"Ízlelgetik már a vereség ízét, megszabadultak Európa spionjától, kidobják a rohadt narancsot"

Bazsó Bálint 2021-03-03 13:51:00
Keleti diktatúrák falova, Zseb-Putyin, Pablo Sanchez eltitkolt gyermeke pedig mégis örökölt Juan Garciatól. Így reagáltak az ellenzéki pártok arra a hírre, hogy a Fidesz kilép az Európai Néppárt frakciójából.

"Ízlelgetik már a vereség ízét. Lehet itt magyarázkodni, mint az oviban, hogy Dehát nem kizártak minket, hanem mi magunk léptünk ki. A lényeg ugyanaz. Vesztesek. Szó nincs Európa erős emberéről. Itt egy igazi lúzert látunk."

- írja Gyurcsány Ferenc, aki szerint egy év múlva itthon is veszíteni fognak. 

"Megérdemlik, ami most történik velük."

A Fidesz szerint ők ma kilépnek az Európai Néppárt frakciójából

Az MTI az Origo cikkét szemlézve azt írja, a Fidesz szerdán kilép az Európai Néppárt frakciójából. A portál szerdai cikke szerint ezt a Fidesz még délelőtt bejelenti. A kereszténydemokrata, mérsékelt jobboldali pártokat tömörítő Európai Néppárt nevű pártcsalád adja az Európai Parlament legnépesebb frakcióját, és ez így marad a Fidesz távozása után is.

Jelzős szerkezetekből a Jobbiknál sincs hiány. "Az Európai Néppárt megszabadult Európa spionjaitól!" címet viselő közleményükben úgy fogalmaznak:

"Orbánék ma távoztak Európa legnagyobb pártcsaládjából, de ne legyen senkinek illúziója: ma a Néppártot, holnap az Európai Uniót akarja otthagyni. (...) Orbánékat már korábban beárazták, hónapok óta fel vannak függesztve, a zsarolgató zseb-Putyint évek óta nem veszik komolyan – csak éppen a nyílt konfliktust nem kívánták vele szemben felvállalni. Eddig."

A Jobbik szerint "a keleti diktatúrák falova ma egyedül maradt – elengedték a kezét. Orbánék együtt csúsztak le Szájer Józseffel az ereszcsatornán és vesszőfutásukra ma végre pont került".

A párt szerint ma csak a Néppártot, holnap már az Európai Uniót is kész elhagyni Orbán Viktor, de megnyugtatnak mindenkit, a "valódi néppárttá" váló Jobbik ezt nem fogja hagyni.

A Jobbikhoz hasonlóan a Momentum Mozgalom is geopolitikai kitekintéssel közelít az Európai Néppárt és a Fidesz válására:

"Több évig tartó bénázás után ma talán tényleg kiveti magából az Európai Néppárt a rohadt narancsot"

- olvasható a párt közleményében.

"Orbán ma tovább távolodott Európától, és tovább közeledett valódi szövetségeséhez, Vlagyimir Putyinhoz. Lassan talán arra is megnyílik a lehetőségük, hogy minden európai szövetségüket hátrahagyva az orosz elnök Egységes Oroszország pártjával kössenek szoros szövetséget és barátságot. Tőlünk aztán nyugodtan mehetnek Moszkvába – csak az országot ne vigyék magukkal."

Az MSZP a déli órákig nem adott ki közleményt, megtette viszont a párt EP-képviselője. Ujhelyi István szerint 

"Megnyugvás a biztonságos és egységes Európai Unió híveinek, óriási stratégiai vereség Orbánnak az Európai Néppárt és a Fidesz szakítása. A kormánypártiak most még nehezebb helyzetbe kerülnek, hiszen Európa szélsőséges ellenzékéből nullára csökken az érdekérvényesítő képességük. Ez azonban nem jelentheti azt, hogy Magyarország érdekei is kispadra kerülnek; mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy a Fidesz partvonalra sodródása minimális károkat se okozzon a hazánknak és a magyar embereknek. Meg fogjuk védeni Magyarország, a magyar emberek és a magyar vállalkozások érdekeit, ahogyan tettük eddig is!"

Az ellenzéki pártok közül egyedül az LMP-nek esett le egyedül, hogy itt a frakcióból való kilépésről van szó, nem pedig a pártcsaládból. A párt közleményében geopolitikai kitekintés helyett inkább televíziós hasonlatot kapunk, mint írják:

Véget ért a Fidesz-Néppárt telenovella első évada: Pablo Sanchez eltitkolt gyermeke mégis örökölt Juan Garciatól. Úgy tűnik, a fondorlatos cselekmények egy részének a végéhez érkeztünk: a Fidesz-KDNP EP képviselői kiléptek a Néppárt képviselőcsoportjából. Természetesen az, hogy a pártcsaládnak tagja marad-e a Fidesz (a KDNP elmondásuk szerint igen), majd a következő szövevényes évadban derül ki: Weber és Orbán viharos kapcsolata még évekig szórakoztatni fogja az erre fogékonyakat.

Mint kiemelték: "ettől nem lesz jó Magyarországnak, ettől még az Orbán-kormány bármelyik európai normát meg fogja tudni sérteni, ahogy tette eddig a Néppárt segédletével. Továbbá ez nem jelenti azt sem, hogy az európai jobboldal a liberálisok foglya lett, csupán azt jelenti, hogy a miniszterelnök túlcselezte magát, és kijátszotta magát a csapatából".

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.