Fotó: Vágvölgyi Bálint

Kétharmados törvényt módosít a Fidesz Czeglédy miatt

ugytudjuk.hu
2019. május 23. csütörtök, 10:51
Még ma benyújtják a Lex Czeglédyt a parlamentnek.

Mivel a Fidesz szerint az ellenzék folyamatosan visszalél a képviselőknek járó mentelmi joggal, ezért módosítanak egy kétharmados törvényt, írja a hvg.hu a Pesti Srácokra hivatkozva.

 

Kósa Lajos és Kocsis Máté közösen nyújtják be a parlamentnek a módosítást, aminek annyi a lényege, hogy olyan képviselőjelöltnek ne járjon mentelmi jog, aki ellen még akkor indult eljárás, mielőtt jelöltként nyilvántartásba vették volna.

 

Czeglédy Csaba felkerült a DK EP-listájára, így mentelmi joga miatt felfüggesztették az ellene folyó büntetőeljárást. Az NVB tárgyalta mentelmi jogának elvételét, mentelmi joga végül megmaradt, amin a Fidesz rendesen ki is akadt.

 

Hogy még egyszer ilyen borzasztó dolog ne fordulhasson elő ebben a jogállamban, most inkább előre elintézik ezzel a törvénymódosítással.

 

A Fidesz rendszeresen azt kommunikálja, hogy Czeglédy a mentelmi jogával visszaélve el akar szökni. A szombathelyi politikus többször is közölte, hogy ilyenre nem készül, sőt, végigkampányolta az országot a DK-val.

 

A mentelmi joga egyébként vasárnap este a választás befejeztével automatikusan megszűnik.

 

Czeglédy Csaba ellen két éve indítottak eljárást gazdasági bűncselekmény gyanújával, másfél évet töltött előzetesben, karácsony előtt kiengedték, vádemelésig végül februárban jutott el az ügy, de márciusban a bíróság Czeglédy bűnügyi felügyeletét is megszüntette, azóta szabadon járhat-kelhet az országban.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás