Van-e haladás Haladás ügyben?

Farkas Bazsi 2019-05-03 19:59:00
Ma lejár a licenchez szükséges papírok pótlásának határideje.

Nem valószínű, hogy van bármi más, ami jobban foglalkoztatja a sport barátokat, mint a Szombathelyi Haladás labdarúgócsapatának ügye. A csapat talán még sosem volt ekkora bajban, és ha nem sikerül belőle kikecmeregni, akkor jövőre a megyei I. osztályban folytathatja a versenyzést. 

Sorra vesszük, amit biztosan lehet tudni a csapatról.


A tabella utolsója

A Halit még az ág is húzza - akár mondhatjuk ezt is. A csapat ugyanis a pályán nem virított valami fényeset. Jelenleg az NB I. utolsó helyén állnak, 28 pontjuk van, jelenleg a biztos bennmaradáshoz 4 pont kellene, ami nem is lehetetlen küldetés, hiszen három meccs van hátra, egy győztes mérkőzésért pedig 3 pontot adnak. Bár a csapat nincs könnyű helyzetben, de a megmenekülés a kieséstől nem lehetetlen.

Sok pénz hiányzik

Amíg a pályán még bizonyíthat a csapat, addig a pénzügyek terén a tulajdonosoknak kellene virítani. Első sorban a Halmill Kft-nek. Ez a cég ugyanis a csapatot működtető Haladás Labdarúgó Kft. többségi tulajdonosa. A törzstőkében közel 400 millió forint a mínusz, a cég nem tette be a tavalyi tőkeemelésnél a 200 milliót, továbbá kifizetési kötelezettsége is van, ami 479 millió 920 ezer forint. Több, mint egymilliárd forint a mínusz. Ehhez képest megmosolyogtató Illés Béla, a többségi tulajdonos képviselőjének kijelentése, hogy 1 forintért megválnának az üzletrészüktől. 1 forintért 1 milliárdos adósságtól megszabadulni nem rossz biznisz. 


Az önkormányzat 150 milliója

Kedden mindenki nagyot sóhajtott -  bár inkább az már szerda volt  - amikor a közgyűlés úgy döntött, hogy az a csapatnak 150 millió forintot. Csakhogy az a pénz még sehol nincsen. Első körben ugyanis több feltételhez kötötte a város a támogatást. Teljes átvilágítás, a licenc megszerzése és a többségi tulajdonosok pénzbefizetése. Ha mindez megvan csak akkor kapja meg a csapat a támogatást.
 

Erről azonban még szerződés sincsen, persze az is kérdés, hogy a Haladás így egyáltalán akarja-e az önkormányzat pénzét. A városházi munka szokásos menete alapján a szerződés még hetek kérdése mire elkészül, a polgármesternek azt szignóznia kell. A közvélemény tehát erősen téved akkor, ha azt hiszi, a 150 millió már a csapat számláján van.


Licenc

Ez a Haladás legnagyobb problémája, hogy első körben nem kapta meg a licencet. A versenyengedélyt csak akkor kapják meg, hogyha a csapatnak nincsen tartozása. Jelenleg pedig elég sok van nekik. Ma éjfélkor jár le a hiánypótlás, magyarul a pénz befizetésének határideje.

A licenchez pálya is kell, ahol a csapat játszhat. Kedden még nem volt szerződése a Haladásnak a Sportkomplexummal. Elszámolási vita van a két cég között, ott 23 millió forintot kellene rendeznie a focicsapatnak. Ehhez egyébként a most a kormánytól kapott 297 millió forint sem lesz segítség, mivel a létesítmény bérleti díj hozzájárulást a mostani állapotok szerint a HVSE kapja meg

Ha nincs pálya, akkor újabb akadálya van annak, hogy a csapat licencet kapjon.


Szerdán minden kiderül

Addig talán csak maguk a többségi tulajdonosok tudják, hogy tudtak-e pénzt szerezni és az elég-e ahhoz, hogy mindent kinulláznának. Az MLSZ szerdán teszi közzé, hogy a Haladás kapott-e licencet vagy sem. Addig meg jöhet a Paks elleni meccs, amit a remények életben tartásához mindenképpen nyerni kell a zöld-fehéreknek. 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.