Fotó: szombathely.hu/Cseh Gábor

Az új többség intézte el a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterét, a Fidesz meg átadta a munkaterületet

Farkas Bazsi
2019. október 10. csütörtök, 07:58
Munkamegosztás? Inkább pofátlanság! 

Az elmúlt ciklus 5 éve nem volt arra elég a körzet fideszes képviselő jelöltjének, Kecskés Lászlónak, hogy kilobbizza a pénzt az övéitől egy játszótérre a Parkerdei Lakóparkban. A lakópark helyzete egyébként is speciális, mivel az egy magán beruházó tulajdonába van. A területet a Parkerdő 2005 Kft. még 2003-ban vette meg mindamellett, hogy a szokásos fejlesztéseket végrehajtották (utakat és közművet építettek), természetesen nekiláttak árulni az építési telkeket és társasházakat is építettek. 

 

Két üres teleknek azonban maradnia kellett azzal, hogy ide majd park és játszótér épül. Mivel hosszas várakozás után sem történt semmi az üres telkekkel, a beruházó kérte az egyik telket minősítse át a városvezetés építési területté. Ezt a szombathelyi városvezetés meg is tette azzal a kikötéssel, hogy a másikra csakis játszótér épülhet. 


Évek óta húzódott a játszótér építésének ügye, az elmúlt 5 évben sem Kecskésnek sem sikerült semmit sem tennie az előrehaladás érdekében.

 

Idén márciusban aztán már az új többség állította össze a költségvetést. Bár a Fidesz szerint a gonosz, csúnya bevándorláspárti, szivárványkoalíció elvett minden pénzt a fideszes körzetektől, hadd hozzam most az ülés jegyzőkönyvét szó szerint idézve: 

 


... játszótér rekonstrukcióra külön költségvetési forrást fognak megnevezni 30 millió Ft tétel összegben. Borzasztó állapotban vannak a játszóterek, el kell kezdeni módszeresen megjavítani őket. Rengeteg lakossági igény érkezett e tekintetben. Külön nevesítene itt 3-at, az egyik a saját választókörzetében lévő Károly R. utcai, előkészítése megtörtént. Nagyon rossz állapotban van. 

 

Nevesítené a Parkerdő lakópark területén lévő játszóteret, 


korábbi közgyűlés során már foglalkoztak ezekkel, képviselői keretet is ajánlottak fel. Ennek a kérdésnek a megoldási javaslatára Árvai Roland tett egy javaslatot és kérést, hogy fogadtassák már most el a költségvetésben ezt a tételt. Köztiszteletben álló ügyvéd, aki összefogja az ottani lakóknak a kérését és gondját. Mindenképpen szeretnék, ha ez nevesítve lenne. Hogy semmilyen módon ne legyenek részlehajlóak egy másik ellenzéki körzetben lévő, Ágh Ernő körzetében lévő Petőfi telepen lévő játszótérnek, amiről nagyon sokat írtak, a megjavítását is szeretné nevesíteni. 


Ezt Nemény András az Éljen Szombathely! frakcióvezetője mondta és végül el is fogadta a közgyűlési többség. Ebből is látszik, hogy az Éljen Szombathely! javaslata nélkül a játszótér meg sem épülhetett volna. 

 

Tegnap a fideszes képviselők, a kivitelező és egy civil az ellenzéki képviselők kihagyásával átadta(!) a játszótér munkaterületét. 

 


Ezzel egyébként komoly dilemmába kerültem, hogy az iskolai falikút vagy a játszótér munkaterület átadása viszi el az aranyérmet a legszánalmasabb városvezetői protokoll események versenyében. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás