Varga Judit Hamiltonnak: ne magyarázz, inkább az utat figyeld!

Nagy Donát 2021-07-30 06:36:00
Az igazságügyi miniszter azt írta, a hétszeres világbajnok foglalkozzon inkább a versenyzéssel, mint a melegellenessé tett pedofiltörvénnyel.

George Clooney után újabb, a magyar kormányt kritizáló hírességnek szólt be Varga Judit igazságügyi miniszter a Facebookon: ezúttal Lewis Hamilton Forma–1-es pilóta került terítékre, amiért elfogadhatatlannak minősítette a homofób passzusokat tartalmazó pedofiltörvényt – írja a Telex.

A kormány válasza George Clooney-nak: Soros!

A magyar kormánynak egyből kész válasza volt George Clooney megjegyzésére, aki Orbánnal és a brazil miniszterelnökkel példálózott a világszerte tapasztalható harag és gyűlölet kapcsán - szúrta ki a 444. George Clooney orbánozott egy interjúban Persze a Fidesznek évek óta ugyanaz a reakciója, ha kritika éri a kormányzást, ez pedig nem más, mint...

Hamilton, aki a Magyar Nagydíj miatt érkezett Magyarországra, az Instagramján üzent a fél világot kiakasztó törvénymódosítás kapcsán.

Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve a támogatásomat akarom kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. Hogy a hatalmon lévők ilyen törvényt hoznak, az elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogy mivel azonosul

– posztolta a közösségi oldalra.

Varga Judit ezt nyilvánvalóan nem hagyhatta szó nélkül, így este Facebook-posztban ugyanazt tanácsolta Hamiltonnak, mint korábban George Clooney-nak: maradjon inkább a saját szakmájánál, ne szólaljon meg politikai ügyekben. 

Jómagam a KRESZ-vizsgára nem a sajtóból készültem, hanem tankönyvekből

– írta Varga, aki feltételezi, hogy Hamiltonnak is csak az a problémája a törvénnyel, hogy nem olvasta el.

Log In or Sign Up to View

See posts, photos and more on Facebook.

A cikk szerint magyar kormánytagok egyébként mindenkire azt mondják, aki kritizálja a melegellenessé eltérített pedofiltörvényt, hogy nem is olvasták el.

Az igazságügyi miniszter szerint a cipész maradjon a kaptafánál, a Forma–1-es pilóta pedig az autóversenyzésnél, semmi másról ne legyen véleménye, hiszen nem érthet hozzá. Posztját azzal zárta, hogy sok sikert kívánt Hamiltonnak a Hungaroringen.

Fotó: Pixabay

A Telex megjegyzi, hogy ha Varga továbbra is minden hasonló megnyilvánulásra reagálni akar, akkor lesz még dolga, Hamilton után ugyanis Sebastian Vettel is kritizálta a magyar kormányt a homofób törvény miatt.

Mindenkinek szabadon kéne megválasztania azt, mit szeretne kezdeni magával, éppen ez lenne az egész lényege. Nyomasztónak tartom, hogy egy olyan ország, amelyik az Európai Unióban van, ilyen törvényt hoz.

- mondta Vettel, majd így folytatta:

Szerintem már rengeteg lehetőségünk lett volna arra, hogy tanuljunk a múltból, és egyszerűen nem értem, hogy miért okoz még most is problémát az, hogy hagyjuk az embereket élni, ahogyan ők akarnak, azt szeretni, akiket ők akarnak, élni és élni hagyni.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.