HIRDETÉS

Az új győri buszok annyit érnek, mint halottnak a csók

Pintér Bence
2019. december 6. péntek, 17:45
A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület Facebook-oldalán megjelenő ábrák kontextusba helyezik a fejlesztést.

Tizenhét új busz érkezik Győrbe januárban: a hír hallatán Facebook-posztban emlékezett meg a VEKE a legöregebb, még forgalomban lévő győri buszról, hiszen

 

az LVN-969 rendszámú Ikarus 280-as idén áprilisban éppen 35 éves volt, ami azt jelenti, hogy idősebb volt, mint Győr fideszes alpolgármestere, Fekete Dávid.

 

„Ez azt jelenti, hogy 20 éve a roncstelepen / múzeumban / veterángyűjteményben a helye. Mint ahogy a győri helyi autóbuszok több, mint 80 százalékának. Csak érdekesség: a győri helyi autóbuszok 20 százaléka már létezett a rendszerváltáskor” – írták a posztban. A győri buszok átlagéletkora egészen pontosan 20 és fél év.

 

 

Az egyesület szerint az új buszok annyit érnek, mint halottnak a csók. „A buszokkal nincs baj, remek (vagy legalábbis teljesen vállalható) kocsik, csakhogy Győrben ennél sokkal nagyobb a baj. Kiragadott példaként ezzel 0-ról 17-re emelkedik a légkondicionált autóbuszok száma (ez 17 százalékos arányt jelent). Budapesten, Debrecenben és Miskolcon 17%, 18% illetve 23% a NEM légkondicionált autóbuszok (és trolibuszok) aránya” – írták.

 

Fekete Dávid alpolgármester közlése szerint egyébként ez csak az első ütem, ha minden igaz, júliusban még 22 új busz fog érkezni a városba – írja a Kisalföld.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás