Széklábbal ölte meg egy szigetszentmiklósi hotel alkalmazottját egy férfi, mert a Sátánt látta benne

Vágvölgyi Bálint
2019. június 25. kedd, 17:20
A bíróság elrendelte a férfi kényszergyógykezelését.

Elrendelte a Budapest Környéki Törvényszék kedden annak a férfinak a kényszergyógykezelését, aki tavaly széklábbal megölt egy embert egy szigetszentmiklósi hotelben, mert állítása szerint a Sátánt látta benne. A vádlottat a jogerős ítéletben - büntethetőséget kizáró ok, kóros elmeállapot miatt - felmentették az emberölés bűntettének és a testi sértés kísérletének vádja alól.

 

A bíróság az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a férfi 2018. március 1-jén bejelentkezett egy szigetszentmiklósi hotelbe, késő este pedig lement a recepcióra és beszélgetni kezdett a személyzettel. Közben az egyik dolgozóra obszcén megjegyzéseket tett, és a bárpultos nő hajviseletét is kritizálta.

 

Később a férfi a mosókonyhában tűnt fel, és sem az ott dolgozó, sem a hotel gondnokának kérésére nem volt hajlandó onnan kimenni. Amikor a két ember ellenőrzésképpen később visszament, a száradni felakasztott lepedők mögül előlépett a vádlott, aki - állítása szerint - úgy gondolta, hogy egyikük a Sátán, ezért ököllel többször megütötte és közben artikulálatlanul kiabált.

 

A gondnok megpróbálta megakadályozni a bántalmazást, ekkor a vádlott - felé lendítve egy faszéket - rátámadt. A gondnok elmenekült és hívta a 112-es segélyhívószámot.

 

A magára maradt másik sértettet a vádlott az összetört székdarabbal nyakon, majd szemen szúrta, végül a szájába adott egy bonbont és rátaposott. Az áldozat a helyszínen meghalt.

 

Az igazságügyi elmeorvos-szakértői vizsgálat szerint a vádlott a cselekmény elkövetésekor kóros elmeállapotban szenvedett - áll a közleményben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás