Ungár: Győr vezetése nem tett eleget a tömegközlekedésért

Pintér Bence 2019-12-12 18:46:00
Az LMP-s Ungár Péter és Pollreisz Balázs, a győri ellenzék polgármesterjelöltje tartott közös sajtótájékoztatót a győri buszokról.

Közös sajtótájékoztatót tartott Győrben Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, illetve Pollreisz Balázs, a győri ellenzék jelöltje egy Tihanyi Árpád úti buszmegállóban. Ungár kezdésként összefoglalta, hogy Győrben szeptember óta akadozik a buszközlekedés, ami a Volánbusz szerint novemberre valamennyire helyreállt.

A képviselő kifejtette: a győri városvezetés nem tett eleget azért az elmúlt években, hogy a győri polgárok megfelelő szolgáltatáshoz jussanak hozzá.

Ungár felidézte, hogy januártól 17, nyártól pedig újabb 22 modern busz érkezik a városba, ami egyrészről nagy előrelépés – hiszen eddig például egy légkondicionált busz sem járt a városban –, másrészről viszont a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szerint összességében nem oldják meg a helyzetet. A parlamenti képviselő azt emelte ki: az új buszok dízelüzeműek,

a jövőben azonban a légszennyezettség csökkentése érdekében környezetbarátabb buszokat kellene beszereznie a városnak.

Pollreisz Balázs, az ellenzéki pártok közös polgármesterjelöltje elmondta: a buszok kérdése ráadásul csak egy szelete a közösségi közlekedés problémájának. Elmondta: ha ő lesz a polgármester, akkor komplex ügyként vizsgálják majd át a közösségi közlekedést. A buszokról szólva elmondta: szerinte is környezetbarát buszok kellenek, ilyeneket kell majd beszereznie a Volánbusznak, vagy más szolgáltatónak, esetleg saját önkormányzati cégnek, ami buszközlekedést fogja szervezni.

De a buszokon túl Pollreisz szerint el kell gondolkodni az elővárosi vasútközlekedésen, illetve a villamoson, amely ötlet elmondása szerint először 2003-ban, a szocialista Balogh József városvezetése idején merült fel először. Ezen felül támogatni kell továbbra is a GyőrBike-ot, és az elektromos rollereket, illetve iskolabusz-szolgáltatást is be kell vezetni a városba.

Ehhez azonban komplex közlekedésfejlesztési terv kell, ami jelenleg nincsen, pedig kiváló szakemberek vannak a városban.

Pollreisz szerint az lenne a legjobb megoldás, ha a város közösségi közlekedési eszközeit egy bérlettel lehetne használni.

Ungár egyébként már a parlamentben, írásbeli kérdésben is érdeklődött a győri buszok kapcsán, az érdekelte, hogy helyreállt-e már a rend a győri buszközlekedésben, hány olyan buszsofőr van, akit más megyéből irányítottak át, hány új buszsofőrt vettek fel, mióta aktívan toboroznak, illetve mik a tervek a győri tömegközlekedés helyzetének hosszú távú rendezésére. A kérdésekre Fónagy János államtitkár válaszolt, válaszában azonban újdonságot, illetve konkrétumot nem mondott, csak azt, amit a Volánbusz már korábban is közölt a képviselő közérdekű adatigénylésére: jön új busz, sofőrt pedig toboroznak.

Az LMP-s politikus egyébként egy másik győri ügyben is érdeklődött: azt próbálta megtudni, hogy miért nem használhatja Győr nevét a győri piacosok szövetsége, kérdésére azonban nem kapott választ, mivel az illetékes minisztérium szerint a névhasználati ügyek az önkormányzat hatáskörébe tartoznak. Mi az önkormányzattól próbáltuk egyébként megtudni a névhasználat megtagadásának okát, de nem kaptunk választ a kérdéseinkre.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.