Ronnie a szex-drog-alkohol aranyháromszög után karcsú táncosnőket fest

ugytudjuk.hu 2020-11-20 19:06:00
A Rolling Stones fenegyereke, Ronnie Wood az életrajzi filmjének mozis premierje ugyan csúszik, de egy mozijegy áráért a neten már elérhető.

Mint annyi minden, a legendás angol basszeres, Ronnie Wood életrajzi filmjének premierje is csúszik. Illetve dehogy! A napokban megtörtént a bemutató a virtuális térben és egy mozijegy áráért a neten elérhető a film. Bízunk benne, hogy februárban a Savaria Mozi nagyvásznán is feltűnik. Mert azért ott az igazi.

A Rolling Stones fenegyereke, Ronnie Wood élete érthetően izgatta az angol színész-rendezőt, Mike Figgist, aki korábban (1995) a szex-drog-alkohol aranyháromszögben csaknem Oscart érő filmet forgatott: Las Vegas, végállomás. Az irányultság érzékelhető az Isten tenyerén című, 83 perces filmjében, amely a zenészről és nem a zenéjéről szól.

Persze feltűnnek a kortársak, közte a nagy barát Rod Stewart (Face), de itt is vonalban maradunk: „Fellépés előtt öntöttük be a sört, aztán az LSD, spékelve egy kis kokóval, kellett, hogy ne izguljunk. Néha úgy tűnt, hogy elhajlik a gitár, de minden gond nélkül tovább játszottam. Igen jó hangulatunk volt Rod-dal a színpadon, ez átment, a közönség tombolt."

Más esetben Wood bevallja, hogy komplett heroin-szerkóval ment a rajongók közé. Akik meghökkentek, majd anyagoztak egy kicsit. „Őrült dolog volt, de kellett a hangulathoz. Akkor az a világ volt, éppen Woodstockba készültünk" - mondja Ronnie. Aki ma 73 éves, gyönyörű családban él.

De nem az élvezetekről szól a film, ez csak eszköz Figgisnek ahhoz, hogy felmutasson egy ritka embertípust: amihez nyúl, az arannyá válik. És többet bír el száz társánál. 

Figgist láthatóan lenyűgözi a mindent túlélő önpusztítás. Amin Wood átment, abba huszonévesen belehalt Hendrix, Joplin, Brian Jones, majd Morrison. Azt sugallja a rendező, hogy itt egy kivételes adottságokkal bíró emberrel van dolgunk a 8 milliárdos választékból.

Ronnie mélyről indult. Anyja kivételével az egész család alkoholizált, apja napi kapcsolatban „feküdt" a szomszédos veteményeskertekkel. Nem volt agresszív. Kijózanodás után visszament és megkérdezte: „Szomszéd, picit szundítottam az ágyásokon, nem lett baja a futóbabnak?"

De ittak a testvérei és ivott ő maga is. Korán. Viszont az apa izgalmas népséget hozott a házba a közeli pub-okból. Indiai, mexikói, amerikai fekete egyaránt otthonosan bóklászott a Wood család konyhájában. Ami mindenkiben közös volt, az a pia és a zene szeretete.

„Sokszor hajnalig zörögtek... A tesóim is. Mind-mind zenéltek, vödröm, szájharmonikával, seprűvel, aztán ami volt... Hajnalig. Nem nagyon aludtam, de tetszett ez az őrült világ. Azt hiszem kellett ahhoz, hogy most itt legyek...

Jó helyen voltam mindig és jó időben. Amikor a Stones a Hyde-parkban fellépett, előtte Mick Jagger odaszólt: - Majd beszélünk. Előbb, mint gondolnád, válaszoltam. Így is lett.

A fogadáson a gitáros Mick Taylor odament Jaggerhez és a fülébe súgta: kilépek! - majd egyszerűen kisétált a teremből. Na, másnap Keith felhívott és azt kérdezte: kell egy gitáros, jössz? Mi tartott idáig? – kérdeztem." 

Wood zenei pályafutása ma már lexikális anyag, ezen elegánsan siklik át a rendező. Aki még azt a szentségtörést is elköveti, hogy alig-alig vág be zenéket. Mindössze három nóta hangzik el a maga teljességében. Majdnem. Nem véletlen ez a dramaturgia: egy kivételes sorsról nem tereli el egyetlen irányba a nézői figyelmet.  

