Egy ott dolgozó beszélt a győri kórház Zrínyi utcai részében uralkodó állapotokról

Papp László Tamás 2020-11-27 14:17:00
Megkerestük az intézmény főigazgatóját is. Reagálása lentebb olvasható.

Egy, neve elhallgatását kérő kórházi dolgozó keresett meg bennünket a problémával kapcsolatban, mely a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Zrínyi utcai épületét érinti. Forrásunk szerint az épület udvarán nincs közvilágítás, de legalábbis nem kielégítőek az esti fényviszonyok, az ott lévő utakon pedig kátyúk vannak, ami a világítási hiányosságokkal kombinálva eléggé balesetveszélyes szituációnak tűnik, mind az autós, mind a gyalogos közlekedést rizikósabbá teszi. „Az én autóm meg is rongálódott az ittlévő kátyúk egyike miatt. Azért is meg kéne javítani az utakat, mert elég nagy forgalom van errefelé. Itt fertőtlenítik a járműveket, amelyekkel a koronavírusos betegeket szállítják, és itt is tesztelik a COVID-gyanúsakat az alagsorban” - mondta el a kórházi dolgozó.

Természetesen megkerestük Tamás László János főigazgató főorvost is, ő a következőket válaszolta: „A Petz Aladár Megyei Oktató Kórház Zrinyi utcai telephelyéről a szakellátást a 2013-as kórházrekonstrukció során a Vasvári Pál utcai telephelyre költöztettük. Egyetlen épület (a Petz Lajos utcai északi oldalon) maradt meg krónikus ellátóhelyként. Az ingatlan megosztásra került, az Ön által jelzett területek új funkciókkal és hasznosítással, más szervezet vagyonkezelésébe került. Aki az áldatlan állapotokra panaszkodik, olyan területre tévedt be, ahol nem sok dolga lehet jelenleg.”

A Zríny utcai épület bejáratnál mindenesetre több információs tábla is kint van, Ápolási Osztály, Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály, valamint Nappali Szanatórium Osztály felirattal. 

Fotó: Papp László Tamás

Ezután a vagyonkezelést ellátó szervezet elérhetőségét kértük a főigazgatótól, hogy nekik is feltehessük a kérdéseket. Illetve, hogy a megosztás során a vagyonkezelőnek átadott terület mekkora, pontosan mely részekre terjed ki? Van-e olyan dokumentum, amiből ez kiderül? A főigazgató ezekre a cikk megjelenéséig nem reagált. Megkérdeztük tőle azt is, meg tudja-e erősíteni, hogy itt fertőtlenítik a járműveket, amelyekkel a koronavírusos betegeket szállítják, és itt is tesztelik a COVID-gyanúsakat az alagsorban? Erre sem jött még válasz. Kollégánk, Pintér Bence, aki maga is járt ott koronavírus-tesztelésen, megerősítette, hogy valóban a Zrínyi utcai épület alagsori helyiségében zajlik a tesztelés. Erről a részről fotó is készült:

Fotó: Pintér Bence

A kórház Petz Lajos utcai részére is ráférne egy alapos felújítás az ott készült fotónk szerint:

Fotó: Papp László Tamás

 

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.