"Sikáltam a csempéről, a padlóról, a WC-ről a vért, gennyet" - egy miskolci beteg kórházi kálváriája

Unyatyinszki György
2018. október 3. szerda, 22:57
Lemondott műtétek, testében hagyott csövek, saját kezű vérpucolás, bomlásszag és kórházi fertőzések jutottak ki neki a lerohadt kórházban.

Döbbenetes kórházi ellátási tapasztalatairól számolt be Facebook-oldalán a kerekesszékes Nagy Bendegúz Lóránd. A miskolci férfi október 2-án hagyta el úgy a kórházat, hogy lemondták altatóorvos hiányában a veséjét érintő beavatkozást, az elhúzódó kálváriáját pedig kíméletlenül elevenítette fel.

 

Szinte mindenből kijutott neki, ami a kórházi rémtörténetekben elő szokott fordulni:

 

  • mozgáskorlátozottként nehez jutott be a megfelelő osztályokra, ápolók vitték fel lépcsőkön, de még arra is megkérték hogy maga feküdjön (kússzon fel) a vizsgálóra
  • áprilisban veseproblémáival kezelték, E-coli fertőzést kapott
  • a veséjébe felhelyezett katéter "eltűnt" a testében, most ezért is vár műtétre
  • tíz nap után alig csökkent a fertőzés, ráadásul újabb, ezúttal enterococcus phaecalis fertőzést is kapott a kórházban
  • elengedték műtét nélkül áprilisban
  • hiába volt időpontja, a vesekőzúzásra sem került sor
  • az ápolók (leterheltség vagy nem törődömség miatt) nem ellenőrizték a kezelését, magát kellett menedzselnie a kórházban, hogy minden szükséges vizsgálat és ellátás meglegyen
  • a felszerelés elavult, az általa látogatott osztályok állaga leromlott

 

Halálsoron

 

Nagy Bendegúz Lóránd is kiemeli, hogy az egyéb megpróbáltatásokhoz képest semmi nem volt, amikor az urológiára feküdt be hosszú kezelésre, amit ő "halálsorként" élt meg. A kórteremben három beteg is meghalt mellette, ketten kínok közepette.

 

"Azt sem közölték velem, hogy a szobatársam nemcsak végső stádiumban lévő rákos beteg, de húsevő baktérium falta fel a jobb combját, azért üvölt, amikor a nővérek minden reggel, esdeklése ellenére durván átmozgatták, fürdették. Végül is az a legfontosabb, hogy sterilen haljon meg valaki. Tragédia." 

 

A nyomasztó légkörben nehezen tartotta magát, sokat sírt. Mivel kerekesszékes, ezért a kórházi fördő helyett a betegmosdatóban tisztálkodott a saját alkoholos tisztítószerével. De a részletek döbbenetesek, amik más betegek után hagytak a helyiségben:

 

"Mostam, sikáltam a csempéről, a padlóról, a WC-ről a vért, gennyet, szart és a hugyot."

 

Mivel magánellátást nem tud megengedni magának, ezért kénytelen lesz visszatérni a kórházba. Az egyetlen pozitívum, amit kiemelt, hogy a szakorvosa a rengeteg elvégzett beavatkozása mellett próbál minden beteget kezelni, ami emberileg lehetséges.

 

A teljes posztot itt olvashatjátok:

 

 

Nagy Bendegúz Lóránd

Tegnap 2018. október 2án délelőtt, minekutána tegnapelőtt reggel befeküdtem a jó előre megbeszélt időpontra a miskolci urológiára az idei második, korrekciós veseműtétre, közölték, hogy mehetek haza,...

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás