Vidám, nyári dallal zárult a szombathelyi városi könyvtár online műsora

Varga Mátyás 2020-05-20 10:07:00
Lutor Katalin, valamint Háklár Dóri és Háklár Péter volt a Bájoló kreatív vendége.

Utolsó adásához érkezett a Bájoló kreatív, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora. Az elmúlt egy hónap alatt a hasonló elnevezésű Bájoló programsorozatban szereplő, Vas megyei kötődésű dalszerzők és dalszerző-énekesek kreáltak közösen egy dalt. A négy hét alatt az alkotók egymástól függetlenül, a másik fél ismerete nélkül hoztak létre hol melankolikus, hol pedig vidám vagy éppen mesélősebb hangulatú zenéket.
 
Lutor Katalin a Paragvári Utcai Általános Iskola magyartanára, slammer, a SEK Irodalmi Műhely és az f21 kulturális portál egyik alapítója, ahol főleg fotóival találkozhatunk. Az előző videókban szereplő zenészek után nem kicsit lepődtem meg, amikor megtudtam, hogy ezúttal Kata felel majd a dalszövegért. Azt már 5 éve tudom, hogy egyáltalán nem esik nehezére, hogy érzéseit szavakba öntse, de főleg slammerként és fotósként gondolok rá. Bár ha jobban belegondolok, régebben gitározott egy ideig és kicsit a dalszerzés világába is belekóstolt. Ezúttal pedig felelevenítette a zenéhez fűződő viszonyát és tollat ragadott, hogy a kezdeti nehézségek ellenére útjára engedje a vidám, nyári hangulatú szerzeményét. A fő célja az volt, hogy ne egy szomorú, a jelenlegi helyzetet megragadó karantén dalt írjon, bár egyes szavakkal reflektál a koronavírus általi helyzetre.

Bájoló kreatív - Lutor Katalin, Háklár Dóri, Háklár Péter

Utolsó adásához érkezett a Bájoló kreatív, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora, amelyben Vas megyei kötődésű fiatal szövegírók és dalszerz...A Háklár testvérek, vagyis Dóri és Péter közösen alkotják a Háklár Banda nevű családi zenekart, aminek ötlete a karácsonyfa alatti, családi zenélgetések során fogalmazódott meg bennük. Az évek során több fesztiválon, kávézó és szórakozóhelyen is megfordultak, dalaikban a mély gondolatiság, őszinte, intim és bohém érzelmek adják a fő vonalat. Az adás érdekessége tehát nem csak az, hogy ezúttal hárman dolgoztak együtt, hanem az is, hogy a fiúk mellett ezúttal két roppant tehetséges leányzó is bemutatta, hogy milyen fantasztikus zenét tudnak alkotni. Amint megkapták a szöveget Dóri lepasszolta a dalszerzést Petinek, aki egy könnyedd soul-os zenét írt hozzá. Többszöri egyeztetés és próba után pedig egy igazi táncolós, nyári koncertre való zene született. 

Itt pedig meg is ragadom az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet, hogy mennyire jó keretet ad a negyedik videó a könyvtár kezdeményezésének. Amíg az első adásban Patrik és Bence még fel-fel bukkant külsős helyszíneken, addig a folytatásban főleg a négy fal közül jelentkeztek be a felkért vendégek. Most pedig bár Katát a lakásában figyelhettük meg alkotás közben, Peti és Dóri már főleg a szabadban jelentkezett be. Ezzel pedig valószínűleg nem direkt, de remekül megragadták a kijárási korlátozás és a karantén végét.

Szólj hozzá!

Legalább 10 ember meghalt egy lakóháztűzben a kelet-csehországi Bohumínban

Néhányan a lakásuk ablakából kiugorva vesztették életüket.

Egymás melletti számokat is kihúztak az ötöslottón

Az öt számból pedig csak az egyik páros.

Árokba borult egy gépkocsi az Orfalu és Farkasfa közötti úton

A balesethez a körmendi hivatásos tűzoltókat és a szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltóit riasztották.

Hatalmas templomokra bukkantak a föld alatt

Kiemelten fontos szerepet játszott a bronz- és vaskori építmény.

Most Bottas volt a gyorsabb a két Mercedes közül

A Racing Pointba beugró Hülkenberg lett a harmadik a 70. Nagydíj időmérő edzésén, Silverstone-ban.

Indul a parlagfűszezon

Térképen figyelhetjük, merre száll éppen a gonosz növény pollenje.

Novemberben kezdődik az M83-as út fejlesztése Pápa és Győr között

132 milliárd forintba fog kerülni a tervek szerint.

Két autó karambolozott Győr külvárosában

A baleset a Pápai úton történt.

A napsütésé lesz a főszerep

Nyugaton nem kell esőre számítani.

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!

Rákapcsolt a nyár

Kelet felől emelkedve az országban egyre nagyobb területen haladja meg a napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot, nagyvárosokban akár a 27 Celsius-fokot is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken.

Romániában ismét megdőlt az elhalálozások és a napi esetszám negatív rekordja

Romániában pénteken újabb negatív csúcsot ért el az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzöttek és a halálesetek száma, de valamelyest enyhült a kórházak leterheltsége.

Szellemet kaptak lencsevégre egy angliai bányában

Élő videó készült a meghökkentő esetről.

van még itt cikk a témában: