Vas megye Facebook-oldala nekiállt kampányolni Balázsy Péternek

Farkas Bazsi 2019-07-11 19:40:00
A vas megyei főjegyzőt, Balázsy Pétert kérdeztük meg, hogy mit szól ahhoz, hogy a megyei Facebook-oldal nekiállt tolni a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltjét, Balázsy Pétert.

Tegnap jelentette be az Éljen Szombathely, hogy amennyiben bizalmat szavaznak nekik a választók az őszi voksoláson, úgy visszaállítják Szombathelyen a villamos közlekedést. Korábban már volt arra terv, hogy egy osztrák-magyar közös projekttel feléledjen a villamos, 2009-ben az MSZP-s Ipkovich György polgármestersége alatt közel állt a projekt a kivitelezéshez, azonban 2010-ben Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) lett a polgármester és a tervekből végül semmi nem lett.

A villamos környezetbarát közösségi közlekedést valósít meg, így az Európai Uniótól is könnyen lehetne rá pénzt szerezni  - mondta tegnapi tájékoztatóján Nemény András az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje.

Alig pár órára rá ugyanezzel az ötlettel állt elő Balázsy Péter a Fidesz polgármester-jelöltje. 


“Majd ha felújítottuk a város összes utcáját és járdáját, ha korszerűsítettük Szombathely valamennyi bölcsődéjét, óvodáját és iskoláját, ha csak új buszok járnak a városban, akkor minden lobbierőnket bevetve, a kormány segítségével újraindítjuk a villamost is!” - írja posztjában Balázsy.

Az egyik kommentelő meg is jegyezte, hogy hát az egészségüggyel mi lesz? Mire a jelölt azt válaszolta, hogy azt véletlenül kifelejtette. Kérdés, hogy hogyan lehet egy ilyen komoly ágazatot kifelejteni akkor, amikor valaki város vezetői babérokra tör.

Amúgy nem ez az első eset, hogy a szombathelyi Fidesz egyszerűen másodközli az Éljen Szombathely ötleteit. Balázsy Magyar Nemzetes interjújában kiemeli a járdák, utak, játszóterek ügyét - azt, amit Nemény András és frakciója a Fidesz januári hatalomvesztése óta szajkózik.

De korábban is történt ilyen. Akkor az Éljen Szombathely a Haladás Sportkomplexum parkolóját szerette volna megnyitni lakossági használatra, majd rövid idő elteltével már mint saját ötletet dobta be a köztudatba Melega Miklós, a derkovitsi időközi választások fideszes jelöltje.

Na, de vissza Balázsy posztjához, amit nem sokra rá a Vas Megyei Önkormányzat hivatalos Facebook-oldala is megosztott. Ez azért is aggályos, mivel az önkormányzat és annak minden netes felülete közpénzből működik, így semmiféle részrehajlást nem lenne szabad megengednie. 

Hivatalos weblap, hivatalos Facebook-oldal.

A megyei jegyzőhöz, Balázsy Péterhez fordultunk, hogy véleményezze az önkormányzati Facebook-oldal, Balázsy Péter posztjának megosztását. 

A jegyző Balázsytól a következőt kérdeztük írásban:

  • Kérem véleményét, hogy Ön szerint mennyire elfogadható az, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala propaganda, kampány posztoknak ad helyet?
  • Véleménye szerint megfelel az, az esélyegyenlőségi elveknek, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala eddig csupán a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltjének posztját osztotta meg?
  • Továbbá kérem vizsgálatát arra vonatkozóan lefolytatni, hogy a Vas Megyei Önkormányzat Facebook-oldalát ki kezeli, ezt milyen havi juttatásért teszi meg, illetve a szerkesztő milyen szerkesztési alapelvek mentén tölti fel az oldalt tartalommal.

Bízunk benne, hogy a megyei főjegyző részrehajlás nélkül fogja tudni megvizsgálni az esetet. 

Szólj hozzá!

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

Kollégiumban keletkezett tűzhöz riasztották a tűzoltókat Sopronban

A Baross úti épület alagsorában tapasztaltak füstképződést a lakók.

Az orosz vakcináról és Sorosról beszélt Kásler Miklós

A miniszter szerint elegendő a szakemberek létszáma járványfronton.

A Cápák Nyúlon fogadják a Zúzókat

Győr vagy Szombathely? Szombaton kiderül, ki nyeri a Divízió I-es amerikaifoci-bajnokságot.

Családi drogbiznisz bukott meg Sopronban

40 éves anya és 19 éves fia terjesztette a kábítószert.

van még itt cikk a témában: