Fotó: Police.hu

Többször is meglőtték a Budapestről szökött rabot

Fehér Buda
2019. február 15. péntek, 14:42
Életveszélyes állapotban van.

Ma dél körül írtuk, hogy megszökött egy fegyveres rab a Fővárosi Törvényszék Budapest V., Markó utcai épületéből. A 35 éves Sz. Károly ítélethirdetés után megütötte a biztonsági felügyelőt, elvette a fegyverét, majd a férfit magával hurcolva kimenekült az épületből. A rendőrség arról ír, hogy Sz. Károly ezután megállított egy Nissan X-Trail-t, majd arra kényszerítette a benne ülő 63 éves budapesti sofőrt, hogy segítse elmenekülni.

 

A bejelentést követően a BRFK elrendelte a főváros rendőri zárását és hajszát indított a fegyveres menekülő elfogására. A szökevény keresésébe bekapcsolódó rendőrök a Budapest XIV., Hungária körúton figyeltek fel a Nissanra, látták azt is, hogy a szökött rab fegyvert fog a gépkocsivezető fejéhez.

 

A főváros rendőri zárásának eredményeként a feltorlódott forgalom miatt a Nissan megállt a Budapest XV., Szentmihályi út és Nyírpalota út kereszteződésénél. Ekkor a 35 éves férfi kiugrott, megpróbált elkötni egy másik autót, de közben utolérték az őt már gyalogosan üldöző rendőrök. A közrendvédelmi főosztály munkatársainak felszólítására, majd figyelmeztető lövéseire a fegyveres férfi nem állt meg, a rendőrök több célzott lövést adtak le rá.

 

Sz. Károlyt több lövés találta el, a helyszínen elfogták, majd súlyos, életveszélyes sérülésekkel a mentők kórházba vitték.

 

(Police.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás