Végre kikerültek a szuperkukák a Parkerdőhöz, erre mi az istent csinálnak az emberek? Leb@sszák mellé a szemetüket

VPP 2019-06-16 15:20:00
Néhány "kiránduló" szerint a szelektív hulladékgyűjtők arra valók, hogy mellé vágjuk a nem szétválogatott szemetünket.

Nemrég írtunk róla, hogy a hulladék kezelésének megoldására az Erdészet földbe mélyesztett szeletív szigetet alakított ki a szombathelyi Parkerdőben. Az erdészet egyébként azt szeretné, hogy a kirándulók vigyék haza a szemetüket az erdőből.

A jelek szerint azonban nagyon úgy tűnik, hogy az embereknek semmi sem felel meg, pontosabban fogalmazzunk úgy, hogy magasról tojnak a környezetük tisztaságára. Ezt bizonyítják a helyszínen készített legfrissebb fotók is, melyet a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjaitól kaptunk. A piknikezők egyszerűen fogták magukat és a hulladák szétválogatása nélkül, zsákokban ömlesztették szemetüket a szelektív kukák MELLÉ.

Annyira kiborultak az önkéntesek a parkerdei szemétszedésen, hogy többen is feljelentést akarnak tenni a SZOVA ellen - Videó!

VPP Az Erdei iskola úti hulladéklerakó telep környékén uralkodó borzalom sokakat zaklatott fel. Szombaton a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport által szervezett szemétszedésen ismét rengeteg természetszerető szombathelyi gyűlt össze, hogy saját szabadidejüket feláldozva megtisztítsák a városi Parkerdőt a temérdek mennyiségű hulladéktól. Körülbelül 80 önkéntes 300 zsákot töltött meg illegálisan lerakott szeméttel.


Az persze más kérdés, hogy az ottaniak állítása szerint az átadás óta nem szállították el a szemetet, de lássuk be, hogy nem lehet állandóan másra mutogatni...Most már kamerákat is kihelyeztek, úgyhogy remélhetőleg végre meg is fogják nézni a felvételeket és kérdőre vonják a felelősöket.

"Kedves piknikezők ha látjátok ,hogy csordultig van a kuka ne tegyétek mellé a szemetet.Ahogy kihozza valaki az elfogyasztani kívánt ennivalót,italt úgy haza is tudja vinni az üres csomagolásokat! Kamerák vannak tehát nyomon lehet követni mindent és mindenkit! Szomorú vagyok és úgy érzem már tehetetlen is..." - írja le véleményét Facebook-oldalukon Kapy Anita, a csoport egyik alapítója.

 

Az Erdészet dolga lenne megoldani a szemét-helyzetet a Parkerdőben, ám az lassan belefullad a mocsokba

VPP Végignéztük a problémákat és elbeszélgettünk azokkal a szombathelyiekkel, akik saját szabadidejüket és energiájukat nem sajnálva küzdenek az erdőnkért nap, mint nap. Egyre nagyobb gondot okoz a szombathelyi Parkerdőben zajló illegális szemétlerakás. Az emberek a természettel mit sem törődve hordják ki a hulladékot, a háztartási lomokat a fák közé, ott hagyják a rengeteg szemetet a szalonnasütőknél, kidobják a bezsákolt állatok tetemeit.

Szólj hozzá!

Elhunyt id. Koman Vladimir

A Király Sportegyesület edzői stábjának tagja 59 éves volt.

Hasba szúrta unokaöccsét egy vasvári férfi

Családi balhé volt. Összesen öten vettek részt a tömegverekedésben.

LMP: Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, hanem a multik

Csárdi Antal, a párt frakcióvezető-helyettese szerint mára egyértelművé vált, hogy Magyarországot nem a Fidesz-KDNP kormányozza, a meghatározó döntések multinacionális vállalatok irodáiban születnek.

Leváltotta a győri Fidesz Hajtó Pétert a gazdasági bizottságból

A zöldbizottságba tették át a Borkai-párti exfideszest, a helyére ültettek.

Péntektől felfordulás lesz a szombathelyi Vasútállomáson

Vágányzár, vonatpótló buszok, pályaépítés.

Háromszor ütött a kemenesháti sportbálon

A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Október 7-én ismét nyit a nagyközönségnek a szombathelyi Jégcsarnok

Augusztus végétől ismét van jég a létesítményben.

Akkugyárról kérdezett a momentumos, bemutatott neki a polgármester

Zárt ülésen tárgyalták Nyíregyházán az oda tervezett akkugyár ügyét.

LMP: Lantos Csabának távoznia kell

A zöldpárt szerint a kormány pénteken hatályba léptetett veszélyhelyzeti kormányrendelete a szennyező, környezetromboló cégeknek kedvez.    

„Halállistát” készített az iskolai mészárláshoz egy tizenhat éves Győr-Moson-Sopron megyei fiú

A náci eszmékhez vonzódó fiatal vásárolt egy nyolc centiméter pengehosszúságú zsebkést, mindkét oldalán horogkereszttel.

1,3 milliárd alumíniumdoboz kerül forgalomba Magyarországon évente

Szeptember 23-án van a nemzetközi hulladékgyűjtő nap.

Dézsi Csaba András negyedszer hazudta azt, hogy ki van tiltva a Győr összefog csoportból

Az egyik fideszes alpolgármester, pár képviselő és a polgármesteri főbiztos is tagja a csoportnak, pedig Dézsi szerint ők is ki vannak tiltva.