Szorosabbra fűzi kapcsolatait a Weöres Sándor Színház és Szentgotthárd

Bazsó Bálint 2021-07-08 06:49:54
Együttműködési megállapodást kötött egymással a színház és az önkormányzat.

A színház és az önkormányzat közös közleményét változtatás nélkül közöljük.

Hangsúlyozva elkötelezettségüket a magyar és az egyetemes kultúra, a művészetek, ezen belül a színjátszás és irodalom értékeinek népszerűsítése iránt, a Weöres Sándor Színház és Szentgotthárd Város Önkormányzata együttműködési megállapodást kötött egymással.

A Szabó Tibor igazgató és Huszár Gábor polgármester által aláírt megállapodásban célként fogalmazták meg egymás támogatását, ennek keretében a színház tájolásra alkalmas produkcióit Szentgotthárdon is bemutathatják a jövőben, a színház pedig – a rendelkezésére álló eszközeivel - az önkormányzat programjait is segíteni fogja. 

Az együttműködés nem minden előzmény nélküli, hiszen a korábbi években már jó kapcsolat alakult ki a kisváros és a Weöres Sándor Színház között. A 2014-ben a szombathelyi színház készített színdarabot a szentgotthárdi csata 350. évfordulójára, a szombathelyi társulat tagjai aktív közreműködői voltak a Szerelmesek Fesztiváljának, de szombathelyi darabot is mutattak már be sikerrel a szentgotthárdi színházban.

Szentgotthárd oldaláról fontos esemény a megállapodás létrejötte, hiszen ezzel nem csupán elő kívánja segíteni a színház által biztosított kulturális értékek népszerűsítését, de azok közvetlen elérését is Szentgotthárdon. Ezen túlmenően támogatni szeretné a színház kultúraközvetítő céljainak megvalósítását, így biztosítja, hogy a színház által megküldött programajánlók, információk az önkormányzat kommunikációs csatornáin megjelenjenek, helyben lehetőséget biztosít a bérlet- és jegyárusításra, illetve a színház figyelemfelkeltő akcióira, egyéb rendezvényeire térítésmenetesen helyet biztosít Szentgotthárdon.

Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója hangsúlyozta, szeretné, ha ez a megállapodás mintaként szolgálhatna, és a Szentgotthárddal való együttműködés példája máshol is megvalósulhatna. Huszár Gábor polgármester megerősítette, hogy egy városnak nem csupán a kötelező feladatait kell ellátnia, hanem fel kell vállalnia a kultúra, a művészetek támogatását is, amelyek által még élhetőbbé válhat egy település. Újságírói kérdésre dr. Gábor László, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal irodavezetője elmondta, az együttműködés határozatlan időre jött létre egyfajta keretmegállapodásként, az adott programok, előadások szervezése vagy egyéb projektekben való közreműködések mindig külön, egyedi szerződések tárgyát képezik majd. 

A színház és a város is elkötelezett a tekintetben, hogy a papírra vetett megállapodás kézzel fogható kulturális és művészeti értékké is válhasson. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.