Amikor a szavak elfogynak: horrorfilmbe illő tigris-mészárszékre csaptak le Prágában! Csak erős idegzetűeknek!

VPP 2018-11-21 16:27:00
Még a lelkileg edzett kommandósok is rosszul lettek a fertelmes bűztől és a borzalmas állapotoktól.

Rémálomba illő látvány fogadta azokat a kommandósokat, akik egy tigris-vágóhidat üzemeltető orvkereskedő hálózat egyik helyszínét rohanták le. Egy ház roskadásig volt tele gyönyörű, felnőtt tigrisek maradványaival, testrészeivel, valóságos mészárszáknek használták az istállót és ez valószínűleg nem egyedi eset - számolt be a hírről a New York Post.

Az állatokat kereskedelmi célokból egy vietnámi-cseh bűnszervezet tagjai végezték ki és dolgozták fel, hogy nagy mennyiségben adhassák el testrészeiket a feketepiacon. A kereslet zöme is főként kínai és vietnámi bevándorlók felől érkezett, akik Közép_Európában telepedtek le. A hagyományos kínai orvoslásban nagy értéke van a tigrisek testrészeinek, a gyógyítások során során gyakran fel is használják őket például gyógyszerek készítéséhez, de rengeteg "kész terméket" küldtek Vietnámba is. 

A lekapcsolt helyszínen mélyhűtőládák és lábosok telis tele voltak tigrisek rothadó maradványaival, előbbiekben lefagyasztva, utóbbiakban frissen megfőzve hevertek az testrészek, ugyanis a szerencsétlenül járt állatok minden egyes részét pénzre váltották a kereskedők. A helyszínen lenyúzott bundák, kifőzött csontok, karmok és fogak, amiből csak tudtak, hasznot húztak az orvkereskedők.

A hűtőládák a tigriseken kívül, oroszlánok és pumák húsával voltak tele, ráadásul egy nemrég, nyak-és szemtájéki lövéssel kivégzett tigris tetemére is rábukkantak a kommandósok. A gyilkosok kifejezetten ügyeltek rá, hogy az állat bundája ne sérüljön, hisz igen jó pénzért lehet eladni egy ép tigrisbundát a feketepiacon.

Gruesome tiger slaughter farm discovered in Europe

Horrified cops have busted an illegal "tiger farm" where big cats were being slaughtered for their fur while their meat was boiled into stock cubes. The secret raid - dubbed Operation Trophy - was the culmination of years of work by agencies working together across the Czech Republic.

A legszörnyebb az egészben az a tudat, hogy ez a jelenség valószínüleg egyáltalán nem egyedi, a cseh vámosok ugyanis élnek a gyanúperrel, hogy az egész térségre kiterjedt orvkereskedő-hálózat működhet. 

A tigriseket kb 4-5 évesen gyilkolták le, mivel erre a korra márminden testrészük kifejlődik és értékesíthető, a szabadban élő, vagy állatkerti példányok akár 20 éves korukat is megérhetik.

(Fotók: Cseh Pénz- és Vámügyőrség)

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.