Annyira kiborultak az önkéntesek a parkerdei szemétszedésen, hogy többen is feljelentést akarnak tenni a SZOVA ellen - Videó!

VPP 2019-04-01 13:56:00
Az Erdei iskola úti hulladéklerakó telep környékén uralkodó borzalom sokakat zaklatott fel.


Szombaton a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport által szervezett szemétszedésen ismét rengeteg természetszerető szombathelyi gyűlt össze, hogy saját szabadidejüket feláldozva megtisztítsák a városi Parkerdőt a temérdek mennyiségű hulladéktól. Körülbelül 80 önkéntes 300 zsákot töltött meg illegálisan lerakott szeméttel. Az eseményen részt vett rengeteg gyerek, fiatal (hisz a környezettudatosságra nevelés a legjobb megelőzés, én is vittem a kisfiam - a szerk.), többek közt a Brenner iskola cserkész csapata, Hobbisták box klub, Skorpió box klub is. 
 


Az önkéntesek több csomóponton is tisztították a szombathelyi Parkerdőt, de azok közül, akik az Erdei úti hulladéklerakó környékén szedték a szemetet, többeknél is elszakadt a cérna, volt aki egy idő után annyira dühös és csalódott lett, hogy inkább hazament. Korábban már írtunk a csoport kétségbeesett és kilátástalan küzdelméről, amely az erdő tisztaságáért zajlik, érdemes elolvasni, ha jobban képbe szeretne az ember kerülni a problémával.
 


Teljesen érthető az emberek reakciója, hisz döbbenetes, ami a szeméttelep környékén uralkodik, magam is többször tapasztaltam a saját szememmel, még videót is készítettünk a helyszínről, de azóta még durvább a helyzet. Az erdő szó szerint úgy néz ki, mint egy hulladék-kiállítás helyszíne. A Tiszta Szombathelyi Parkerdő Csoport tagjai szerint - akiknek zöme fél életét a Parkerdőben él, így bőven van rálátásuk a dolgokra - a telep üzemeltetője egyáltalán nem foglalkozik az ottani problémákkal. Amint feltámad a szél, zacskók és szemét tömkelegét hordja ki az erdőbe, teletűzdelve a fákat, arról nem is beszélve, hogy sok ember teljesen érthetetlen módon a kerítés mellé ömleszti a mocskát, ami aztán marad ott, ahol van, a szél, a vadak széthordják, az erdő pedig egyre rosszabb állapotban van.
 


A szombati szemétszedés után többeknél is betelt a pohár, akik készek feljelentést tenni a szeméttelep üzemeltetőjével (SZOVA Zrt.) szemben, ugyanis állításuk szerint semmiféle erőfeszítés nem történik arra, hogy a fent említett problémát kezeljék, megoldják. Tény és való, hogy a hulladéklerakóból kiömlő szemetet ez már nem az önkéntesek feladata összeszedni (megjegyzem, egy normális világban senkinek sem kellene összeszedni mások szemetét, de adjunk hálát nekik, hogy mégis megteszik - a szerk.). A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai arra buzdítanak mindenkit, akinek elege van, hogy kövessék őket és tegyenek minél többen feljelentést. Abban bíznak, hogy ennek hatására talán az illetékesek fokozottabban fognak figyelni a problémára.

Végezetül érdemes megnézni a csoport egyik alapítója, Kapy Ancsa videóját, amely a mostani állapotokra hívja fel a figyelmet. 
 

György Hasznos

A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport has 1,270 members. A csoport célja az emberek figyelmének felkeltése a Szombathelyi Parkerdő tisztaságának...

Kérdéseinkkel megkerestük a SZOVA-t, amint megkapjuk a válaszokat, jelentkezünk.Hétvégén ezúttal az ország nyugati részén várható havazás

A meteorológiai előrejelzések alapján szombat délelőtt havazás kezdődhet az ország észak-nyugati részén, vagyis Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém vármegye területén. 

Hét évet kapott a győrújfalui halálos balesetet okozó sofőr

A vádlott annak ellenére mulatságosnak tartotta közlekedését, hogy a hátul ülő utasai sikoltoztak, volt, aki azt kérte, hogy álljon meg.

LMP: a kormány visszaél a kiemelt beruházások jogintézményével

A jogszabályt kritizálva Szendefy Mária, az LMP országos elnökségének tagja példaként a Fertő tavi turizmusfejlesztést hozta fel.

Az eső miatt elmaradnak a szombathelyi adventi vásár pénteki színpadi programjai

Az árusok nyitva lesznek, a programokat vasárnap pótolják.

Évi 100 ezer euróért a Schaeffler a névadója 5 évig a szombathelyi Arena Savariának

A sportcsarnokot üzemeltető Sportiskola a működésére költi a támogatást.

Tévében a Falco Szolnok elleni meccse

Vasárnap délutáni matiné.

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról