt pont volt a különbség a félidőben (44-39).

A második félidőt egy Alston-kosár nyitotta, az amerikai center ekkor távolról talált be. A Falco oldalán Perl lendült bele a játékba, és pontjaira építve egyre inkább szűkítette a különbséget a vendég együttes. Golomán hárompontosával 49-50-nél a vezetés is átvette Milos Konakov legénysége. Hiába szerezték meg a vezetést a vendégek, Davis megint jókor vette kezébe az irányítást. Egy perccel a negyed vége előtt büntetőit követően 55-54-re vezetett a Szedeák, amit Persons toldott meg egy duplával. A játékrészt Benke triplája zárta, ezzel kiegyenlítve a mérkőzést (57-57).

Jól kezdte a záró tíz percet Simándi Árpád alakulata: Alston és Keller kosaraival öt ponttal megléptek. A következő percekben egy pontnál jobban nem tudott felzárkózni a Falco, sőt Davis triplája után 70-63-ra vezettek a hazaiak öt perccel a vége előtt. Küzdött becsülettel a szombathelyi csapat, feljött még 75-72-re Perl betörése után, de az ellentámadásból a Szeged végleg eldöntötte a találkozót. Persons kilenc méterről bevágott egy hármast, ahonnan már nem volt visszaút félperccel a vége előtt. A szombathelyi triplapróbálkozások kimaradtak, a végeredményt Perl büntetői állították be (80-74).

A három győzelemig tartó párharc állása: 1-1.

Naturtex-SZTE-Szedeák – Falco-Volvo Alpok Autó 80-74 (19-20, 25-19, 13-18, 23-17)

Rájátszás, negyeddöntő, 2. meccs
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur Tamás, Tőzsér Dénes Kelemen, Fodor Attila (Bogárdi János)

Szeged: Persons 13/3, Balogh S. -, Cook 10/3, Bognár 7, Alston 18/3. Csere: Davis 23/12, Keller I. 3/3, Filipovics 4, Polányi -, Szatmári -.

Falco: Somogyi 4, Perl 19, Clark 6/6, Golomán 16/6, Keller Á. 6. Csere: Benke 3/3, Váradi 9/3, Barac 11, Sövegjártó -, Hawkins -.

Szólj hozzá!

Győri polgármesterjelölti vita: Pintér Bence igent, Dézsi és Borkai nemet mondott

A Partizán szervezett volna polgármesterjelölti vitát Győrben.

Szombathely rendezi a jövő évi lacrosse Eb-t

Jövő nyáron Szombathelyen kerül sor a lacrosse Európa-bajnokságra.

Félmillió forintot loptak el egy idős, beteg embertől a soproni vasútállomáson

Az elkövetők megszerezték a bácsi bankkártyáját és annak PIN kódját.

Továbbra is rejtély, hogy miért nem vállalja fel szombathelyi címét Lenkai Nóra

Megszólalt albérlete ügyében a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje.

Fellökte haragosát egy férfi Kőszegen

Egy szórakozóhelyen szólaltak össze.

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.