Ujhelyi István Szombathelyen: "A kormány ne hallgasson tovább, adjon számot, hányan érkeztek, akik a kormány tudtával gazdasági bevándorlóként elveszik a magyarok munkáját!"

BZ 2019-04-13 12:17:00
Nagyot ment Szombathelyen az MSZP EP-képviselője: maffiakormány, ukránok, elveszik a munkát.

Kellemes tavaszinak épp nem nevezehető időben tartott utcafórumot Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője a szombathelyi Domus bevásárlóközpontnál. Az esemény természetesen már az EP választási kampány része, ahol megörvendeztetett minket egy sajtótájékoztatóval is.

Ujhelyi alapvetően két dolgot emelt ki: 
  • lesz Szombathelynek EP-képviselője
  • adjon választ a kormány, hány ukrán és mongol vendégmunkás jelent meg Magyarországon

Ujhelyi István elmondta, Derkovits képviselője, László Győző nemrég Brüsszelben járt nála, ahol tárgyaltak. Ott azt a vállalást tette neki, hogy ősztől, amikor feláll az új önkormányzat, remélhetőleg az új közös polgármesterrel átveszi a várost, Szombathelynek lesz EP-képviselője. Azt hozzátette, hogy eddig is rendelkezésre állt, de a mostani polgármestertől sohasem kapott megkeresést.

Számos problémával megkeresték, többek között a szombathelyi szociális bérlakásprogrammal. Céljuk, hogy elérjék azt, hogy Szombathely közvetlenül megpályázható forráshoz jusson e célból.

“Az EU költségvetésében olyan alapokat is szeretnénk, amit az önkormányzatok közvetlenül megpályázhatnak, hogy az orbáni maffiakormányzás ügyosztályait kikerülve Szombathely saját pályázatokat nyújthasson be.”

A másik téma, amiről beszélt, az migráció. Elmondta, az országjárás során az ország minden pontján döbbenettel mesélik az emberek, hogy az elmúlt hónapokban tízezres nagyságrendben jelentek meg EU-n kívüli munkavállalók Magyarországon. Többségében magyarul nem beszélő ukránok (tehát nem kárpátaljai magyarok), valamint mongolok.

Ujhelyi felemlegette, hogy néhány éve még milliárdokért hirdette a Fidesz plakátokon, hogy “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a munkánkat!” - és azóta sem szól másról a propaganda, bevándorlásellenesre és bevándorláspártiakra próbálják osztani az országot. Majd kijelentette:

“Számtalanszor elmondtuk: nem támogatunk semmilyen illegális migrációt.”

“Innen Szombathelyről követelem, hogy a magyar kormányzat adjon tájkoztatást a magyar lakosság számára, hogy az elmúlt hónapokban hányan érkeztek Ukrajnából Magyarországra munkát vállalni, kik szervezik, milyen kormányzati engedélyekkel, hogy több tízezren érkezzenek letörve a magyarországi béreket, letörve a magyar munkavállalók most kezdett bérharcát!” - mondta.

Ujhelyi szerint ez a kormány válasza a rabszolgatörvény miatti szakszervezeti és munkavállalói lázadásra, nem tudja elképzelni, hogy a kormány szépen csendben tűri. Attól fél, hogy az ide szervezett keleti munkavállalók letörik a béreket, a magyarok meg veszik a sátorfájukat és még többen mennek Ausztriába, vagy épp Angliába.

"A kormány ne hallgasson tovább, adjon számot, hányan érkeztek, akik a kormány tudtával gazdasági bevándorlóként elveszik a magyarok munkáját!" - zárta szavait Ujhelyi.

László Győző, aki a házigazda Derkovits-városrészt képviselte az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt nevében, röviden hozzátette, a választás valódi tétje az, hogy leszakadunk, vagy elkezdjük végre a felzárkózást Nyugat-Európához.

