Van, ahol már tudjuk, kik lesznek a Fidesz ellenfelei tavasszal

Bazsó Bálint 2021-09-29 10:01:00
Tizenkét körzetben biztosan nem rágják tövig a körmüket az ellenzéki szavazók.

Tucatnyi olyan választókerület van az országban, ahol különböző okok miatt - nem teljesítették az ajánlási feltételeket, visszaléptek vagy éppen annyira egyértelmű volt egy-egy politikus fölénye és beágyazottsága - csupán egyetlen jelölt közül lehetett választani. 

Cikkünknen összeszedtük, hogy melyek ezek a körzetek:

A Tiszaújváros központú Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben az MSZP-P, DK, Momentum, MMM jelöltje, Jézsó Gábor;

a budapesti 8. számú választókerületben (Zugló) Hadházy Ákos, a Momentum, MMM és Civil Zugló Egyesület jelöltje (a kerületi választással többször foglalkoztunk, mint ismert, Tóth Csaba a napokban lépett vissza a jelöltségtől);

a budapesti 10. számú választókerületben (III. kerület) a párbeszédes Szabó Tímea (Párbeszéd, MSZP, Momentum, Jobbik, LMP, DK, MMM);

a budapesti 11. számú választókerületben (IV. kerület) a DK-s Varju László (DK, Jobbik, Momentum, MSZP, Párbeszéd, LMP, Liberálisok, MMM);

a Kiskunfélegyháza központú Bács-Kiskun megyei 4. számú kerületben az LMP-s Kis-Szeniczey Kálmán (LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum, ÚVNP);

a Heves megyei 2. számú választókerületben (Gyöngyös) a jobbikos Dudás Róbert (Jobbik, LMP, DK, Momentum, ÚVNP, MMM);

a törökszentmiklós központú Jász-Nagykun-Szolnok megyei 4. számú választókerületben a szintén jobbikos Csányi Tamás (Jobbik, DK, LMP, Momentum, MMM);

a Komárom-Esztergom megyei 2. számú kerületben (Esztergom) a Jobbik színeiben induló Nunkovics Tibor (Jobbik, DK, LMP, MMM);

a Nógrád megyei 2. számú kerületben (Balassagyarmat) a momentusomos Gyenes Szilárd (Momentum, DK, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, ÚK, LMP, MMM);

a Pest megyei 9. számú körzetben (Nagykáta) az LMP társelnöke, Schmuck Erzsébet (LMP, DK, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, ÚK, ÚVNP, MMM);

a Somogy megyei 3. számú választókerületben (Marcali) a Jobbik színeiben induló Steinmetz Ádám (Jobbik, LMP, MSZP, Párbeszéd, MMM), végül pedig

a tapolcai központú Veszprém 3. számú választókerületben induló Rig Lajos (Jobbik, DK, LMP, MMM, ÚVNP)

indulhatott egyedül, vagyis nyerte meg saját körzetét, így immáron ők biztosan egyedüliként indulhatnak (természetesen az előválasztáson induló pártok közül) a Fidesszel szemben.

Eldőlt: ezekre az ellenzéki jelöltekre szavazhatunk az előválasztáson

Augusztus 15-én, vasárnap éjfélkor lezárult a jelentkezési határidő jelöltek számára. A jelölteknek ezt követően két hetük van arra ( augusztus 23-tól szeptember 6-ig),hogy a szükséges ajánló aláírásokat összeszedjék (egyéni országgyűlési képviselők esetén 400, miniszterelnök-jelöltek esetén 20 ezer aláírás), ezt követően pedig nincs már más dolguk, mint megnyerni az adott körzetet a szeptember 18.

Vasban és Győr-Moson-Sopron megyében nincs gond a számokkal

A jelölthiány nem érinti a Vas és Győr-Moson-Sopron megyei körzeteket. 

A Vas megye 1. számú körzetében (Szombathely), a DK jelöltje Czeglédy Csaba (DK), lapunk kisebbségi tulajdonosa, az LMP-s Ungár Péter (LMP, Jobbik, MSZP, Párbeszéd, Momentum, ÚK), valamint az Új Világ Néppárt jelöltje, Koczka Tibor (ÚVNP) indul,

Vas 2. számú kerületében (Sárvár) a momentumos Bányai-Németh Gábor (Momentum), az MSZP jelöltje, Hencz Kornél (MSZP, Párbeszéd, Jobbik, LMP) és a DK-s Szilágyi Tamás,

A szentgotthárdi központú 3. számú választókerületben pedig az LMP, az MMM és a Közösen Vas Megyéért jelöltjeként induló Bana Tibor küzd meg a momentumos Pleva Dániellel (Momentum, DK, ÚVNP)

Győr-Moson-Sopron megyében is nagy harc várható (vagyis volt). Eszerint

A Győr-Moson-Sopron 1. számú választókerületében (Győr) a DK-s Jancsó Zita (DK, Jobbik, Liberálisok), a momentumos Rehó Tibor (Momentum, LMP) csap össze.

Győr-Moson-Sopron 2. számú körzetében (Győr) Balla Jenő (MMM), a DK-s Gasztonyi László (DK, LMP, Liberálisok), az MSZP-s Juhász István (MSZP, Párbeszéd, Jobbik) és a momentumos Németh Eszter küzdenek meg a jelöltségért. 

A megye 3. számú körzetében (Csorna) Kovácsné Varga Ildikó (MSZP, Párbeszéd, DK), Orbán Krisztiánnal (Momentum); a 4. számú választókerületében (Sopron) pedig a jobbikos Brenner Koloman, (Jobbik, LMP, DK, Momentum, MMM, ÚVNP) a párbeszédes Jakál Adriennel (Párbeszéd, MSZP) mérkőzik meg.

Végül pedig a Mosonmagyaróvár központú 5. számú körzetben a Momentum jelöltje, Balázs Endre a jobbikos Magyar Zoltánnal (Jobbik, LMP, DK, MSZP, Párbeszéd) csap össze.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is