Wood a maga módján orvosi csoda is. Ötven év után szokott le a dohányzásról, immunrendszere a drogok és az alkohol ellenére kimagaslóan jó. Keith azt mondja róla: „Ez az ember így van összerakva, minden nap tud meglepetést okozni. Ő a legjobb barátom." Charlie Watts dobos pedig így fogalmaz: „Ez egy elképesztő fickó."

Legfrappánsabban a feleség nyilvánul meg róla: „Ronnie mind az elvarázsolt világában, mint a mostani tisztában jól teljesít, mindkét üzemmódban teljes értékű. De jobb tisztán, mert újabb kapuk nyílnak meg előtte."

Ez utóbbira épül lényegében a film, az újabb kapukra. Ugyanis láthatjuk, milyen bravúrral skicceli fel a modellt. Képei átütőek, számos kiállítás értékes darabjai. A Stones-zenész tehát remek festőművész is. London egyik ünnepelt piktora mondja róla: „Jobban fest, mint én."

Nagyon úgy néz ki, hogy az utóbbi idők egyik legeredetibb dokumentumfilmjét láthattuk az utóbbi idők egyik legeredetibb figurájával. 

Szólj hozzá!

Nagyon kikapott az ETO a Vasastól

Az Illovszky Rudolf Stadionban fogadta a pesti csapat a győrieket

Megverte a Győr a Debrecent

A Veszprém Arénában találkozott a debreceni és győri kézilabdacsapat.

Ezek szerint mégiscsak van helye a kamerának a kórházban

Az orosházi kórház dolgozóit és betegeit a jelek szerint nem zavarta, hogy felvétel készült ott. De akkor a kormányfüggetlen sajtó miért van kitiltva az egészségügyi intézményekből? Illetve a dolgozóknak miért van megtiltva, hogy nekünk nyilatkozzanak?

Németh Zsolt: a nagy kérdés, lesz-e Sárváron új munkásszálló?

A Híd a Jövőnkért Egyesület képviselője szerint a városba érkező külföldi munkavállalók hatással lesznek a sárvári munkavállalók keresetére.

Hármas karambol az M1-esen Ikrénynél

Lezárták az érintett útszakaszt Hegyeshalom felé.

Újabb 1,2 millió Sinopharm-vakcina érkezett Magyarországra

Ezzel már 4,5 millióra nőtt a leszállított kínai vakcinák száma - mondta Szijjártó Péter.

Ez komoly? Az EMMI két munkanapot adott a kórházak számának meghatározására

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége ráadásul csak a médiahírekből értesült erről.

Rusvai Miklós: május végére lecsenghet a harmadik hullám

Javulnak a járványügyi mutatók, a legutóbbi adatok alapján csökkent a szennyvízben a vírus örökítőanyagának mennyisége - mondta a virológus a közmédiának.

Ausztriában feloldották az éjszakai kijárási korlátozást

Hétfőtől nyitnak az általános iskolák, szerdától pedig általános nyitás lép érvénybe, azaz újra látogathatók lesznek az éttermek, hotelek, valamint a kulturális és sportrendezvények.

Két autó karambolozott Celldömölkön

Forgalmi akadály van a baleset miatt.

Fának csapódott egy autó Mezőörsnél

A jármű ezt követően felborult, forgalmi akadályt okoz.

718 új fertőzött, 61 halott

A beoltottak száma 4 600 012 fő, közülük 2 701 789 fő már a második oltását is megkapta.

Lenullázta ellenfelét a Crushers

Nézők, eső, sok szombathelyi pont.

Dézsi: az oltásnál kapott papír nem igazolja a védettséget!

A győri polgármester ezt Facebook-posztjában írta.

Holnaptól könnyebben jutunk el vonattal a Balatonhoz

Május 17-én, hétfőtől a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig előszezoni menetrend szerint, sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között.

Az ég is megdörrenhet

Felhős-napos idő mellett újabb záporokra, zivatarokra készülhetünk.

Király Gábor volt Norbi, a fővárosi állatkert elaltatott tigrisének nevelőszülője

Gyászolja az elhunyt állatot, amit a 2016-os EB emlékére fogadott örökbe egy évre.

van még itt cikk a témában:

Virult a szex a szocialista moziban, még kuplerájt is láthattak a nézők  

A szocialista érában a női test a filmvásznon eleinte „művészeti hatásként", metaforaként, szimbólumként jelent meg.

Itt a Venom 2 előzetese!

Régen jött ki új szuperhősfilm mi?