Parkolóbummot hozott Szombathelyre az időközi választás

ugytudjuk.hu 2018-09-21 11:26:00
Szombathely időközi választásra készül, mert Czeglédy Csaba elveszítette önkormányzati képviselői mandátumát. Eközben a városvezetők parkolójának felújítására 23 millió forintot költenek.

Október 14-én időközi választást tartanak Szombathelyen. A város Derkovits-városrészének képviselője, Czeglédy Csaba ugyanis egy éve nem jelent meg a közgyűlésben, ezért a törvény értelmében elveszítette mandátumát. Czeglédy igazoltan távol: csalás gyanúja miatt van előzetesben, írja az Átlátszó.

Czeglédy jó gazdája volt a körzetnek, minden itt lakó ismerte, és sokan meg is keresték őt is kisebb-nagyobb problémájukkal. Így például a szombathelyi Bem József utcai régi buszfordulóban kialakítható parkoló ötletével is. Czeglédy el is készítette a terveket a parkolóra, a fideszes többségű szombathelyi városvezetés azonban egyszer sem adott a beruházásnak zöld utat. Így bár a tervek készen voltak, felhasználhatósági idejük lejárt.

Mostanra nagyot fordult a városvezetés hozzáállása. A szeptember 13-i közgyűlésen, illetve az azt megelőző gazdasági bizottsági ülésen, elfogadták saját jelöltjük, az egyébként akkor még hivatalosan választói névjegyzékbe sem vett Melega Miklós ötletét. A Fidesz jelöltje előbb ugyanis hatalmast haknizott a parkoló ügyével a Mészáros-birodalomba tartozó megyei napilapban, úgy adva azt elő, mintha az övé lenne. Majd a médiában megszellőztetett parkoló építést immár a közgyűlésbe is bevitték támogatói.

A parkolómizéria nem újkeletű a vasi megyeszékhelyen. Horváth Soma, (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) képviselő idén kétszer, márciusban és áprilisban is javasolta például a közgyűlésnek, hogy nyissák meg a Haladás Sportkomplexum parkolóját a lakosságnak.

A stadion a szombathelyi lakótelep szélére épült, így az ötlet segítség lenne az autósoknak, hiszen a városban minden lakótelepet érint már a parkolóhiány. Akkor azonban a fideszes többség nem fogadta el a javaslatot, arra hivatkozva, hogy nem tudják a parkoló megnyitásának milyen költségei lennének, ha majd lesz megfelelő hatástanulmány, akkor újratárgyalják azt. Végül nem tárgyalták. Melega aztán egy nappal a bizottsági ülés előtt ezt is bedobta a köztudatba, mint saját ötletet. Ebben egyébként partner volt a Haladás Sportkomplexum frissen kinevezett ügyvezetője is, a csupán érettségivel rendelkező, ám megbízható káder: fideszes helyi alelnök, Gál Sándor.

A közgyűlés ezt is elfogadta, igaz a baloldali képviselők által javasolt egy éves megnyitás helyett csupán két hónapra, ideiglenesen tárták ki a Haladás parkolóinak kapuját a városvezetők.

Czeglédy Csaba annak idején egy másik helyen is megterveztette a parkolót a körzetében. Ez pedig a Kodály és a Váci utcák kereszteződésében található. Nehogy ennek a tervei is lejárjanak, a baloldali képviselők javasolták, hogy építsék meg ezt is, ha úgyis parkolóépítésbe fognak. A javaslatot megszavazták, a lakók legnagyobb örömére.

Más volt a helyzet a városi költségvetés 90 millió forintjának sorsával kapcsolatban. Az ellenzéki képviselők ugyanis mind olyan dologra kértek pénzt, ami a körzetükben élők élhetőbb környezetért segítette volna. Parkolók építését olyan helyeken, amiket most az időközi választási kampány nem érint, vagy járdák felújítását, játszótéri játékok cseréjét, vagy beszerzését.

A fideszes többségű közgyűlés egyik felvetést sem támogatta, viszont a polgármester 10 férőhelyes parkolójának felújításának javaslatát elfogadták. 23 millió forintot költenek rá közpénzből.

Az úgynevezett polgármesteri parkolóban a város első emberén kívül még a három alpolgármester és a városi tanácsnok tehetik le a kocsijukat. Összesen 10 autó fér el benne.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.