Az új többség intézte el a szombathelyi Parkerdei Lakópark játszóterét, a Fidesz meg átadta a munkaterületet

Farkas Bazsi 2019-10-10 07:58:00
Munkamegosztás? Inkább pofátlanság!

Az elmúlt ciklus 5 éve nem volt arra elég a körzet fideszes képviselő jelöltjének, Kecskés Lászlónak, hogy kilobbizza a pénzt az övéitől egy játszótérre a Parkerdei Lakóparkban. A lakópark helyzete egyébként is speciális, mivel az egy magán beruházó tulajdonába van. A területet a Parkerdő 2005 Kft. még 2003-ban vette meg mindamellett, hogy a szokásos fejlesztéseket végrehajtották (utakat és közművet építettek), természetesen nekiláttak árulni az építési telkeket és társasházakat is építettek. 

Két üres teleknek azonban maradnia kellett azzal, hogy ide majd park és játszótér épül. Mivel hosszas várakozás után sem történt semmi az üres telkekkel, a beruházó kérte az egyik telket minősítse át a városvezetés építési területté. Ezt a szombathelyi városvezetés meg is tette azzal a kikötéssel, hogy a másikra csakis játszótér épülhet. 


Évek óta húzódott a játszótér építésének ügye, az elmúlt 5 évben sem Kecskésnek sem sikerült semmit sem tennie az előrehaladás érdekében.

Idén márciusban aztán már az új többség állította össze a költségvetést. Bár a Fidesz szerint a gonosz, csúnya bevándorláspárti, szivárványkoalíció elvett minden pénzt a fideszes körzetektől, hadd hozzam most az ülés jegyzőkönyvét szó szerint idézve: 


... játszótér rekonstrukcióra külön költségvetési forrást fognak megnevezni 30 millió Ft tétel összegben. Borzasztó állapotban vannak a játszóterek, el kell kezdeni módszeresen megjavítani őket. Rengeteg lakossági igény érkezett e tekintetben. Külön nevesítene itt 3-at, az egyik a saját választókörzetében lévő Károly R. utcai, előkészítése megtörtént. Nagyon rossz állapotban van. 

Nevesítené a Parkerdő lakópark területén lévő játszóteret, 


korábbi közgyűlés során már foglalkoztak ezekkel, képviselői keretet is ajánlottak fel. Ennek a kérdésnek a megoldási javaslatára Árvai Roland tett egy javaslatot és kérést, hogy fogadtassák már most el a költségvetésben ezt a tételt. Köztiszteletben álló ügyvéd, aki összefogja az ottani lakóknak a kérését és gondját. Mindenképpen szeretnék, ha ez nevesítve lenne. Hogy semmilyen módon ne legyenek részlehajlóak egy másik ellenzéki körzetben lévő, Ágh Ernő körzetében lévő Petőfi telepen lévő játszótérnek, amiről nagyon sokat írtak, a megjavítását is szeretné nevesíteni. 


Ezt Nemény András az Éljen Szombathely! frakcióvezetője mondta és végül el is fogadta a közgyűlési többség. Ebből is látszik, hogy az Éljen Szombathely! javaslata nélkül a játszótér meg sem épülhetett volna. 

Tegnap a fideszes képviselők, a kivitelező és egy civil az ellenzéki képviselők kihagyásával átadta(!) a játszótér munkaterületét. 


Ezzel egyébként komoly dilemmába kerültem, hogy az iskolai falikút vagy a játszótér munkaterület átadása viszi el az aranyérmet a legszánalmasabb városvezetői protokoll események versenyében. 


 

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.