Vidám, nyári dallal zárult a szombathelyi városi könyvtár online műsora

Varga Mátyás 2020-05-20 10:07:00
Lutor Katalin, valamint Háklár Dóri és Háklár Péter volt a Bájoló kreatív vendége.

Utolsó adásához érkezett a Bájoló kreatív, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora. Az elmúlt egy hónap alatt a hasonló elnevezésű Bájoló programsorozatban szereplő, Vas megyei kötődésű dalszerzők és dalszerző-énekesek kreáltak közösen egy dalt. A négy hét alatt az alkotók egymástól függetlenül, a másik fél ismerete nélkül hoztak létre hol melankolikus, hol pedig vidám vagy éppen mesélősebb hangulatú zenéket.
 
Lutor Katalin a Paragvári Utcai Általános Iskola magyartanára, slammer, a SEK Irodalmi Műhely és az f21 kulturális portál egyik alapítója, ahol főleg fotóival találkozhatunk. Az előző videókban szereplő zenészek után nem kicsit lepődtem meg, amikor megtudtam, hogy ezúttal Kata felel majd a dalszövegért. Azt már 5 éve tudom, hogy egyáltalán nem esik nehezére, hogy érzéseit szavakba öntse, de főleg slammerként és fotósként gondolok rá. Bár ha jobban belegondolok, régebben gitározott egy ideig és kicsit a dalszerzés világába is belekóstolt. Ezúttal pedig felelevenítette a zenéhez fűződő viszonyát és tollat ragadott, hogy a kezdeti nehézségek ellenére útjára engedje a vidám, nyári hangulatú szerzeményét. A fő célja az volt, hogy ne egy szomorú, a jelenlegi helyzetet megragadó karantén dalt írjon, bár egyes szavakkal reflektál a koronavírus általi helyzetre.

Bájoló kreatív - Lutor Katalin, Háklár Dóri, Háklár Péter

Utolsó adásához érkezett a Bájoló kreatív, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora, amelyben Vas megyei kötődésű fiatal szövegírók és dalszerz...



A Háklár testvérek, vagyis Dóri és Péter közösen alkotják a Háklár Banda nevű családi zenekart, aminek ötlete a karácsonyfa alatti, családi zenélgetések során fogalmazódott meg bennük. Az évek során több fesztiválon, kávézó és szórakozóhelyen is megfordultak, dalaikban a mély gondolatiság, őszinte, intim és bohém érzelmek adják a fő vonalat. Az adás érdekessége tehát nem csak az, hogy ezúttal hárman dolgoztak együtt, hanem az is, hogy a fiúk mellett ezúttal két roppant tehetséges leányzó is bemutatta, hogy milyen fantasztikus zenét tudnak alkotni. Amint megkapták a szöveget Dóri lepasszolta a dalszerzést Petinek, aki egy könnyedd soul-os zenét írt hozzá. Többszöri egyeztetés és próba után pedig egy igazi táncolós, nyári koncertre való zene született. 

Itt pedig meg is ragadom az alkalmat, hogy felhívjam a figyelmet, hogy mennyire jó keretet ad a negyedik videó a könyvtár kezdeményezésének. Amíg az első adásban Patrik és Bence még fel-fel bukkant külsős helyszíneken, addig a folytatásban főleg a négy fal közül jelentkeztek be a felkért vendégek. Most pedig bár Katát a lakásában figyelhettük meg alkotás közben, Peti és Dóri már főleg a szabadban jelentkezett be. Ezzel pedig valószínűleg nem direkt, de remekül megragadták a kijárási korlátozás és a karantén végét.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.