Vas megye Facebook-oldala nekiállt kampányolni Balázsy Péternek

Farkas Bazsi 2019-07-11 19:40:00
A vas megyei főjegyzőt, Balázsy Pétert kérdeztük meg, hogy mit szól ahhoz, hogy a megyei Facebook-oldal nekiállt tolni a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltjét, Balázsy Pétert.

Tegnap jelentette be az Éljen Szombathely, hogy amennyiben bizalmat szavaznak nekik a választók az őszi voksoláson, úgy visszaállítják Szombathelyen a villamos közlekedést. Korábban már volt arra terv, hogy egy osztrák-magyar közös projekttel feléledjen a villamos, 2009-ben az MSZP-s Ipkovich György polgármestersége alatt közel állt a projekt a kivitelezéshez, azonban 2010-ben Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) lett a polgármester és a tervekből végül semmi nem lett.

A villamos környezetbarát közösségi közlekedést valósít meg, így az Európai Uniótól is könnyen lehetne rá pénzt szerezni  - mondta tegnapi tájékoztatóján Nemény András az Éljen Szombathely polgármester-jelöltje.

Alig pár órára rá ugyanezzel az ötlettel állt elő Balázsy Péter a Fidesz polgármester-jelöltje. 


“Majd ha felújítottuk a város összes utcáját és járdáját, ha korszerűsítettük Szombathely valamennyi bölcsődéjét, óvodáját és iskoláját, ha csak új buszok járnak a városban, akkor minden lobbierőnket bevetve, a kormány segítségével újraindítjuk a villamost is!” - írja posztjában Balázsy.

Az egyik kommentelő meg is jegyezte, hogy hát az egészségüggyel mi lesz? Mire a jelölt azt válaszolta, hogy azt véletlenül kifelejtette. Kérdés, hogy hogyan lehet egy ilyen komoly ágazatot kifelejteni akkor, amikor valaki város vezetői babérokra tör.

Amúgy nem ez az első eset, hogy a szombathelyi Fidesz egyszerűen másodközli az Éljen Szombathely ötleteit. Balázsy Magyar Nemzetes interjújában kiemeli a járdák, utak, játszóterek ügyét - azt, amit Nemény András és frakciója a Fidesz januári hatalomvesztése óta szajkózik.

De korábban is történt ilyen. Akkor az Éljen Szombathely a Haladás Sportkomplexum parkolóját szerette volna megnyitni lakossági használatra, majd rövid idő elteltével már mint saját ötletet dobta be a köztudatba Melega Miklós, a derkovitsi időközi választások fideszes jelöltje.

Na, de vissza Balázsy posztjához, amit nem sokra rá a Vas Megyei Önkormányzat hivatalos Facebook-oldala is megosztott. Ez azért is aggályos, mivel az önkormányzat és annak minden netes felülete közpénzből működik, így semmiféle részrehajlást nem lenne szabad megengednie. 

Hivatalos weblap, hivatalos Facebook-oldal.

A megyei jegyzőhöz, Balázsy Péterhez fordultunk, hogy véleményezze az önkormányzati Facebook-oldal, Balázsy Péter posztjának megosztását. 

A jegyző Balázsytól a következőt kérdeztük írásban:

  • Kérem véleményét, hogy Ön szerint mennyire elfogadható az, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala propaganda, kampány posztoknak ad helyet?
  • Véleménye szerint megfelel az, az esélyegyenlőségi elveknek, hogy a megyei önkormányzat Facebook-oldala eddig csupán a Fidesz szombathelyi polgármester-jelöltjének posztját osztotta meg?
  • Továbbá kérem vizsgálatát arra vonatkozóan lefolytatni, hogy a Vas Megyei Önkormányzat Facebook-oldalát ki kezeli, ezt milyen havi juttatásért teszi meg, illetve a szerkesztő milyen szerkesztési alapelvek mentén tölti fel az oldalt tartalommal.

Bízunk benne, hogy a megyei főjegyző részrehajlás nélkül fogja tudni megvizsgálni az esetet. 

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.