Fotók: BZ

"Vigyünk be egy gyomrost Orbánnak vasárnap!"

BZ
2019. május 21. kedd, 17:45
Bana Tibor szerint óriási a tétje a vasárnapi választásnak.

Az idei EP-választási kampány utolsó napjaiban felpörögnek a politikusok és a sajtótájékoztatók is megsokasodnak.

 

A Jobbik tartott kedden utcafórumot, a sajtónak pedig rövid összegzést a szombathelyi Fő téren arról, miért is fontos elmenni vasárnap szavazni és mi az igazi tétje annak, hogy milyen arányban lesznek a képviselők az EP-ben.

 

Balassa Péter, a Jobbik szombathelyi önkormányzati képviselője elmondta, Orbán Viktor egyik híres mondatára szeretnék felhívni a figyelmet, csak egy kis csavarral. Néhány éve külföldi diplomaták előtt a miniszterelnök azt mondta, ne azt figyeljék, amit mond, hanem amit cselekszik.

 

Ezzel szemben most Balassa azt kérte, a magyar választók azt nézzék, amit Orbán cselekszik, ne azt, hogy mit mond.

 

Ezután röviden összefoglalta, 2010 óta mit csinált az Orbán-kormány: Magyarország a korrupció melegágya lett, megszűnt a sajtószabadság, leépült a demokrácia. Félőnek tartja, hogy az EP-választást követően ki akarja vezetni Orbán a magyar társadalmat az Európai Unióból.

 

 

Végül hozzátette, Vas megyének először lehet saját EP-képviselője, amihez az kell, hogy vasárnap a Jobbik listájára tegyék az ikszet.

 

"Fizessenek a bűnösök!"

 

Az EP-jelölt Bana Tibor vette át a szót, aki rögtön belevágott a közepébe, a Jobbik európai választási programjának egyik legfontosabb üzenetével nyitott, amelyben elmondása szerint kiemelt szerepet kap a korrupcióellenes küzdelem.

 

Elmondta, a napokban Körmenden, Sárváron és Kőszegen is igyekszik elmondani, miért van hatalmas tétje a vasárnapi európai választásnak.

 

A Jobbikkal azt szeretnék elérni, hogy az uniós pénzeket itt helyben is az iskolákra, óvodákra, rendelőkre, a Markusovszky kórházra tudják költeni:

 

"Ne hagyjuk, hogy Mészárosék és az Orbán család lopják el azokat!"

 

- mondta, majd hozzátette, ha bizalmat kap, az EP-ben a helyiek érdekeit szolgálva a korrupció elleni küzdelem ádáz harcosa kíván lenni.

 

Fontosnak tartja, hogy megvédjék a pénzeket az olyan korrupt kormányoktól, mint a lengyel és a magyar, akik azt veszélyeztetik, hogy kisebb arányban érkezzenek támogatások, mint eddig megszokott volt.

 

Programjuk részeként kiemelte az illegális migráció elleni fellépést, a határőrség visszaállítását kiemelt jelentőségűnek tartják: "Az illegális belépést meg kell akadályozni!" - hangoztatta.

 

Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik a szombathelyi Fő téren

 

Beszélt még a magyar bérek és nyugdíjak uniós felzárkóztatásáról, amiért nemzetközi szinten is fellépnének. Bana komoly eredménykek tartja, hogy az Európai Bizottság beemelte a tavalyi konzultációjába az egyenlő munkáért egyenlő bért elvet.

 

Az európai ügyészséghez való csatlakozásról is beszélt, Bana Tibor szerint a magyar ügyészség Polt Péter vezetésével falaz a kormánynak, nem tesznek érdemi lépéseket a visszaélések ellen, elég az Orbán Viktor veje, Tiborcz Istvánnal összeköthető Elios-ügyre gondolni, amiben az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) is súlyos milliárdos visszaéléseket tárt fel.

 

Végül a magyar sajtó viszonyaira is kitért egy fél mondat erejéig, sajnálatosnak tartja hogy “az úgy nevezett közszolgálati média az álhírgyártás központja lett”, ez ellen is fel fognak lépni.

 

A szavazásra buzdított, "hatalmas a tétje a választásnak, vigyünk be egy gyomrost Orbánnak vasárnap!", minél nagyobb számban szavazzanak a legnagyobb ellenzéki párt, a Jobbik listájára.

 

Az Ugytudjuk.hu kérdésére, miszerint hány EP-mandátummal lenne elégedett, azt mondta, a cél az, hogy minél jobb eredményt érjenek el, és az eddigi három főnyinél jelentősebb erővel tudjanak részt venni az európai döntéshozásban.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás