Új radarrendszert is vásárol a Magyar Honvédség

Nagy Donát 2020-12-14 18:11:34
Folytatódik a harcjárművekkel, rakétarendszerrel és szállítógépekkel megkezdett fegyverkezés.

A magyar hadsereg megvásárolja Izraeltől a kis hatótávolságú rakéták és tüzérségi lövedékek ellen védelmet nyújtó Vaskupola rendszer radarrendszerét – írja az MTI a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet alapján.

Beröffentették a Leopardokat: Zajlik a magyar harckocsizók átképzése

A Magyar Honvédség által közreadott képeken jól látszik, hogy a magyar harckocsizók már a Leopard 2A4-es páncélosokon gyakorolnak. A katonák az akadályelemek leküzdése mellett a harcjármű fegyverzeti eszközeinek és irányzó műszereinek a használatát is elsajátították - írják a Honvédelem.hu-n. Mint ismert, a Magyar Honvédség 44 vadonatúj Leopard 2A7+ vásárol.

A magyar hadseregnek az izraeli állami vállalat leányvállalata, az ELTA Systems Ltd. gyártja és szállítja le az új légvédelmi rendszert.

Körülbelül két évvel ezelőtt 8 radarrendszert értékesítettek Csehországnak 125 millió dollárért (mintegy 35 milliárd forint), de a jelenlegi ügylet várhatóan ennél nagyobb lesz a ynet szerint.

A világ egyik legkorszerűbb gyalogsági harcjárművét kapja a Magyar Honvédség

Lynx gyalogsági harcjárműveket kap a Magyar Honvédség, ezzel Magyarország a NATO-kötelezettségeinek tesz eleget - közölte a beszerzés előkészítését koordináló védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos, Maróth Gáspár titkársága szerdán. Közleményük szerint a Rheinmetall Lynx harcjárművek beszerzéséről szóló szerződést szerdán írta alá Korom Ferenc, a Magyar Honvédség parancsnoka és Armin Papperger, a német hadiipari vállalat igazgatótanácsának elnöke Budapesten.

Korom Ferenc magyar vezérkari főnök pénteken írta alá az izraeli fegyverüzletről szóló megállapodást. A magyar hadsereg 2022-ben veszi át az első új radareszközöket, amelyek a szovjet korszak óta Magyarország birtokában lévő régimódi légvédelmi radarok helyébe lépnek.

A hivatalosan ELM-2084 nevű radarrendszert az előző évtized elején fejlesztették ki az ELTA vállalatnál az izraeli honvédelmi minisztérium kutatási-fejlesztési igazgatóságának támogatásával, elsősorban a gázai övezetből a szomszédos területekre érkező rakétatámadások elleni védelemre.

Most éppen katonai szállító repülőgépeket vásárol Magyarország

Hadszíntéri szállító repülőgépeket vásárol egy brazil vállalattól a Magyar Honvédség - tájékoztatta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága kedden az MTI-t. Fotó: Wikipedia A két KC-390-es hadszíntéri szállító repülőgép beszerzéséről szóló szerződést kedden Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban írta alá Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnoka és Jackson Schneider, a brazil Embraer Defense and Security elnök-vezérigazgatója - közölték.

A rendszer képes alacsonyan repülő repülőgépek, helikopterek, pilóta nélküli légi járművek, rakéták és tüzérségi lövedékek észlelésére és bemérésére. A rendszert hozzáillesztették a „Vaskupola” légvédelmi projekthez, és összehangolták a tüzérség eszközeivel.

Újabb beszerzés, most NASAMS légvédelmi rakétarendszereket vesz a Magyar Honvédség

A Magyar Honvédség NASAMS légvédelmi rakétarendszereket vásárol a norvég Kongsberg és az amerikai Raytheon cégektől - tájékoztatta Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos titkársága csütörtökön az MTI-t. Úgy fogalmaztak: a korszerű rövid, illetve közepes hatótávolságú, földi telepítésű légvédelmi rendszerek szolgálatba állításával a haderő 21.

Az Elta eddig több mint 100 radarrendszert adott el több mint 2 milliárd dollár (közel 600 milliárd forint) értékben, többek között Kanada, India és Finnország, valamint külföldi értesülések szerint Szingapúr is megvásárolta.

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.