A nagy tesó már a Parkerdőben is figyel

Farkas Bazsi 2019-05-29 12:52:00
Már használható a játszótér, miközben a területet térfigyelő kamerák pásztázzák.

A hétvégén gyereknapra adta át a szombathelyi erdészet a felújított játszóteret a Parkerdőben, szerda délelőtt a szombathelyi polgármester és az erdészet vezetői is megnézték játékokat. A fotósok legnagyobb bánatára azonban ki nem próbálták azokat. :(

A rövid tájékoztatásból megtudtuk, hogy a játszóteret 2007-ben építették, legutóbb pedig 2013-ban újították fel. Most 2,5 millió forintot fordítottak rá.

De szó esett arról is, hogy a hulladék kezelés megoldására most 18 millió forintból a szombathelyivel együtt 5 helyen alakítottak ki földbe mélyesztett szeletív szigeteket. Az erdészet azonban továbbra is azt szeretné, hogy a kirándulók vigyék haza a szemetüket az erdőből.

Még mindig csordultig van szeméttel a szombathelyi Parkerdő

Fehér Buda Az önkéntesek már feljelentéssel is próbálkoztak, semmi haszna. Már mi is többször beszámoltunk a szombathelyi Parkerdőről, ahova a szél rendszeresen hordja a szemetet a közeli szeméttelepről. Az erdőben az önkéntesek már megpróbáltak rendet tenni, de szélmalomharcot vívnak az időjárással, egy-egy nagyobb széllökés ugyanis újból szeméttel teríti be a környéket.

Kérdésünkre, hogy mit terveznek azzal a szeméttel, amit nem a kirándulók pakolnak ki, hanem akár teherautó szám is kihordják az illegális szemetelők az erdészet azt mondta, hogy folyamatosan szállítják el ezt a hulladékot, ám ez egy szélmalomharc és nem tudják felszámolni teljesen, bárhogy is szeretnék.

Az is elhangzott, hogy tavaly több, mint 10 millió forintot költött el az Erdészet az illegálisan lerakott szemét elszállítására.

Végezetül rámutattak azokra a térfigyelő kamerákra, amiket a Parkerdőhöz helyeztek ki és már a közterület-felügyelet rendszerébe is be vannak kötve. Elhangzott, hogy a kameráknak köszönhetően már szándékos rongálás és illegális szemetelés is meg lett akadályozva. 

Szólj hozzá!

Vitézy Dávid: háborús filmeket lehetne forgatni Budapesten, olyan rosszak az utak

Budapest gyakorlatilag kivonult az útfelújítási feladatköréből, ezért olyan rosszak az utak, hogy háborús filmeket lehetne forgatni - fogalmazott Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt szombati sajtótájékoztatóján a fővárosban.

Miért fontos az optimális páratartalom?

40-60% között mozog az ideális beltéri páratartalom. Ha ettől alacsonyabb, akkor száraz a levegő, ha magasabb, akkor pedig túlzottan párás. Egyik sem jó, mindkettő allergiás panaszokat is okozhat. Amikor 40% alá csökken a pára mennyisége, akkor párásítás szükséges.

Most a győri Városháza folyosóján lépett meg Pintér Bence elől a GYHG vezérigazgatója

Legutóbb az irodában bújkálva rendőrt hívott, de most sem vette át a Kúria ítéletét.

Mitől lesz igazán modern egy konyha?

Mindannyian tudjuk, hogy a trendek jönnek és mennek, hogy a lakberendezési stílusok legalább olyan lendületesen változnak, mint az öltözködésben a divat, mégis vágyunk arra, hogy a mi konyhánk is modern legyen.

Nem kapott NB II-es licencet a Haladás

Az NB III-as versenyengedélyben még reménykedik a vezetőség.

A költöztetés árát több feltétel is befolyásolja

A költözés egy több összetevős művelet, melynél a siker sok mindenen múlik. Nem csupán a helyes időzítés, de a megfelelő előkészület, a költöztető cég kiválasztása és a költségek optimalizálása is lényeges elem. Ennek megvalósítása érdekében előzetes tervezésre is szükség van, amelybe beletartozik az árajánlat kérése is. 

Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal fogtak össze.

A győri Városrendészet vezetője indul a vámosszabadi polgármesteri székért

Dézsi Csaba András polgármester többször beszélt mostanában arról, hogy Győrhöz csatolná a falut, Miletics Mór lehet a trójai falova.

2,3 milliárd forint vesztesége volt 2023-ban a Győr-Szolnak

Megjelent a városüzemeltető cég beszámolója a tavalyi évről.

Öt és fél évet kapott a drogos, ittas győrűjfalui autós ámokfutó

Az autóban senki sem használt biztonsági övet, egy fiatal nő meghalt.

Zsugorodik a Fidesz Szombathelyen?

Egy kis teremben elfért Dömötör Csaba hallgatósága.

Győr nagy részén szúnyogirtás lesz csütörtök éjszaka

Amennyiben az időjárási körülmények engedik.

Mi alapján válassz arcápoló kozmetikumokat?

Sok nagy márka életkor szerint ajánlja az arcápoló készítményeket, így ha most kezded a bőröd ápolását, valószínűleg eszerint választasz, azonban sokkal inkább a bőröd aktuális állapota kellene, hogy meghatározza a rutinodat. 

Hetven tő kendert nevelt a családi ház mellett a vendvidéki településen élő férfi

A vádlott által termesztett növények száma a csekély mennyiség felső határát meghaladta.

Győr volt polgármestere, Balogh József Pintér Bencét támogatja

Vérfrissítésre, fiatalokra van szükség a volt polgármester szerint.

Új köztéri szobra lehet Szombathelynek

Éhen Gyula alakja kerülhet vissza az Éhen Gyula térre.

A szombathelyi Városházán lesz az SZKKA szurkolói ankétja - Frissítve

Teljesen nyilvánosan öntene tiszta vizet a pohárba a városvezetés.

Női karóra a merészebb színek kedvelőinek

Sokan a diszkrét, visszafogott kiegészítőkre esküsznek, míg mások szeretnek kísérletezni és játszani a különféle színekkel vagy anyagokkal. Olykor szívesen nyúlunk egy-egy extravagánsabb darabhoz, mint például egy lenyűgöző zöld női karórához.

Három játékos távozott a Szombathelyi Haladástól

Pálfi Donát a Facebook-on köszönt el a szurkolóktól.