Már több mint 10 éve gyűlhet a szemét a győri Tűz utcában

ugytudjuk.hu 2020-05-26 10:40:00
Az LMP győri elnöke szerint az illetékesnek már régen lépnie kellett volna.

Hétfőn írtunk arról a hatalmas illegális szemétlerakóról, ami már jó ideje borzolja a győriek kedélyeit. A Tűz utcában játszótér, orvosi rendelő, étterem és panzió párszáz méteres körzetében halmozódott fel bő egy évtized alatt egy akkora szeméthalmaz, ami mögül ki sem látszanak az emberek. A környék lakóinak nem csak a bűz és a látvány miatt fáj a fejük, hanem az időközben beköltözött patkányok miatt is, amik igencsak jó otthonra leltek a szemét alatt. A szemétdomb mellett ma délelőtt tartott közös sajtótájékoztatót Jenei Ferenc, az LMP győri elnöke, valamint Pollreisz Balázs, az MSZP győri képviselője.

Jenei elmondta, hogy a szemétdomb felér egy állatkerttel, hiszen annyi patkány él benne. A politikus szerint a kerület önkormányzati képviselője, Szeles Szabolcs – aki nem mellesleg ma már a város alpolgármestere – az elmúlt tíz évben semmit sem tett azért, hogy elszállítsák a hulladékot az utcából. (Frissítés: az adott terület egyébként a 2. evk. része, tehát nem Szeles Szabolcs mostani, hanem Fekete Dávid egykori alpolgármester körzetébe tartozik.)

Jenei azt mondja, ennek két oka lehet:

Szeles (valójában Fekete – a szerk.) vagy tudott a dologról, és nem csinált semmit, vagy egyáltalán nem tudott a dologról. Ez mindkét esetben azt jelentené, hogy az alpolgármester nem tette meg azt, amit a kerület képviselőjeként kötelessége lett volna.

Az LMP helyi elnöke bízik abban, hogy a Győr-Szol Zrt. hamarosan elszállítja a szeméttelepet, ám szerinte ez még nem oldja meg a problémát, hiszen elképzelhető, hogy a jövőben újból hulladékot raknának le a területen. A politikus éppen ezért azt mondja, hogy a győri önkormányzatnak tartós megoldást kell találnia.

Jenei után Pollreisz vette át a szót, aki elmondta, hogy az őszi önkormányzati választásokon a Veletek a városunkért szövetség több párttal karöltve már felvetette az illegális szemétlerakó problémáját, a programjukba is bevették az Iszkápa köz kitakarítását. Ez akkor nem valósulhatott meg, Pollreisz szerint azonban most eljött az idő, hogy a győri önkormányzat tegyen valamit a hulladékkal kapcsolatban. A képviselő szerint a városban hatalmas probléma a szemét elszállítása, a Tűz utca környékén még több, kisebb illegális szemétlerakót is találni.

Az MSZP-s politikus azt is elmondta, hogy ugyan felszereltek egy kamerát a szemétlerakó közelében, de ez nem bizonyult elég erős visszatartó erőnek ahhoz, hogy megszünjön a probléma. Szerinte azonban az önkormányzat, és Szeles Szabolcs, a kerület képviselője, ha akarna, tudna tenni azért, hogy megszűnjön a probléma. Pollreisz végül arról tájékoztatott, hogy ma délelőtt felkereste a kormányhivatal járási tisztifőorvosával, és írásban is bejelentést tett, hiszen képviselő úgy gondolja, hogy

már egészségügyileg is tarthatatlan az állapot, a hulladékban élő patkányok rengeteg betegséget terjeszthetnek.

Pollreisz Győr jegyzőjét is tájékoztatta, a képviselő ezek mellett megígérte, hogy vissza fognak térni a területre, és ellenőrizni fogják, hogy mi történik az ügyben. Ha az önkormányzat nem lép a szeméthegy ellen, akkor a nyilvánosság erejével fognak nyomást gyakorolni a városvezetésre, hogy megoldást találjanak méretes a problémára.

 

Security Check Required

null

 

Az Iszkápa közhöz Glázer Tímea, a DK képviselője is kiment, ahonnan egy videóban jelentkezett be. A képviselő szintén azt mondja, hogy a kihelyezett térfigyelő kamera nem oldja meg a problémát, az ott élők félnek, több járőrre lenne szükség az utcában. Glázer úgy tudja, hogy a szeméthegy egy magánterületen terül el, így nehéz lesz a lerakó felszámolása, szerintr viszont így is megoldást kell találnia az önkormányzatnak a problémára, már csak azért is, mert a patkányok komoly fertőzésveszélyt jelentenek a Tűz utcában élőknek. 

 

Security Check Required

null

 

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.