Amíg aludt a szombathelyi férfi, addig lebontották a kerítést a háza mellől

Farkas Bazsi 2018-10-01 15:34:00
A szomszédban társasházat építenek, az építő azt mondja neki a jogszabályok alapján joga van ehhez.

Olvasónk keresett meg minket azzal, hogy ma reggel a szomszédok értesítették, hogy a mellette zajló építkezésről átjöttek a munkások és lebontották a telkéről a kerítést.

Az építkezés a szombathelyi Szőlős út  45-ben folyik, mellette pedig a 43-ban található az az épület, ami egykor a szőlősi kisbíró lakhelye volt. Pár éve még térkő és burkolat kereskedés működött itt, ma már lakatlan, ugyanakkor magántulajdonban van, továbbá műemlékvédelem alatt áll. 

Ilyen volt a kerítés.

A kerítés megmaradt elemei

Ezért is perelték be a bíróságon azt a társasházat, amit a szomszédjukba építenek. A parasztház tulajdonosai ugyanis azt nehezményezik, hogy a társasház elnyomja a jellegében műemléki épületet. Illetve az is a kifogásolt dolgok között van, hogy a telkünkre néz az újépület jónéhány terasza. 


A finoman szólva sem jó szomszédi viszony aztán ma reggel tovább romlott. Az építkezés szakemberei ugyanis ma reggel átmentek a szomszédos telekre és lebontották a kerítést. 

A parasztház tulaja azt mondja, ezt a kerítést pár éve egy millió forintért csinálták, az akkor még működő vállalkozásoknak szolgált bemutató falként. Ráadásul azt mondja, hogy a bontás az ő tudta és beleegyezése nélkül történt meg.

Rendőrt is hívott ma reggel, az egyenruhás azonban azt mondta, hogy ez nem ütközik a büntető törvénykönyvbe, így ő intézkedni nem tud, csakis polgári peres úton tudja érvényesíteni az igazát.

Megkerestük a beruházót is, ő azt mondta, hogy teljesen jogszerűen jártak el, mivel hatályos építési engedélyük van, ami lehetővé teszi, hogy a szomszéd telekre bejárjanak az építési munkát elvégezni. Azt is hozzátette, hogy szintén az engedély tette lehetővé, hogy a hőszigetelési munka elvégzését akadályozó kerítést elbontsák. Azt mondta a szomszéd kárát vagy pénzben rendezik majd, vagy pedig visszaállítják a kerítést. 


A szomszéd azonban azt mondja, hogy semmiféle egyeztetés nem volt vele a bontásról, és arról sem tud, hogy bármiféle kártérítést kapjon. Azt is panaszolta, hogy mióta tart az építkezés tele van az udvara szeméttel, a bazalttal felszórt udvarán törmelék darabok hevernek mindenütt.

A kerítés nélkül maradt ház tulajdonosai attól is tartanak, hogy az új ház oldala a szigetelés után az ő telkükből fog egy darabot elvenni.


A telekre átesve találtunk egy szigetelés darabot. A kerítés csonkja jelzi, hogy meddig tart a telekhatár. Odatettük a fal mellé egy olyan műanyag darabot mint, amit majd a fal is kap szigetelésként. Fotón mutatjuk, hogy mennyire lóg majd át a telken a fal, majd ha felkerül rá a külső borítás. A műanyag lap alá egyébként még plusz anyagok is kerülnek.

Hogy valós e a szomszédok félelme azt mindenki döntse el maga.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.