Tovább asszisztál a szombathelyi Fidesz a Savaria Mozi privatizációjához

Farkas Bazsi 2019-09-24 19:38:00
A szeptemberi közgyűlésnek kellene tárgyalnia a büfé bérbeadási szerződését és kiírnia a pályázatot. Csakhogy, valahogyan nem készült ilyen előterjesztés.

Csütörtökön ülésezik a közgyűlés Szombathelyen. Várhatóan ez lesz az 5 éves ciklus utolsó testületi ülése, ahol sok egyéb mellett a Savaria Mozi további sorsa is eldőlne.

Korábban nem egyszer cikkeztünk mi is az Átlátszóval közösen a mozi, jobban mondva az abban működő büfé sorsáról. Az egységet 10 éves bérleti időszakra nyerte el a Café 5 Kft. Aztán 2014-ben lejárt a pályázatuk, ám mivel a cég vezetője közben fideszes körökben kezdett mozogni, így kétszer 1 évre, és egyszer 3 évre úgy hosszabbították meg a szerződésüket, hogy a különböző jogi kiskapukat kihasználva pályázatot sem írt ki a mozi anyaintézménye, az önkormányzathoz tartozó Agora.

Arról nem is beszélve, hogy a cég a mozi auláját 30 ezer forint + ÁFÁ-ért bérelte, miközben ők több száz fős közönség előtt tartottak koncertet és tették el a belépőjegyek ára mellett a fogyasztás után is a bevételt.

Cikkeink hatására a pályáztatás alól aztán a továbbiakban nem tudtak kibújni, így a júniusi közgyűlés foglalkozott az üggyel. Akkor, mindenki legnagyobb meglepetésére maga az Agora igazgatója, Parais István javasolta azt a közgyűlésnek, hogy vizsgálják meg nem csak a büfé, de az egész mozi bérbeadásának lehetőségét.

Időközben egyébként kiderült, hogy Parais maga is kampányol a Fidesznek, az Ugytudjunak ő maga erősítette meg azt, hogy munkaidején kívül kopogtat a pártnak. Ezzel pedig lassan érthetővé válik, hogy a szintén nyíltan a Fideszhez tartozó cégtulajdonost, Hetényi Norbertet miért próbálta meg helyzetbe hozni az igazgató.

Minden esetre a júniusi döntése a városatyáknak az volt, hogy a szeptemberi közgyűlés kidolgozza a bérbeadási pályázatot, azt megvitatják, majd jóváhagyják. A döntést pedig majd a választás után felálló új testület hozza meg.

Kikerült a Szombathely.hu-ra a csütörtöki közgyűlés anyaga. Kerestem benne a mozira vonatkozó előterjesztést de az nem készült el.

A júniusi határozat végrehajtásáért, vagyis azért, hogy a szeptemberi közgyűlés elé kerüljön a pályázati anyag a testület három felelőst nevezett meg: Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármestert, Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester és Károlyi Ákos jegyzőt. 

Szólj hozzá!

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.