Fotó: police.hu

Ásóval ölte meg ivócimboráját egy 60 éves kenézi férfi

Farkas Bazsi
2018. október 2. kedd, 09:13
Vádat emelt az ügyészség. 

Tavaly novemberben történt az a brutális gyilkosság, amit egy 60 éves kenézi férfi követett el, ivócimborája ellen. A két férfi a vádlott otthonában ivott meg 3 liter bort, majd a dulakodni kezdtek, aminek az lett a vége, hogy a vádlott egy ásóval meggyilkolta a sértettet. 

 

A Vas Megyei Főügyészség most vádat emelt a férfival szemben. Mutatjuk is az erről szóló közleményt. 

 


A Vas Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki az egyik Vas megyei településen ásóval többször fejbe ütötte ismerősét, aki a sérülések következtében a helyszínen elhunyt.


A vád szerint 2017. november közepén a sértett meglátogatta a vádlottat lakásán, ahol több mint három liter bort ittak meg közösen.
 

A súlyos fokban ittas vádlott 18 óra körüli időben megfogta a szintén ittas sértett gallérját, majd felszólította, hogy menjen el a lakásáról. Emiatt a sértett és a vádlott dulakodni kezdett egymással, és a sértett többször megütötte a vádlottat.


A vádlott kifutott az udvarra és magához vett egy ásót, majd a konyhában ekkor már a széken ülő sértettet többször közepest meghaladó, illetve nagy erővel fejbe ütötte az ásó élével. Miután a sértett a földre esett, a vádlott az ásó lapjával is többször megütötte őt.

 

A sértett fejét ért legalább három közepest meghaladó, illetve nagy erejű ütés együttesen és külön-külön is halálos volt, az életét a gyors, szakszerű orvosi ellátás sem menthette volna meg.


A vádlott ki akarta húzni a lakásból a sértettet az udvarra, hogy ne vérezze össze a házat. Az előszobában azonban a vádlott megcsúszott és elesett, ezért a sértettet nem vonszolta tovább, hanem megpróbálta feltakarítani a vérnyomokat.


A Vas Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a letartóztatásban lévő vádlottat, és az új büntetőeljárási törvény alapján a szabadságvesztés konkrét tartamára úgynevezett mértékes indítványt tett arra az esetre, ha a vádlott beismeri az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás