Már több mint 10 éve gyűlhet a szemét a győri Tűz utcában

ugytudjuk.hu 2020-05-26 10:40:00
Az LMP győri elnöke szerint az illetékesnek már régen lépnie kellett volna.

Hétfőn írtunk arról a hatalmas illegális szemétlerakóról, ami már jó ideje borzolja a győriek kedélyeit. A Tűz utcában játszótér, orvosi rendelő, étterem és panzió párszáz méteres körzetében halmozódott fel bő egy évtized alatt egy akkora szeméthalmaz, ami mögül ki sem látszanak az emberek. A környék lakóinak nem csak a bűz és a látvány miatt fáj a fejük, hanem az időközben beköltözött patkányok miatt is, amik igencsak jó otthonra leltek a szemét alatt. A szemétdomb mellett ma délelőtt tartott közös sajtótájékoztatót Jenei Ferenc, az LMP győri elnöke, valamint Pollreisz Balázs, az MSZP győri képviselője.

Jenei elmondta, hogy a szemétdomb felér egy állatkerttel, hiszen annyi patkány él benne. A politikus szerint a kerület önkormányzati képviselője, Szeles Szabolcs – aki nem mellesleg ma már a város alpolgármestere – az elmúlt tíz évben semmit sem tett azért, hogy elszállítsák a hulladékot az utcából. (Frissítés: az adott terület egyébként a 2. evk. része, tehát nem Szeles Szabolcs mostani, hanem Fekete Dávid egykori alpolgármester körzetébe tartozik.)

Jenei azt mondja, ennek két oka lehet:

Szeles (valójában Fekete – a szerk.) vagy tudott a dologról, és nem csinált semmit, vagy egyáltalán nem tudott a dologról. Ez mindkét esetben azt jelentené, hogy az alpolgármester nem tette meg azt, amit a kerület képviselőjeként kötelessége lett volna.

Az LMP helyi elnöke bízik abban, hogy a Győr-Szol Zrt. hamarosan elszállítja a szeméttelepet, ám szerinte ez még nem oldja meg a problémát, hiszen elképzelhető, hogy a jövőben újból hulladékot raknának le a területen. A politikus éppen ezért azt mondja, hogy a győri önkormányzatnak tartós megoldást kell találnia.

Jenei után Pollreisz vette át a szót, aki elmondta, hogy az őszi önkormányzati választásokon a Veletek a városunkért szövetség több párttal karöltve már felvetette az illegális szemétlerakó problémáját, a programjukba is bevették az Iszkápa köz kitakarítását. Ez akkor nem valósulhatott meg, Pollreisz szerint azonban most eljött az idő, hogy a győri önkormányzat tegyen valamit a hulladékkal kapcsolatban. A képviselő szerint a városban hatalmas probléma a szemét elszállítása, a Tűz utca környékén még több, kisebb illegális szemétlerakót is találni.

Az MSZP-s politikus azt is elmondta, hogy ugyan felszereltek egy kamerát a szemétlerakó közelében, de ez nem bizonyult elég erős visszatartó erőnek ahhoz, hogy megszünjön a probléma. Szerinte azonban az önkormányzat, és Szeles Szabolcs, a kerület képviselője, ha akarna, tudna tenni azért, hogy megszűnjön a probléma. Pollreisz végül arról tájékoztatott, hogy ma délelőtt felkereste a kormányhivatal járási tisztifőorvosával, és írásban is bejelentést tett, hiszen képviselő úgy gondolja, hogy

már egészségügyileg is tarthatatlan az állapot, a hulladékban élő patkányok rengeteg betegséget terjeszthetnek.

Pollreisz Győr jegyzőjét is tájékoztatta, a képviselő ezek mellett megígérte, hogy vissza fognak térni a területre, és ellenőrizni fogják, hogy mi történik az ügyben. Ha az önkormányzat nem lép a szeméthegy ellen, akkor a nyilvánosság erejével fognak nyomást gyakorolni a városvezetésre, hogy megoldást találjanak méretes a problémára.

