Öt hónap alatt 65 étterembe tört be Budapesten a négy fiatalkorú és négy gyermekkorú fiúból álló társaság

Vágvölgyi Bálint
2020. február 28. péntek, 16:55
Pénzt, mobilt, laptopot és italokat loptak.

Öt hónap alatt 65 budapesti étterembe és üzlethelyiségbe tört be egy fiatalokból álló társaság, a rendőrség befejezte ügyük vizsgálatát - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu oldalon.

 

A négy fiatalkorú és négy gyermekkorú fiú a gyanú szerint 2018 októbere és 2019 februárja között 65 budapesti büfébe, gyorsétterembe, pékségbe, üzlethelyiségbe tört be. A fiatalok szinte mindig ugyanazt a módszert alkalmazták: kifeszítették a vendéglátó egységnek - általában gyros-büfének - a vevők kiszolgálásához használt utcai ablakát, és a pénztárgépben talált pénzt ellopták, de volt, amikor mobiltelefont, laptopot vagy italt is magukkal vittek.

 

Vége a betöréssorozatnak

A ferencvárosi nyomozók befejezték annak a fiatal betörőcsapatnak az ügyét, akik a gyanú szerint öt hónap alatt 65 budapesti étterembe törtek be.

 

A nyomozók a betörőcsapat egyes tagjait kamerafelvételek alapján azonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellenük. A rendőrök a négy fiatalkorút 49 rendbeli lopás vétsége, ennek kilencrendbeli kísérlete, négyrendbeli lopás bűntette, valamint hétrendbeli rongálás vétsége miatt hallgatták ki gyanúsítottként, és meghallgatták a négy gyermekkorú - nem büntethető - fiút is.

 

A rendőrség közölte: a IX. kerületi kapitányságon a nyomozást lezárták, és az iratokat átadták az ügyészségnek.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás