Végre eltakarították Győr legnagyobb szeméthalmát

Fehér Buda 2020-08-29 10:15:50
Fellélegezhetnek a Tűz utca lakói.

Májusban írtunk legelőször arról a szeméthalomról, ami a győri Tűz utcában tornyosult. Az utcában már több mint tíz éve gyűlhetett a szemét, ami idén már akkora méreteket öltött, hogy egy felnőtt ember ki sem látszott mögüle. A hulladék persze nem csak a látványa miatt, hanem a szaga miatt is hatalmas problémát jelentett, ezt tetőzte még az is, hogy időközben a patkányok is ráleltek a kupacra, ami tökéletes védelmet nyújtott nekik. 

Az egészségügyileg is tarthatatlan állapot megoldására azonban még várni kellett, habár a győri városvezetés már májusban kiadott egy közleményt, amiben azt írták, „a Tűz utca, Iszkápa köz esetében magánterületen elhelyezett illegális hulladékról van szó, ezért az ott elhelyezett hulladék felszámolása kizárólag hatósági eljárás útján orvosolható, amely eljárás már folyamatban van. Dr. Dézsi Csaba András polgármester zéró toleranciát hirdetett az illegális hulladéklerakás kapcsán, amely alól a szóban forgó terület sem kivétel.”

Legközelebb júniusban foglalkoztunk az illegális szemétlerakóval, ekkor még mindig ott tornyosult a bűzölgő szeméthalom. Győr jegyzője, dr. Lipovits Szilárd ekkor arról tájékoztatta az Átlátszót, hogy az ügyben a hatósági eljárás folyamatban van, az ingatlantulajdonos elszállításra kötelezése megtörtént.

A tulajdonossal a hulladék elszállításával kapcsolatos egyeztetés folyt, tekintettel azonban arra, hogy egyedi hatósági ügyről van szó, az Átlátszó pedig nem ügyfél, annak állásáról, illetve az ingatlan tulajdonosának személyéről további tájékoztatást nem adhat. A lap elérte a tulajdonsoként feltüntetett személyt is, aki azonban teljesen elzárkózott a nyilatkozattól, sőt azt is tagadta, hogy az ügyben szereplő telek az ő tulajdona lenne.

Augusztus elején aztán megkezdődött a patkányok írtása a hulladéklerakónál, a szeméthalom végére végül tegnap tett pontot a GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., a cég egy Facebook-bejegyzésben azt írja, a jogi akadályok elhárítása után a győri önkormányzat megrendelésére elvégezték a terület megtisztítását, és a hulladék elszállítását. Így néz ki most a terület:

 

GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

Főbb feladatok: - lakosság által beszállított hulladék elhelyezésén... ek teljes körű koordinálása, - konténercserék rendelése, nyomon követése, - adminisztratív feladatok elvégzése. A munkakör betöltésének feltételei: - min. szakmunkás végzettség, - számítógépes ismeret, - „B" kategóriás jogosítvány és saját gépjármű.

 

Címlapfotó: GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. / Facebook

Szólj hozzá!

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

Somogyban és Zalában a köd, Győr-Moson-Sopron megyében pedig az ónos eső okozhat gondot

Több megyében ónos esőre, a Dél-Dunántúlon pedig ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

van még itt cikk a témában:

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.