Annyira kiborultak az önkéntesek a parkerdei szemétszedésen, hogy többen is feljelentést akarnak tenni a SZOVA ellen - Videó!

VPP 2019-04-01 13:56:00
Az Erdei iskola úti hulladéklerakó telep környékén uralkodó borzalom sokakat zaklatott fel.


Szombaton a Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport által szervezett szemétszedésen ismét rengeteg természetszerető szombathelyi gyűlt össze, hogy saját szabadidejüket feláldozva megtisztítsák a városi Parkerdőt a temérdek mennyiségű hulladéktól. Körülbelül 80 önkéntes 300 zsákot töltött meg illegálisan lerakott szeméttel. Az eseményen részt vett rengeteg gyerek, fiatal (hisz a környezettudatosságra nevelés a legjobb megelőzés, én is vittem a kisfiam - a szerk.), többek közt a Brenner iskola cserkész csapata, Hobbisták box klub, Skorpió box klub is. 
 


Az önkéntesek több csomóponton is tisztították a szombathelyi Parkerdőt, de azok közül, akik az Erdei úti hulladéklerakó környékén szedték a szemetet, többeknél is elszakadt a cérna, volt aki egy idő után annyira dühös és csalódott lett, hogy inkább hazament. Korábban már írtunk a csoport kétségbeesett és kilátástalan küzdelméről, amely az erdő tisztaságáért zajlik, érdemes elolvasni, ha jobban képbe szeretne az ember kerülni a problémával.
 


Teljesen érthető az emberek reakciója, hisz döbbenetes, ami a szeméttelep környékén uralkodik, magam is többször tapasztaltam a saját szememmel, még videót is készítettünk a helyszínről, de azóta még durvább a helyzet. Az erdő szó szerint úgy néz ki, mint egy hulladék-kiállítás helyszíne. A Tiszta Szombathelyi Parkerdő Csoport tagjai szerint - akiknek zöme fél életét a Parkerdőben él, így bőven van rálátásuk a dolgokra - a telep üzemeltetője egyáltalán nem foglalkozik az ottani problémákkal. Amint feltámad a szél, zacskók és szemét tömkelegét hordja ki az erdőbe, teletűzdelve a fákat, arról nem is beszélve, hogy sok ember teljesen érthetetlen módon a kerítés mellé ömleszti a mocskát, ami aztán marad ott, ahol van, a szél, a vadak széthordják, az erdő pedig egyre rosszabb állapotban van.
 


A szombati szemétszedés után többeknél is betelt a pohár, akik készek feljelentést tenni a szeméttelep üzemeltetőjével (SZOVA Zrt.) szemben, ugyanis állításuk szerint semmiféle erőfeszítés nem történik arra, hogy a fent említett problémát kezeljék, megoldják. Tény és való, hogy a hulladéklerakóból kiömlő szemetet ez már nem az önkéntesek feladata összeszedni (megjegyzem, egy normális világban senkinek sem kellene összeszedni mások szemetét, de adjunk hálát nekik, hogy mégis megteszik - a szerk.). A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport tagjai arra buzdítanak mindenkit, akinek elege van, hogy kövessék őket és tegyenek minél többen feljelentést. Abban bíznak, hogy ennek hatására talán az illetékesek fokozottabban fognak figyelni a problémára.

Végezetül érdemes megnézni a csoport egyik alapítója, Kapy Ancsa videóját, amely a mostani állapotokra hívja fel a figyelmet. 
 

György Hasznos

A Tiszta Szombathelyi Parkerdőért Csoport has 1,270 members. A csoport célja az emberek figyelmének felkeltése a Szombathelyi Parkerdő tisztaságának...

Kérdéseinkkel megkerestük a SZOVA-t, amint megkapjuk a válaszokat, jelentkezünk.
Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.