Elmondta, az új többség nem lózungokat puffogtat, hanem cselekszik, példaként megemlítve az illegális bevándorlást vizsgáló bizottságot. Megvizsgálnák, kik azok, akik közöttünk élnek, kik vannak itt az Orbán-kormány letelepedési kötvényeivel, hány ukrán bevándorló van a városban.

László Győző elmondta, rengeteg helyen vannak a városban is ukrán bevándorlók, vannak, akik bejelentés nélkül, garázsokban laknak.

Közbiztonsági problémát is jelentenek, sajnos az együttélés sem zökkenőmentes velük. “Ezt nem mi mondjuk, ezt a választók mondják.” - tette hozzá, majd azzal zárta gondolatait, hogy a migrációt vizsgáló bizottság létrehozását azonban a Fidesz valamiért mégsem támogatta. Szerinte Szombathelyen is lelepleződött, hogy az üres progpagandát tolja a Fidesz, amikor cselekedni kéne, akkor meg nem tesz semmit.

Szólj hozzá!

Álhír terjed a Semmelweis Egyetem nevében

Egy nem létező tanszékre hivatkoznak.

Dobjatok el mindent, itt az új animációs Pókember-film első előzetese!

Izgalmasnak ígérkezik az Irány a Pókverzum folytatása.

Szexuális zaklatási ügyében való szerepe miatt kirúgta a CNN az egyik sztárműsorvezetőjét

Chris Cuomo megpróbálta eltussolni a bátyja ügyét, aki korábban New York kormányzója volt.

Részeg sofőr okozott balesetet Győr közelében

A rendőrök még a helyszínen elvették a jogosítványát.

Romániában is megjelent az omikron

A két fertőzött személy karanténban van, jelenleg tünetmentesek.

Több halálos áldozatot követelt a lavina Ausztriában

A sízőket 4-5 méter mélyen maga alá temette a hó.

Az ötös lottó mai nyerőszámait a Csinibabában sem olvasnák be

Na, vajon melyik számot kell később az újságban keresni?

Dráma: Verstappen az utolsó kanyarban vágta oda a Red Bullt Szaúd-Arábiában

Óriási körön volt, de a hiba miatt Mercedes első sor lesz a holnapi futam rajtjánál.

Főállásúak lettek a győri színészek

Eddig eseti megbízási szerződések után kaptak csak pénzt a fellépők, így a pandémia alatt elmaradt darabok miatt bevételük sem volt.

Karácsony Gergely vezeti a Párbeszéd választási listáját, de nem akar a parlamentbe beülni

Azt mondja, ez csak szimbolikus, ő továbbra is főpolgármesterként szeretne dolgozni, szövetségben az új kormánnyal.

Nem szerzett pontot a Gyirmót

Az első félidő még gól nélkül telt a Mezőkövesd ellen, de később már nem bírták a nyomást a győriek.

Továbbra is lehet regisztráció nélkül oltani, mutatjuk a Vas megyei helyszíneket

Még egy hetet rádobnak a macera nélküli oltásfelvételre.

Testmozgást helyettesítő ágyban fekvés: hamarosan ez is lehetséges lesz

Nem brit, hanem ausztrál kutatók feltalálták a tablettát, amely helyettesíti a sportolást.

Adattörlő címke kerül a magyar mobilokra és laptopokra

Ilyen az ingyenes állami adattörlő alkalmazás: egy olyan matricát tesznek fel az eszközeinkre, vagy megyünk be érte a járási hivatalba, amin egy kód látható. Ezt egy weboldalon be kell pötyögni, majd e-mailben kapunk egy segédprogramot, amit letöltünk és felmásolunk egy pendrivera. És voálá, volt - nincs adat.

van még itt cikk a témában:

Bérlőt keresnek a Haladás sportcsarnok alján lévő presszónak Szombathelyen

A leendő üzemeltetőtől elvárják, hogy rendszeresen tartson kulturális rendezvényeket.