Végre elkezdődött a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterének építése

Nagy Donát 2020-02-19 06:31:00
Már hónapokkal ezelőtt átadták a munkaterületet.

Októberben írtunk arról, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak finisében a szombathelyi Fidesz még gyorsan átadta a Parkerdei Lakópark melletti munkaterületet. 

Aztán amilyen gyorsan előkerült a markoló, olyan gyorsan el is tűnt minden és mindenki. Később Horváth Attila (Éljen Szombathely), az akkori ellenzék képviselője kért elnézést a lakóktól, amiért a jobboldal hülyének nézi a választókat a baráti médiának tartott ünnepélyes ceremónia miatt. A szükséges pénzt egyébként az akkor még ellenzékből irányító Éljen Szombathely tette bele a költségvetésbe.

Az új többség intézte el a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterét, a Fidesz meg átadta a munkaterületet

Farkas Bazsi Munkamegosztás? Inkább pofátlanság! Az elmúlt ciklus 5 éve nem volt arra elég a körzet fideszes képviselő jelöltjének, Kecskés Lászlónak, hogy kilobbizza a pénzt az övéitől egy játszótérre a Parkerdei Lakóparkban. A lakópark helyzete egyébként is speciális, mivel az egy magán beruházó tulajdonába van. A területet a Parkerdő 2005 Kft.

Az első földmunkára azonban egészen mostanáig kellett várni, viszont jó híreket kaptunk: valóban elkezdődött az építkezés!

A kérdéseimet a leendő játszótérrel kapcsolatban elküldtem a városvezetésnek, illetve a választókerület akkori, és egyben jelenlegi képviselőjének is.

A város részéről küldött válaszból többek között az is kiderül, milyen játékok és eszközök lesznek itt hamarosan.

Kecsés Lászó (Fidesz), a körzet képviselője is hasonlóan fogalmazott, levelét szintén változtatás nélkül közöljük:

Sikeres közbeszerzést követően SZMJV Önkormányzata 2019. okt. 01-én kötött szerződést a Litor Kft-vel. A szerződés alapján a kivitelezőnek 15 napon belül kellett átvennie a munkaterületet, ami 2019. okt. 09-én meg is történt és a munkaterület lezárása 2019. okt. 17-én befejeződött.

A téli időszakra tekintettel a földmunkákat inkább télutóra és tavaszra időzítette a Kft. Ez a munka meg is kezdődött. A téli időben a különböző játékelemek kiválasztására és megrendelésére került sor.

A beruházás nettó költsége 47.544.497 Ft, ami önkormányzati forrásból valósul meg. Ebben a keretben benne van az a bruttó 3 millió Ft is, amit Dr. Kecskés László István képviselő ajánlott fel a képviselői keretéből. Megjegyzendő, hogy a 2018. április 05-i lakossági fórumon történt más felajánlás is: Dr. Nemény András frakcióvezető Úr az ÉSZ frakció nevében 2.5 Millió Ft-ot ugyancsak felajánlott a megvalósításhoz, de ez az ígéret nem teljesült.

A 2018. április 05-i lakossági fórumon az akkori városvezetés és a körzet képviselője ígéretet tett, hogy 2020. nyarára a közpark meg fog valósulni. Ennek persze az volt a feltétele, hogy a Parkerdő lakópark tulajdonosai a város számára a területet ingyen tulajdonba adják. A körzet képviselője a tulajdonosokkal történt ismételt tárgyalásai során ezt el is érte és az átadás a 2018. júniusi közgyűlés határozata szerint megtörtént.

A beruházás befejezésére a vállalkozó 9 hónapot kapott, azaz 2020. nyarára el kell készülnie a komplex szabadidő és játszóparknak. A határidő módosítására jelenlegi tudásunk alapján remélhetően nem lesz szükség.

A következő játszótéri eszközök kerülnek majd telepítésre: Homokozó, madárfészek hinta kombináció babülőkével, rugós szabadtéri játékok, karuszel, bukfencrúd, játszóvár kombináció, kettes hinta, mérleghinta, mini akadálypálya, asztalitenisz asztal. Street Workout állvány, dupla lábtoló, láblengető és derékforgató a terület nyugati oldalán kerülnek elhelyezésre. Emellett 3 db pad-asztal kombináció, 6 db háttámlás pad, 3 db lóca, 4 db hulladékgyűjtő és 2x6-os kerékpár beálló is része a projektnek. Továbbiakban 1200 m2 gyepesítés, 105 m2 térkő, 470 m kerti szegély, 1010 m2 tükör, is készül. Emellett 108 db fa és 1345 cserje kerül elültetésre.

Vadiúj járdát festettek össze Szombathelyen a kutyapártosok

A város kérte tőlük - írják posztjukban.

Péntektől már a Győr Plázában is alá lehet írni a szentiváni Ipari Park-bővítés ellen

Nagy lendülettel gyűjtik az aláírásokat a városrészben, péntektől pedig már a Plázában is.

Japán mangakarakterek miatt hülyegyerekezett a győri polgármester

Rosszul tudta a polgármester, le is törölte a posztot.

Rekordot döntött a magyar munkavállalók száma Ausztriában

113 ezer 468 legális magyar munkavállalót regisztráltak júniusban.

Nagyon meleg ma sem lesz

De csapadék sem várható.

Dézsi polgármester elárulta, hogy cicája kifejezetten rühelli a sétákat

A mentett macskát az elmúlt napokban mindenhová cipelte a polgármester, aki most el is árulta: vele ellentétben Ubul nincs oda a fejlesztések megtekintéséért.

Egy egész droghálózatot kapcsoltak le, a szálak Rábapatyra vezetnek

Komoly mennyiségű cuccot vontak ki a rendőrök Sárvár és környékéről.

Magas rezsi: korrekcióban, a kormányban és a békében bíznak kisalföldi önkormányzatok

Neon helyett LED, gázfűtés helyett villany: készülnek a nehéz télre a kisebb Győr-Moson-Sopron megyei települések vezetői.

Önmérsékletre int a MOL

Ha mindenki csak annyit tankol, amennyire szüksége van, akkor lesz elegendő üzemanyag az országban, írja közleményében a cég.

LMP: Alkotmánybírósághoz fordul a párt

Szombathelyen is megerősítették a zöld párt politikusai, hogy az erdőirtás a legrosszabb, amit ebben a helyzetben a kormány tehet.

Újraindulhat a Barátság, a MOL fizeti a tranzitdíjat

Egyeztetést követően átutalta az összeget.

Czeglédy Csaba nyílt levélben kéri a szombathelyi polgármestert, hogy álljon ki az erdők védelméért

A képviselő azt kéri, a polgármester járjon utána annak, hogy mit tervez az erdészet.

Könnyítések jönnek a katásoknak

Az ekho-ra való áttérést próbálja a kormány vonzóvá tenni számukra.