Végre elkezdődött a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterének építése

Nagy Donát 2020-02-19 06:31:00
Már hónapokkal ezelőtt átadták a munkaterületet.

Októberben írtunk arról, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak finisében a szombathelyi Fidesz még gyorsan átadta a Parkerdei Lakópark melletti munkaterületet. 

Aztán amilyen gyorsan előkerült a markoló, olyan gyorsan el is tűnt minden és mindenki. Később Horváth Attila (Éljen Szombathely), az akkori ellenzék képviselője kért elnézést a lakóktól, amiért a jobboldal hülyének nézi a választókat a baráti médiának tartott ünnepélyes ceremónia miatt. A szükséges pénzt egyébként az akkor még ellenzékből irányító Éljen Szombathely tette bele a költségvetésbe.

Az új többség intézte el a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterét, a Fidesz meg átadta a munkaterületet

Farkas Bazsi Munkamegosztás? Inkább pofátlanság! Az elmúlt ciklus 5 éve nem volt arra elég a körzet fideszes képviselő jelöltjének, Kecskés Lászlónak, hogy kilobbizza a pénzt az övéitől egy játszótérre a Parkerdei Lakóparkban. A lakópark helyzete egyébként is speciális, mivel az egy magán beruházó tulajdonába van. A területet a Parkerdő 2005 Kft.

Az első földmunkára azonban egészen mostanáig kellett várni, viszont jó híreket kaptunk: valóban elkezdődött az építkezés!

A kérdéseimet a leendő játszótérrel kapcsolatban elküldtem a városvezetésnek, illetve a választókerület akkori, és egyben jelenlegi képviselőjének is.

A város részéről küldött válaszból többek között az is kiderül, milyen játékok és eszközök lesznek itt hamarosan.

Kecsés Lászó (Fidesz), a körzet képviselője is hasonlóan fogalmazott, levelét szintén változtatás nélkül közöljük:

Sikeres közbeszerzést követően SZMJV Önkormányzata 2019. okt. 01-én kötött szerződést a Litor Kft-vel. A szerződés alapján a kivitelezőnek 15 napon belül kellett átvennie a munkaterületet, ami 2019. okt. 09-én meg is történt és a munkaterület lezárása 2019. okt. 17-én befejeződött.

A téli időszakra tekintettel a földmunkákat inkább télutóra és tavaszra időzítette a Kft. Ez a munka meg is kezdődött. A téli időben a különböző játékelemek kiválasztására és megrendelésére került sor.

A beruházás nettó költsége 47.544.497 Ft, ami önkormányzati forrásból valósul meg. Ebben a keretben benne van az a bruttó 3 millió Ft is, amit Dr. Kecskés László István képviselő ajánlott fel a képviselői keretéből. Megjegyzendő, hogy a 2018. április 05-i lakossági fórumon történt más felajánlás is: Dr. Nemény András frakcióvezető Úr az ÉSZ frakció nevében 2.5 Millió Ft-ot ugyancsak felajánlott a megvalósításhoz, de ez az ígéret nem teljesült.

A 2018. április 05-i lakossági fórumon az akkori városvezetés és a körzet képviselője ígéretet tett, hogy 2020. nyarára a közpark meg fog valósulni. Ennek persze az volt a feltétele, hogy a Parkerdő lakópark tulajdonosai a város számára a területet ingyen tulajdonba adják. A körzet képviselője a tulajdonosokkal történt ismételt tárgyalásai során ezt el is érte és az átadás a 2018. júniusi közgyűlés határozata szerint megtörtént.

A beruházás befejezésére a vállalkozó 9 hónapot kapott, azaz 2020. nyarára el kell készülnie a komplex szabadidő és játszóparknak. A határidő módosítására jelenlegi tudásunk alapján remélhetően nem lesz szükség.

A következő játszótéri eszközök kerülnek majd telepítésre: Homokozó, madárfészek hinta kombináció babülőkével, rugós szabadtéri játékok, karuszel, bukfencrúd, játszóvár kombináció, kettes hinta, mérleghinta, mini akadálypálya, asztalitenisz asztal. Street Workout állvány, dupla lábtoló, láblengető és derékforgató a terület nyugati oldalán kerülnek elhelyezésre. Emellett 3 db pad-asztal kombináció, 6 db háttámlás pad, 3 db lóca, 4 db hulladékgyűjtő és 2x6-os kerékpár beálló is része a projektnek. Továbbiakban 1200 m2 gyepesítés, 105 m2 térkő, 470 m kerti szegély, 1010 m2 tükör, is készül. Emellett 108 db fa és 1345 cserje kerül elültetésre.


 

Azaz úgy néz ki, a nyáron valóban birtokba vehetik az itt lakók a vadonatúj játszóteret.

Szólj hozzá!

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

Metafemtaminnal bukott le egy soproni férfi Kapuváron

A kapuvári járőrök megállítottak egy gépjárművet, amelynek utasánál alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Két autó ütközött a 87-es főúton Kőszegnél

Félpályás útlezárás van érvényben.

Rendőrkézen a rábaközi betörő

Kifigyelte a győri férfi, mikor üres a ház, majd a kellő időben lecsapott az ékszerekre, és némi kápéra.

Újraélesztenek egy balesetet szenvedett sofőrt Szombathelyen

Jelenleg is küzdenek az életéért, nagy a torlódás a 86-os főúton a vépi körforgalomnál.

Szombaton vihetik el lomjaikat Győr-Révfalu lakói a kihelyzett hulladékudvarba

Október 31-én, szombaton 8 és 16 óra között lesznek kint a konténerek a Széchenyi híd lábánál.

Napsütéses és borús idő is lesz a hétvégén

November elsején néhol gyenge fagy is lehet hajnalban.

LMP: Ne vegyék el a közalkalmazotti státuszt a tudományos kutatóktól

A párt szerint a kormány a szakképzési és a kulturális szféra után újabb területen készül a kormányzat létszámleépítésekre.

Szombathely határozatban áll ki az SZFE-hallgatók mellett

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócok a színművészetis hallgatók.

Már gyakorolnak a zsebtolvajok a hétvégi munkához

Egy kis odafigyeléssel viszont megnehezíthetjük a dolgukat az ünnep alatt.

Üdvözlik a szakszervezetek a közös, európai minimálbér ötletét

Azt írják, az elmúlt 20 évben egyre gyengébbé vált a kapcsolat a munka és a tisztességes élet között.

Újra edzeni kezd a Győri Audi ETO KC, nincs fertőzött a csapatban

Elvégezték a hatósági karantén elhagyásához szükséges második tesztet a Győri Audi ETO KC delegációjának minden tagján.

A harmadik negyedévben 35 ezerrel dolgoztak kevesebben mint egy évvel ezelőtt

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Meghalt 56 beteg, 2194-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 56, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2194 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.

van még itt cikk a témában:

Szombathely határozatban áll ki az SZFE-hallgatók mellett

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócok a színművészetis hallgatók.