Továbbra is tart a bírósági eljárás, de mégis költözködhetnek a családok a szombathelyi Szőlős utcai társasházba

Farkas Bazsi 2019-04-23 11:48:00
A szomszéd feljelentése miatt jó ideig nem kapott használatbavételi engedélyt az épület.

Többször foglalkoztunk már a szombathelyi Szőlős utcai társasház ügyével. Elsőként tavaly októberben találkoztunk az esettel. Akkor az épülő társasház szomszédja keresett meg bennünket azzal, hogy a szomszéd egy éjszaka alatt lebontotta a kerítését, mivel az építkezésnél útban volt. A szomszéd akkor azt panaszolta nekünk, hogy a kerítésén túllóg majd az új épület homlokzata, ezzel pedig megsértették a magántulajdonát. A férfi már akkor azt mondta, szerinte az építkezésnél több szabálytalanság is van, többek között azt nehezményezte, hogy a társasház felé eső oldalán nem tűzfa van, hanem ablakok, erkélyek kerültek kialakításra, ezért ő meg is támadta az akkor egyébként már kiadott építési engedélyt.

Az építkezés tovább folyt, annak ellenére, hogy 2 éve tart a pereskedés, 2018 december végére elkészült a társasház. Két hete írtunk róla, hogy a lakók azonban annak ellenére nem tudnak beköltözni, hogy a lakások kulcsrakészek.

Volt olyan leendő lakó, aki mivel albérletét korábban már felmondta a költözés reményében, két gyermekével és a feleségével az anyósánál egy szobában húzta meg magát. De sokan kerültek nehéz helyzetbe a bizonytalan költözés miatt, holott az új lakásba már a bútorokkal együtt berendeztek mindent. 

A szombathelyi önkormányzat építési osztálya kiadta az használatbavételi engedélyt, a szomszéd azonban a kormányhivatalhoz fordult, ahol megfellebbezte a döntést, a hivatal pedig jegelni kezdte az engedély kiadását.


Már akkor kerestük a kormányhivatalt, ahol cikkünk megjelenése után azt közölték, hogy megkezdődött az engedély kiadása, ami ma emelkedett jogerőre, így elkezdhettek beköltözni a lakók. 

Kerestük a panaszos szomszédot is. Ő továbbra is aggályát fejezte ki az eljárás miatt. Azt mondta, hogy  hivatal korábban felfüggesztette a használatbavételi engedély kiadását, és akkor azt írták, a döntés ellen nincs fellebbezési lehetőség, most mégis visszavonták a felfüggesztést és kiadták az engedélyt. A múlt héten kézhez kapott dokumentumban pedig szintén az áll, hogy fellebbezési lehetőség nincs az ügyben.

A szomszéd azt is elmondta, hogy nem érti, hogyan intézkedhetett az ügyben az az ügyintéző, aki a bírósági tárgyaláson vele szemben áll. 


A felek április 29-én a bíróságon folytatják. 


 

Szólj hozzá!

Szlovákia ideiglenesen visszaállítja az ellenőrzéseket a magyar határon

Az intézkedés egyelőre október 14-ig lesz hatályos.

10 millió forintos fejlesztést finanszírozott meg a TDK a szombathelyi Gépipariban

Egy komplett tantermet újítottak fel. Ablakcserére, új vakolatra, festésre, padfelújításra és digitális táblára is futott az összegből.

Ezután csak állami jóváhagyással fogadhatnak el magánadományokat az iskolák!

Jól gondolja meg monden szülő, ha mondjuk egy terem kifestésére gondolna!

Jövő héten lezárják a szombathelyi Károly Róbert utcát

A KISZ lakótelep egyik fő közlekedési ütőerét két hétig biztosan nem használhatják az autósok.

Nem indul együtt az EP-választáson az LMP és a Párbeszéd

Bár Ungár Péter szerint korábban volt szó róla, hogy együtt induljanak, de „elhunytak a tárgyalások a Párbeszéddel a közös EP-listáról”.

Krausz Ferenc, Pierre Agostini és Anne L'Huillier kapja idén a fizikai Nobel-díjat

A díjat az elektronok atomon belüli mozgásának vizsgálatát szolgáló attoszekundumos fényimpulzusokat előállító kísérleti módszereikért kapták.

Átment a másik sávba, elcsapott egy biciklist

Celldömölk és Mersevát között történt az eset.

Marad még a meleg kedden

A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon néhol meg is erősödik.

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.