Novemberben mindenki azon agyalt, hogy mégis miért találtak több fertőzöttet, mint ahány tesztet elvégeztek

Fehér Buda 2020-12-29 06:38:20
Közben rosszabbodhatott a helyzet a győri kórházban.

Lassan elérünk 2020 végére. Nem volt ez az év se nem rövid, se nem könnyű, viszont rengeteg olyan cikkel jelentkeztünk nap mint nap, amelyek talán segített egy kicsit átvészelni ezt a történelmi időszakot. Szilveszterhez közeledve úgy döntöttünk, hogy minden nap összeszedjük nektek, hogy melyik anyagaink tetszettek a legjobban az olvasóinknak egy adott hónapban. Novemberrel folytatjuk a sorozatunkat.

1. Így fordulhatott elő, hogy több fertőzöttet találtak, mint ahány tesztet elvégeztek 

Az operatív törzs november 16-án is tartott tájékoztatót, ebből kiderült, hiba csúszott az adatszolgáltatásba, ezért történhetett az, hogy több fertőzöttet találtak, mint ahány tesztet elvégeztek. Müller Cecília hozzátette: sokkal több tesztet végeztek, mint amennyit közöltek, ezt később korrigálni fogják. Úgy vélte: A szabályok betartásával csökkenthető az egészségügyi ellátórendszer leterheltsége. Tájékoztatása szerint egyre több, jelenleg 7236 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 582-en vannak lélegeztetőgépen.

 

Így fordulhatott elő, hogy több fertőzöttet találtak, mint ahány tesztet elvégeztek

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár közölte: jelenleg 31 iskolában rendkívüli szünet, 210 általános iskolában egy vagy több osztályban pedig digitális oktatás van. Emellett 222 óvodában van jelenleg rendkívüli szünet. Álláspontja szerint működik a megelőzés az oktatási intézményekben, ezt alátámasztandó közölte: a 0-14 éves fertőzöttek az összes fertőzött négy százalékát teszik ki.

 

2. A győri kórház főigazgatójának csendje azt jelezné, hogy a súlyosbodó helyzet miatt ideje sincs a válaszadásra?

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben november folyamán. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben. Egyrészt az operatív törzs központosította a tájékoztatást, ugyanakkor rengeteg kérdésre csak helyi, intézményi szinten lehetne konkrét és korrekt választ kapni. Látleletünk a szituációról itt olvasható:

 

A győri kórház főigazgatója eddig többször is megszólalt járványügyben, de most már talán ideje sincs rá, annyira súlyos lett a helyzet

Érdemes végignézni, hogyan szólalt meg a győri kórház, illetve annak vezetője járványügyben az elmúlt hetekben, hónapokban. Illetve azt is, mikor hallgatott, mikor nem válaszolt. Összeállításunkból egy súlyosbodó, eszkalálódó helyzet rajzolódik ki. Illetve az, hogy egy egészségügyi intézmény vezetője kommunikációs fronton sincs könnyű helyzetben.

 

3. A győri kórház Zrínyi utcai részében sem uralkodtak jobb állapotok

Egy, neve elhallgatását kérő kórházi dolgozó keresett meg bennünket azzal a problémával, amely a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Zrínyi utcai épületét érinti. Forrásunk szerint az épület udvarán nincs közvilágítás, de legalábbis nem kielégítőek az esti fényviszonyok, az ott lévő utakon pedig kátyúk vannak, ami a világítási hiányosságokkal kombinálva eléggé balesetveszélyes szituációnak tűnik.

 

Egy ott dolgozó beszélt a győri kórház Zrínyi utcai részében uralkodó állapotokról

Egy, neve elhallgatását kérő kórházi dolgozó keresett meg bennünket a problémával kapcsolatban, mely a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Zrínyi utcai épületét érinti. Forrásunk szerint az épület udvarán nincs közvilágítás, de legalábbis nem kielégítőek az esti fényviszonyok, az ott lévő utakon pedig kátyúk vannak, ami a világítási hiányosságokkal kombinálva eléggé balesetveszélyes szituációnak tűnik, mind az autós, mind a gyalogos közlekedést rizikósabbá teszi.

 

4. Hirtelen Vas és Győr-Moson-Sopron megye az élre ugrott a megbetegedések számában

Roppant érdekes videóra bukkantunk a Reddit oldalán: 2020. április 7. óta megyékre bontva végigkövethetjük Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek arányát. A videóból pedig kiderül, hogyan lett Vas és Győr-Moson-Sopron a két legveszélyeztetettebb megye az országban?

 

Hogyan lett Vas és Győr-Moson-Sopron a két legveszélyeztetettebb megye az országban?

Roppant érdekes videóra bukkantunk a Reddit oldalán: 2020. április 7. óta megyékre bontva végigkövethetjük Magyarországon a koronavírussal fertőzöttek arányát.

 

5. A koronavírus legyőzte a Haladás egykori diszkoszvetőjét is

Szerkesztőségünk novemberben kapta a lesújtó hírt, miszerint koronavírus-fertőzésben elhunyt Horváth Attila, egykori diszkoszvető. A volt sportoló hosszú ideje küzdött a fertőzéssel, úgy értesültünk, hogy hetek óta az intenzív osztályon kezelték. Horváth Attila 1991-ben Tokióban, a Világbajnokságon bronzérmet nyert, ezzel szerezte meg a magyar atlétika első világbajnoki érmét. 

 

Koronavírus-fertőzésben elhunyt a Haladás egykori diszkoszvetője, Horváth Attila

Szerkesztőségünk nemrég kapta a lesújtó hírt, hogy koronavírus fertőzésben elhunyt Horváth Attila, egykori diszkoszvető. A volt sportoló hosszú ideje küzdött a fertőzéssel, úgy értesültünk, hogy hetek óta az intenzív osztályon kezelték. Horváth Attila 1991-ben Tokióban, a Világbajnokságon bronzérmet nyert, ezzel szerezte meg a magyar atlétika első világbajnoki érmét.

 

Szólj hozzá!

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.

Mégis lehet népszavazást tartani a kiemelt beruházási törvény eltörléséről

Zöld utat kapott az LMP – Magyarország Zöld Pártja népszavazási kezdeményezése.

300 méteren újult meg a szombathelyi Bocskai István körút

Közel 100 millió forintot költöttek el a fejlesztésre.

37 millió forintot kap vissza a hőcserélők cseréjére a győri önkormányzattól a Rába Quelle

A 23 milliárdból felújított fürdőben még ezt is cserélni kell, nagy vita volt belőle a közgyűlésben.

Az Éljen Szombathely listájának 5. helyére került Koczka Tibor

Testületbe jutása esetén azonban nem lesz az ÉSZ frakció tagja a képviselő. Függetlenként segítené a városvezetés munkáját.

Egy szombathelyi parkolóban verte meg volt barátnőjét a férfi

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.