Bányai-Németh Gábor: Hencz Kornél nem csak engem sértett meg, hanem a Vas megyei Momentum közösségét, szavazóit és szimpatizánsait

Farkas Bazsi 2021-08-17 06:40:51
A Momentum előválasztási jelöltje levélben reagált Hencz nyilatkozatára.

A múlt héten írtunk arról a kissebb adok-kapokról, amit a Nemzeti hitvallás kifüggesztése miatt alakult ki Hencz Kornél az MSZP-P Vas2-es előválasztási jelöltje és a momentumos elővásztási jelölt Bányai-Németh Gábor között. A kormány rendeletben hirdette ki, hogy a polgármesteri hivatalaokban ki kell függeszteni a Nemzeti hitvallást, Celldömölkön pedig, ahol Hencz külsős alpolgármester, úgy nyilatkoznak, hogy eleget tesznek a kérésnek.

Bányai-Németh arról posztolt, hogy Hencznek illene nyilatkoznia, hogy hogyan akar ellenzéli előválasztási jelölt lenni úgy, hogy polgármestere ellenállás nélkül függeszti ki a dokumentumot. 

Hencz az Ugytudjuknak nyilatkozva azt mondta, hogy ennél fontosabb kérdések is vannak a választókerületben, Bányai pedig csak ismertséget akar az ügytől, merthogy ő a legjelentéktelenebb jelölt egyébként is.

Bányai-Németh Gábor válaszul levelet küldött szerkesztőségünknek, ezt most változtatás nélkül közüljük:

Igazat adok Hencz Kornélnak annyiban, hogy a választókerület sokkal komolyabb problémákkal néz szembe, mint a Fidesz "Nemzethy Hitvallásának" a polgármesteri hivatalokba történő, szimbolikus kiakasztása. Ugyanakkor emlékeztetném, hogy őt pont az a Karácsony Gergely budapesti főpolgármester jelentette be az MSZP-P jelöltjeként az előválasztáson, aki az említett szöveg kifüggesztését elsőként bojkottálta, és szólította fel az ellenzéki városvezetőket példája követésére.

Emlékeztetném arra is, hogy egy vendégmunkásokban bővelkedő választókerületben, egy magát szociálisan érzékenynek tartó párt előválasztási jelöltjeként visszás, ha a családjuknak jobb megélhetést kereső ukrán vendégmunkásokat hibáztatja azért, mert a "Nemzethy hitvallást" Alaptörvénybe foglaló Fidesz-kormány elüldözi Magyarországról a tehetséges, szorgalmas magyar munkavállalókat.

A Vas megyei gyártó- és feldolgozóüzemek minden bizonnyal nem szorulnának külföldi munkaerő importjára, ha a "Nemzethy hitvallást" szent igeként hirdető Fidesz-kormány nem a rabszolgatörvénnyel és a megélhetési minimumot sem elérő minimálbérrel alázná meg a magyar munkavállalókat.

Felhívom a figyelmet arra, hogy szorgalmas, legalább egy idegen nyelvet beszélő munkavállalók, Ausztriában megbecsült vendégmunkások ezrei a választókerületben nem az osztrák társadalombiztosításnál keresnének menedéket, ha a Fidesz-kormány - ami a "Nemzethy Hitvallást" mindenhol kifüggesztetné - kiváló minőségű szolgáltatást, motivált egészségügyi szakdolgozókat és orvosokat biztosítana adóforintjaikért cserébe.

És végezetül: azzal, hogy engem a "legjelentéktelenebb jelöltnek" nevezett, nem csak engem sértett meg olcsó, személyeskedő módon, hanem a Momentum Vas megyei közösségét, szavazóit és szimpatizánsait is.

Hencz Kornél a sajtóban megjelent megfogalmazása alapján az előválasztás intézményét is jelentéktelennek tartja.

Üdvözlettel,
Bányai-Németh Gábor

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.