Nyolc évad után maradt még szufla az Amerikai Horror Sztoriban?

Fehér Buda 2019-09-20 06:41:00
Az utolsó két évad csalódásai után most egy eléggé megosztó résszel tértek vissza a készítők.

Tegnap startolt el az Egyesült Államokban az Amerikai Horror Sztori kilencedik évada. Mivel a sorozat többnyire valamikor Halloween környékén indítja útjára a legújabb szezonját, mindig kedvem támad belenézni az első részekbe, ha később még le is maradok velük. 

Idén azonban félve kezdtem neki az új évad legelső részének, hiszen az előző két etap elég nagy csalódás volt számomra. Igaz, a nyolcadik évadnak voltak jó jelenetei, az első néhány epizód kifejezetten jól sikerült, aztán az utolsó három részre kifogyott a gőz, és a sorozat egyik legfrusztrálóbb lezárását sikerült összehoznia az íróknak. 

Az AHS-ben viszont az a szép, hogy minden lejtmenet után van esélyük korrigálni a készítőknek, hiszen antalógiáról van szó, az évadok alig kapcsolódnak egymáshoz. Reménykedtem, hogy idén is így lesz, az 1984-re keresztelt, a slasher horrorra fókuszáló kilencedik évad elég biztatónak is tűnt. Aztán megnéztem az első részt, és úgy voltam vele, hogy

nem tudom mit láttam, de az biztos, hogy nem az Amerikai Horror Sztorit.

A slasher érzését igencsak jól eltalálták a készítők, teljesen jó döntés volt a nyolcvanas évekbe helyezni a sztorit. Az ekkor készült, klasszikusoknak számító horrorfilmekre is ki-kikacsintgattak, de ennél többet nem sikerült belegyömöszölni az első negyven percbe, elmaradt az az érdekfeszítő felvezetés, ami az AHS-re jellemző.

Helyette kaptunk egy izgalmak nélküli történetet, aminek a mellékszereplői jobban ki vannak dolgozva, mint maguk a főszereplők,

de még a sztori főbb elemeit is más filmekből emelték át a készítők. Az elmegyógyintézetben játszódó jelenet például egy az egyben megegyezett az eredeti Halloweenban látotakkal, a táboros jelenetek meg bármelyik Péntek 13. filmből jöhettek volna, annyira sterilre sikerültek. Ha valaki azt mondja, hogy a készítők egy teljesen más sorozatát nézem éppen, még hittem is volna neki, annyira eltér ez az évad az eddigiektől.

Egy szó mint száz, az Amerikai Horror Sztori kilencedik évada eddig elég lapos, hiányzik belőle a kreativitás, az első rész sokkal inkább az elcsépelt klisék modern kori átültetéséről szólt, mint a történetvezetésről. Azért kíváncsian várom, hogy innen hova megy a történet, és csak reménykedni tudok abban, hogy valami újat is mutatnak a készítők, nem csak a régi horrorok történeteit mesélik el más szereposztással.
 

Szólj hozzá!

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.

Perzselő napsütésre számíts ma is!

Súrolni fogjuk a 40 fokot.

Böjte Csaba: nekünk is van felelősségünk a történtekben

A szerzetes nem érti, hogyan történhettek meg a visszaélések, és azon vannak, hogy soha többé ne történhessen meg ilyesmi.