Annyira kiborultak az önkéntesek a parkerdei szemétszedésen, hogy többen is feljelentést akarnak tenni a SZOVA ellen - Videó!

VPP 2019-04-01 13:56:00
Az Erdei iskola úti hulladéklerakó telep környékén uralkodó borzalom sokakat zaklatott fel.


Szombaton a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport által szervezett szemétszedésen ismét rengeteg természetszerető szombathelyi gyűlt össze, hogy saját szabadidejüket feláldozva megtisztítsák a városi Parkerdőt a temérdek mennyiségű hulladéktól. Körülbelül 80 önkéntes 300 zsákot töltött meg illegálisan lerakott szeméttel. Az eseményen részt vett rengeteg gyerek, fiatal (hisz a környezettudatosságra nevelés a legjobb megelőzés, én is vittem a kisfiam - a szerk.), többek közt a Brenner iskola cserkész csapata, Hobbisták box klub, Skorpió box klub is. 
 


Az önkéntesek több csomóponton is tisztították a szombathelyi Parkerdőt, de azok közül, akik az Erdei úti hulladéklerakó környékén szedték a szemetet, többeknél is elszakadt a cérna, volt aki egy idő után annyira dühös és csalódott lett, hogy inkább hazament. Korábban már írtunk a csoport kétségbeesett és kilátástalan küzdelméről, amely az erdő tisztaságáért zajlik, érdemes elolvasni, ha jobban képbe szeretne az ember kerülni a problémával.
 


Teljesen érthető az emberek reakciója, hisz döbbenetes, ami a szeméttelep környékén uralkodik, magam is többször tapasztaltam a saját szememmel, még videót is készítettünk a helyszínről, de azóta még durvább a helyzet. Az erdő szó szerint úgy néz ki, mint egy hulladék-kiállítás helyszíne. A Tiszta Szombathelyi Parkerdő Csoport tagjai szerint - akiknek zöme fél életét a Parkerdőben él, így bőven van rálátásuk a dolgokra - a telep üzemeltetője egyáltalán nem foglalkozik az ottani problémákkal. Amint feltámad a szél, zacskók és szemét tömkelegét hordja ki az erdőbe, teletűzdelve a fákat, arról nem is beszélve, hogy sok ember teljesen érthetetlen módon a kerítés mellé ömleszti a mocskát, ami aztán marad ott, ahol van, a szél, a vadak széthordják, az erdő pedig egyre rosszabb állapotban van.
 


A szombati szemétszedés után többeknél is betelt a pohár, akik készek feljelentést tenni a szeméttelep üzemeltetőjével (SZOVA Zrt.) szemben, ugyanis állításuk szerint semmiféle erőfeszítés nem történik arra, hogy a fent említett problémát kezeljék, megoldják. Tény és való, hogy a hulladéklerakóból kiömlő szemetet ez már nem az önkéntesek feladata összeszedni (megjegyzem, egy normális világban senkinek sem kellene összeszedni mások szemetét, de adjunk hálát nekik, hogy mégis megteszik - a szerk.). A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai arra buzdítanak mindenkit, akinek elege van, hogy kövessék őket és tegyenek minél többen feljelentést. Abban bíznak, hogy ennek hatására talán az illetékesek fokozottabban fognak figyelni a problémára.

Végezetül érdemes megnézni a csoport egyik alapítója, Kapy Ancsa videóját, amely a mostani állapotokra hívja fel a figyelmet. 
 

György Hasznos

A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport has 1,270 members. A csoport célja az emberek figyelmének felkeltése a Szombathelyi Parkerdő tisztaságának...

Kérdéseinkkel megkerestük a SZOVA-t, amint megkapjuk a válaszokat, jelentkezünk.Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

Kollégiumban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat Sopronban

A Baross úti épület alagsorában tapasztaltak füstképződést a lakók.

Az orosz vakcináról és Sorosról beszélt Kásler Miklós

A miniszter szerint elegendő a szakemberek létszáma járványfronton.

A Cápák Nyúlon fogadják a Zúzókat

Győr vagy Szombathely? Szombaton kiderül, ki nyeri a Divízió I-es amerikaifoci-bajnokságot.

van még itt cikk a témában: