Végre elkezdődött a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterének építése

Nagy Donát 2020-02-19 06:31:00
Már hónapokkal ezelőtt átadták a munkaterületet.

Októberben írtunk arról, hogy az önkormányzati választásokat megelőző kampányidőszak finisében a szombathelyi Fidesz még gyorsan átadta a Parkerdei Lakópark melletti munkaterületet. 

Aztán amilyen gyorsan előkerült a markoló, olyan gyorsan el is tűnt minden és mindenki. Később Horváth Attila (Éljen Szombathely), az akkori ellenzék képviselője kért elnézést a lakóktól, amiért a jobboldal hülyének nézi a választókat a baráti médiának tartott ünnepélyes ceremónia miatt. A szükséges pénzt egyébként az akkor még ellenzékből irányító Éljen Szombathely tette bele a költségvetésbe.

Az új többség intézte el a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterét, a Fidesz meg átadta a munkaterületet

Farkas Bazsi Munkamegosztás? Inkább pofátlanság! Az elmúlt ciklus 5 éve nem volt arra elég a körzet fideszes képviselő jelöltjének, Kecskés Lászlónak, hogy kilobbizza a pénzt az övéitől egy játszótérre a Parkerdei Lakóparkban. A lakópark helyzete egyébként is speciális, mivel az egy magán beruházó tulajdonába van. A területet a Parkerdő 2005 Kft.

Az első földmunkára azonban egészen mostanáig kellett várni, viszont jó híreket kaptunk: valóban elkezdődött az építkezés!

A kérdéseimet a leendő játszótérrel kapcsolatban elküldtem a városvezetésnek, illetve a választókerület akkori, és egyben jelenlegi képviselőjének is.

A város részéről küldött válaszból többek között az is kiderül, milyen játékok és eszközök lesznek itt hamarosan.

Kecsés Lászó (Fidesz), a körzet képviselője is hasonlóan fogalmazott, levelét szintén változtatás nélkül közöljük:

Sikeres közbeszerzést követően SZMJV Önkormányzata 2019. okt. 01-én kötött szerződést a Litor Kft-vel. A szerződés alapján a kivitelezőnek 15 napon belül kellett átvennie a munkaterületet, ami 2019. okt. 09-én meg is történt és a munkaterület lezárása 2019. okt. 17-én befejeződött.

A téli időszakra tekintettel a földmunkákat inkább télutóra és tavaszra időzítette a Kft. Ez a munka meg is kezdődött. A téli időben a különböző játékelemek kiválasztására és megrendelésére került sor.

A beruházás nettó költsége 47.544.497 Ft, ami önkormányzati forrásból valósul meg. Ebben a keretben benne van az a bruttó 3 millió Ft is, amit Dr. Kecskés László István képviselő ajánlott fel a képviselői keretéből. Megjegyzendő, hogy a 2018. április 05-i lakossági fórumon történt más felajánlás is: Dr. Nemény András frakcióvezető Úr az ÉSZ frakció nevében 2.5 Millió Ft-ot ugyancsak felajánlott a megvalósításhoz, de ez az ígéret nem teljesült.

A 2018. április 05-i lakossági fórumon az akkori városvezetés és a körzet képviselője ígéretet tett, hogy 2020. nyarára a közpark meg fog valósulni. Ennek persze az volt a feltétele, hogy a Parkerdő lakópark tulajdonosai a város számára a területet ingyen tulajdonba adják. A körzet képviselője a tulajdonosokkal történt ismételt tárgyalásai során ezt el is érte és az átadás a 2018. júniusi közgyűlés határozata szerint megtörtént.

A beruházás befejezésére a vállalkozó 9 hónapot kapott, azaz 2020. nyarára el kell készülnie a komplex szabadidő és játszóparknak. A határidő módosítására jelenlegi tudásunk alapján remélhetően nem lesz szükség.

A következő játszótéri eszközök kerülnek majd telepítésre: Homokozó, madárfészek hinta kombináció babülőkével, rugós szabadtéri játékok, karuszel, bukfencrúd, játszóvár kombináció, kettes hinta, mérleghinta, mini akadálypálya, asztalitenisz asztal. Street Workout állvány, dupla lábtoló, láblengető és derékforgató a terület nyugati oldalán kerülnek elhelyezésre. Emellett 3 db pad-asztal kombináció, 6 db háttámlás pad, 3 db lóca, 4 db hulladékgyűjtő és 2x6-os kerékpár beálló is része a projektnek. Továbbiakban 1200 m2 gyepesítés, 105 m2 térkő, 470 m kerti szegély, 1010 m2 tükör, is készül. Emellett 108 db fa és 1345 cserje kerül elültetésre.


 

Azaz úgy néz ki, a nyáron valóban birtokba vehetik az itt lakók a vadonatúj játszóteret.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.