Nem hajlandó elárulni a kormány, hogy mennyi pénzt tapsolt el arra, hogy reklámozza az M80-as autóút Körmend és Rábafüzes között elkészült szakaszát

Farkas Bazsi 2021-11-24 10:03:12
Mert egy utat mindenképpen reklámozni kell, ez ugye egyértelmű.

Október 21-én adták át az M80-as autóút Körmend - Rábafüzes közötti szakaszát. Bár korábban maga Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be, hogy az út 2x2 sávos lesz, megépültekor csupán 2x1 sáv készült el.

A projekt összefoglalásánál a palyazat.gov.hu-n fellelhető dokumentum így fogalmaz:

Jelen projektben szereplő szakasz teljes egészében része lesz a távlati TEN-T európai hálózatnak. A projekt keresztmetszeti kialakítása megfelel, a Minisztérium KIF/14081/2014-NFM ikt. számon kiadott levelében foglaltaknak, melyek alapján ütemezett kialakítást rendel el, a legkisebb forgalmú gyorsforgalmi utaknál, mely a takarékosabb 2x1 sávos kialakítású, a külön szintű csomópontok alkalmazásával biztonságosabbá tett és a forgalom akadálytalan haladását is biztosító úttípus. Végleges kiépítésnél 26,60m koronaszélességű autópályává fejleszthető 2x2 forgalmi sávos autóút kiépítése a távlati cél.

Vagyis távlati cél az, hogy az út 2x2 sávos legyen, addig be kell érnünk a 2x1 sávval. 

Ami talán még a megígért, elkészült majd tervezett sáv számoknál is érdekesebb az az, hogy az út elkészülte után, annak hirdetéseivel lehetett találkozni.

Igen. Az M80-as autóút Körmend és Rábafüzes közötti szakaszát rádió hirdetésekben, óriásplakátokon és a nyomtatott, valamint online sajtóban is reklámozták. Pénzért. 

Hogy pontosan mennyiért, és hol és, hogy a felületeket mi alapján választotta ki a kormány, azt Ungár Péter, a Vas megyei LMP országgyűlési képviselője kérdezte meg az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. 

Az ITM nevében Schanda Tamás államtitkár válaszolt. Aki válaszában ugyan leírta az út paramétereit, vagyis, hogy egy 30 kilométeres szakasz épült meg egy 575 méter hosszú völgyhíddal, ezen kívül azonban semmi egyéb konkrétummal nem szolgált.

Európai uniós forrásból megvalósuló beruházások esetében kötelező kommunikációs feladatoknak kell eleget tenni a kedvezményezettnek, tehát uniós kötelezettség - tette hozzá Schanda, aki Ungárt a részletekért a palyazat.gov.hu oldalra irányította.

Nos, mi megkerestük az oldalon a nagyon hangzatos nevű IKOP-1.1.0-15-Nemzetközi (TEN-T) közúti elérhetőség javítása című projektet. Ám az itt közzétett adatok semmit nem mutatnak meg abból, hogy reklámra, oppárdon kommunikációra mennyit költött el a kormány. Ahogy azt sem mutatja meg az adatlap, hogy hol és pontosan mennyiért hirdették az utat, ami egyébként 92 milliárd 980 millió 60 ezer 697 forintot emésztett fel. 

Fotó: vaol.hu

Az biztos, hogy a Rádió1 reklámspotban, a Vas Népe pedig fizetett hirdetésben közölte a jó hírt, hogy elkészült az út. Óriásplakátokon is lehetett látni az örömhírt, hogy Körmend és Rábafüzes között az európaihoz közelítő úton kocsikázhatunk.

Hogy mindez mennyi közpénzbe fájt, azt sajnos nem tudjuk meg. 

Szólj hozzá!

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.