 

Security Check Required

null

 

Az Iszkápa közhöz Glázer Tímea, a DK képviselője is kiment, ahonnan egy videóban jelentkezett be. A képviselő szintén azt mondja, hogy a kihelyezett térfigyelő kamera nem oldja meg a problémát, az ott élők félnek, több járőrre lenne szükség az utcában. Glázer úgy tudja, hogy a szeméthegy egy magánterületen terül el, így nehéz lesz a lerakó felszámolása, szerintr viszont így is megoldást kell találnia az önkormányzatnak a problémára, már csak azért is, mert a patkányok komoly fertőzésveszélyt jelentenek a Tűz utcában élőknek. 

 

Security Check Required

null

 

Szólj hozzá!

Idén eddig 43 vasúti átjárós baleset történt Magyarországon

Ez több, mint amennyi tavaly egész évben volt.

Segítséget kértek Rapport Richárdnak a kormánytól februárban, de elhajtották őket

A Párbeszéd képviselője, Szabó Tímea próbált kilincselni az EMMI-nél, sikertelenül. Azt írta, most újra megpróbálja a honvédelmi tárcánál, ahová a sport került az új kormányban.

Hidegfronti hétvégére számíthatunk

Kellemes kirándulóidő kopogtatott be.

Továbbjutott az Egis Körmend

Győzelemmel zárták a napot a vasiak.

Az intenzívre került Bodrogi Gyula

Mentő vitte el a nemzet színészét csütörtök reggel, mert nem kapott levegőt.

A címvédő Győri Audi ETO KC három év után ismét duplázna

A hétvégén rendezik a női kézilabda Magyar Kupa négyes döntőjét.

Kocsis Máté belengette, hogy elveszik a pártok pénzét

A Fidesz-frakcióvezetője szerint ideje, hogy az ellenzéki pártok kivegyék a részüket a rezsivédelemből.

Benzinkutak: Az új rendelet értelmezhetetlen és betarthatatlan, durvulnak a vásárlók

A Független Benzinkutak Szövetsége szerint a külföldiek diszkriminálása Európai Uniós jogot sért, ráadásul a kiszolgáló személyzetnek feleslegesen kell konfrontálódni az ügyfelekkel, amikor mondjuk fűnyíróba vinnének benzint.

Új egészségügyi államtitkár: a szükséges döntések 85 százalékát Budapesten, Excel-táblázatok alapján meg lehet hozni

Takács Péter szerint az esetek nagy részében szükségtelen leegyeztetni a megyei kórházakkal vagy a háziorvosokkal, hogy az, amit az íróasztal mögött kitaláltak, megvalósítható-e a gyakorlatban.

Hűvösre teszik Jodie Fostert

A sarkkörön fog játszódni a színésznő főszereplésével forgatott True Detective negyedik évad.

Visszaadta mandátumát Táplánszentkereszt egyik képviselője, Anduska Katalin

Információink szerint a zöldhulladék-lerakó ügye áll a lemondás hátterében.

14 és 16 éves lányait gyilkolta meg egy férfi Aszódon

A gyilkosságok után egy mozdony elé vetette magát, életveszélyes állapotban vitték kórházba.

A Magyar Sakkszövetség tiltakozik Rapport Richárd zászlóváltása ellen

El szeretnék kerülni, hogy a szombathelyi sakknagymester román színekben folytassa pályafutását.

Csupa-csupa külföldi ellenfelekkel játszik edzőmeccset a nyáron a Szombathelyi Haladás

Egy ausztriai edzőtábor is szerepel a zöld-fehérek felkészülési programjában.

3000 tonnányi Kinder terméket vontak vissza szalmonella-fertőzés miatt Európában

Több száz gyermek betegedett meg, közülük többeket kórházban kezeltek.

Péntektől kétféle ár lesz a kutakon: megjelentek a benzinárstop új szabályai

Magyarul és angolul is ki kell rakni a tájékoztatást a kútoszlop közelében.

Napos, meleg időt hoz a péntek

Éjszaka viszont hidegfront érkezik.