Már több mint 10 éve gyűlhet a szemét a győri Tűz utcában

ugytudjuk.hu 2020-05-26 10:40:00
Az LMP győri elnöke szerint az illetékesnek már régen lépnie kellett volna.

Hétfőn írtunk arról a hatalmas illegális szemétlerakóról, ami már jó ideje borzolja a győriek kedélyeit. A Tűz utcában játszótér, orvosi rendelő, étterem és panzió párszáz méteres körzetében halmozódott fel bő egy évtized alatt egy akkora szeméthalmaz, ami mögül ki sem látszanak az emberek. A környék lakóinak nem csak a bűz és a látvány miatt fáj a fejük, hanem az időközben beköltözött patkányok miatt is, amik igencsak jó otthonra leltek a szemét alatt. A szemétdomb mellett ma délelőtt tartott közös sajtótájékoztatót Jenei Ferenc, az LMP győri elnöke, valamint Pollreisz Balázs, az MSZP győri képviselője.

Jenei elmondta, hogy a szemétdomb felér egy állatkerttel, hiszen annyi patkány él benne. A politikus szerint a kerület önkormányzati képviselője, Szeles Szabolcs – aki nem mellesleg ma már a város alpolgármestere – az elmúlt tíz évben semmit sem tett azért, hogy elszállítsák a hulladékot az utcából. (Frissítés: az adott terület egyébként a 2. evk. része, tehát nem Szeles Szabolcs mostani, hanem Fekete Dávid egykori alpolgármester körzetébe tartozik.)

Jenei azt mondja, ennek két oka lehet:

Szeles (valójában Fekete – a szerk.) vagy tudott a dologról, és nem csinált semmit, vagy egyáltalán nem tudott a dologról. Ez mindkét esetben azt jelentené, hogy az alpolgármester nem tette meg azt, amit a kerület képviselőjeként kötelessége lett volna.

Az LMP helyi elnöke bízik abban, hogy a Győr-Szol Zrt. hamarosan elszállítja a szeméttelepet, ám szerinte ez még nem oldja meg a problémát, hiszen elképzelhető, hogy a jövőben újból hulladékot raknának le a területen. A politikus éppen ezért azt mondja, hogy a győri önkormányzatnak tartós megoldást kell találnia.

Jenei után Pollreisz vette át a szót, aki elmondta, hogy az őszi önkormányzati választásokon a Veletek a városunkért szövetség több párttal karöltve már felvetette az illegális szemétlerakó problémáját, a programjukba is bevették az Iszkápa köz kitakarítását. Ez akkor nem valósulhatott meg, Pollreisz szerint azonban most eljött az idő, hogy a győri önkormányzat tegyen valamit a hulladékkal kapcsolatban. A képviselő szerint a városban hatalmas probléma a szemét elszállítása, a Tűz utca környékén még több, kisebb illegális szemétlerakót is találni.

Az MSZP-s politikus azt is elmondta, hogy ugyan felszereltek egy kamerát a szemétlerakó közelében, de ez nem bizonyult elég erős visszatartó erőnek ahhoz, hogy megszünjön a probléma. Szerinte azonban az önkormányzat, és Szeles Szabolcs, a kerület képviselője, ha akarna, tudna tenni azért, hogy megszűnjön a probléma. Pollreisz végül arról tájékoztatott, hogy ma délelőtt felkereste a kormányhivatal járási tisztifőorvosával, és írásban is bejelentést tett, hiszen képviselő úgy gondolja, hogy

már egészségügyileg is tarthatatlan az állapot, a hulladékban élő patkányok rengeteg betegséget terjeszthetnek.

Pollreisz Győr jegyzőjét is tájékoztatta, a képviselő ezek mellett megígérte, hogy vissza fognak térni a területre, és ellenőrizni fogják, hogy mi történik az ügyben. Ha az önkormányzat nem lép a szeméthegy ellen, akkor a nyilvánosság erejével fognak nyomást gyakorolni a városvezetésre, hogy megoldást találjanak méretes a problémára.

 

Security Check Required

null

 

Az Iszkápa közhöz Glázer Tímea, a DK képviselője is kiment, ahonnan egy videóban jelentkezett be. A képviselő szintén azt mondja, hogy a kihelyezett térfigyelő kamera nem oldja meg a problémát, az ott élők félnek, több járőrre lenne szükség az utcában. Glázer úgy tudja, hogy a szeméthegy egy magánterületen terül el, így nehéz lesz a lerakó felszámolása, szerintr viszont így is megoldást kell találnia az önkormányzatnak a problémára, már csak azért is, mert a patkányok komoly fertőzésveszélyt jelentenek a Tűz utcában élőknek. 

 

Security Check Required

null

 

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Óvatlan volt egy sárvári edzőterem zsebtolvaja

Lebukása után mindent megtett, hogy egérutat nyerjen.

Összeütközött két autó Rábapatynál

A 84-es főúton történt a baleset.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Összeütközött két gépkocsi Belednél

A tűzoltók áramtalanítják az egyik járművet.

Öt győri játékos is helyet kapott a magyar női kosárlabda-válogatottban

Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit is a csapat tagja.

Férjhez ment Scarlett Johansson

A hírt különleges módon vitték a nyilvánosság elé.

Már negyven koronavírus-fertőzöttről tudnak Sárváron

Közel hetvenen pedig járványügyi megfigyelés alatt vannak.

840 ezret vert el egy önjelölt kőműves Vas megyében, csak az nem látszott, mire

Egy istálló falát kellett volna megjavítania, kontárkodás miatt áll bíróság elé.

Gáz van, azaz nincs

Több, mint egy hete képtelenek megjavítani az osztrák-magyar gázcsövet Lébénynél.

Németh Szilárd tankot mászott

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára az újonnan érkezett Leopard harckocsik számára épült hangárok átadásán szemlézett.

Kanadai lesz a Rubik-kocka

15 milliárd forintot adtak a tulajdonjogokért.

Hétfő hajnaltól újra járható lesz a győri Jókai utca

Hétfőre elkészül a felújítás a belvárosi utcában.

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

van még itt cikk a témában:

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Győri egyetem: Hatékonyak a járványügyi intézkedéseink

Az győri egyetem Ugytudjuk.hu kérdésére közölt adatai szerint 13 ezer hallgató közül csak 11 van karanténban, és kettejüknek van pozitív tesztje. Több forrás szerint azonban októberben már az egyetem vezetésében is voltak megbetegedések.