Talán mindenkinek egyszerűbb lenne, ha maga Dézsi Csaba András ülne a Győr-Szol elnöki székébe

Pintér Bence 2020-10-01 15:42:00
A cég igazgatótanácsában már ott ül a kabinetfőnöke, keresztlányának édesapja, és az egyik polgármesteri biztos férje.

Nemrég értekeztem arról, hogy Győr új polgármestere egyre több (és talán túl sok) feladatot, konfliktust vállal fel, és ezzel összefüggésben sorra rúgja ki a mindenféle önkormányzati cégek, hivatalok, miegyebek vezetőit, persze valójában ezek nem kirúgások legtöbbször, hanem az illető nyugdíjba megy (Tőke László, Pannon-Víz), nem indul újra a posztért (Sági Géza, Győr-Szol), vagy éppen felmond (Bobory Balázs, GyőrPlusz Média).

A távozók helyére azonban úgy tűnik, hogy Dézsi Csaba András vagy nem tud, vagy nem akar helyi jelölteket hozni, ezt jelzi például ifj. Knézy Jenő kinevezése. Sőt mi több: egy-egy embernek lassan már minimum két pozícióval kell megbirkóznia a polgármester holdudvarában. A keddi közgyűlés után a helyzet csak még sűrűbb lett:

a Győr-Szol kapott egy új igazgatóságot, de új cégvezetőt még nem. De mi szükség is van egyébként külön elnökre, ha az igazgatóság összetétele már messziről azt üvölti, hogy kézivezérlés?

A Győr-Szol igazgatótanácsának új elnöke Endrődi Péter lett, aki látott már nagy önkormányzati céget közelről, hiszen évekig igazgatta a GyőrPluszt, június óta ügyvezető igazgatóknt irányítja a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft.-t, de ennél is fontosabb szempont, hogy Dézsi Csaba András kabinetfőnöke, tehát az egyik legbizalmibb embere. Az igazgatóságban helyet kapott Rácz Attila István, a Pannon-Víz frissen kinevezett igazgatója – ezt talán az indokolja, hogy a két cég tevékenysége több ponton összeér. Igazgatósági tag lett még Virág Krisztián, aki amellett, hogy a Pannon-Vízben is igazgatósági tag, Virág-Adorján Andrea polgármesteri biztos férje, tehát szintén tekinthetjük bizalmi embernek.

Ahogy Tompa Mihályt is, aki Dézsi Csaba András keresztlánya, a RockMilady néven előadó Tompa Noémi édesapja, és nem csak a Győr-Szol igazgatóságáért felel, hanem – úgy értesültünk – a GyőrPlusz Rádió zenei stílusának átalakításáért is, amiről ifj. Knézy Jenő, az önkormányzati médiacég igazgatója is beszélt nekünk a minap. és amelynek során a popzene nagyrészt végleg lekerül majd a műsorról, és végre nagyjából csak az fog szólni, amit Dézsi Csaba András kedvel.

Nem vonjuk kétségbe a csapat szakértelmét, mivel erről nincsenek információink, ahogy az is világos, hogy a városüzemeltetés fontos terület, a polgármester el is mondta, hogy nem elégedett azzal, ahogy most működik, ezért közeli kontroll alatt szeretné tartani – viszont az is világos, hogy ilyen helyzetben az új igazgatónak, legyen az majd bárki is, gyakorlatilag semmilyen mozgástere nem lesz.

Talán a polgármesternek egy kórházi ügyelet, egy-két protokollesemény és tárgyalás, illetve a Győr+ Rádió lejátszási listájának mikromenedzselése közben lenne ideje ezt az ágazatot is személyesen rendbe tenni – de abban biztosak vagyunk, hogy csak akkor lenne elégedett vele, ha ő maga tenné meg. Így azonban nehéz lesz négy évig várost vezetni.

Szólj hozzá!

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.