Talán mindenkinek egyszerűbb lenne, ha maga Dézsi Csaba András ülne a Győr-Szol elnöki székébe

Pintér Bence 2020-10-01 15:42:00
A cég igazgatótanácsában már ott ül a kabinetfőnöke, keresztlányának édesapja, és az egyik polgármesteri biztos férje.

Nemrég értekeztem arról, hogy Győr új polgármestere egyre több (és talán túl sok) feladatot, konfliktust vállal fel, és ezzel összefüggésben sorra rúgja ki a mindenféle önkormányzati cégek, hivatalok, miegyebek vezetőit, persze valójában ezek nem kirúgások legtöbbször, hanem az illető nyugdíjba megy (Tőke László, Pannon-Víz), nem indul újra a posztért (Sági Géza, Győr-Szol), vagy éppen felmond (Bobory Balázs, GyőrPlusz Média).

A távozók helyére azonban úgy tűnik, hogy Dézsi Csaba András vagy nem tud, vagy nem akar helyi jelölteket hozni, ezt jelzi például ifj. Knézy Jenő kinevezése. Sőt mi több: egy-egy embernek lassan már minimum két pozícióval kell megbirkóznia a polgármester holdudvarában. A keddi közgyűlés után a helyzet csak még sűrűbb lett:

a Győr-Szol kapott egy új igazgatóságot, de új cégvezetőt még nem. De mi szükség is van egyébként külön elnökre, ha az igazgatóság összetétele már messziről azt üvölti, hogy kézivezérlés?

A Győr-Szol igazgatótanácsának új elnöke Endrődi Péter lett, aki látott már nagy önkormányzati céget közelről, hiszen évekig igazgatta a GyőrPluszt, június óta ügyvezető igazgatóknt irányítja a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft.-t, de ennél is fontosabb szempont, hogy Dézsi Csaba András kabinetfőnöke, tehát az egyik legbizalmibb embere. Az igazgatóságban helyet kapott Rácz Attila István, a Pannon-Víz frissen kinevezett igazgatója – ezt talán az indokolja, hogy a két cég tevékenysége több ponton összeér. Igazgatósági tag lett még Virág Krisztián, aki amellett, hogy a Pannon-Vízben is igazgatósági tag, Virág-Adorján Andrea polgármesteri biztos férje, tehát szintén tekinthetjük bizalmi embernek.

Ahogy Tompa Mihályt is, aki Dézsi Csaba András keresztlánya, a RockMilady néven előadó Tompa Noémi édesapja, és nem csak a Győr-Szol igazgatóságáért felel, hanem – úgy értesültünk – a GyőrPlusz Rádió zenei stílusának átalakításáért is, amiről ifj. Knézy Jenő, az önkormányzati médiacég igazgatója is beszélt nekünk a minap. és amelynek során a popzene nagyrészt végleg lekerül majd a műsorról, és végre nagyjából csak az fog szólni, amit Dézsi Csaba András kedvel.

Nem vonjuk kétségbe a csapat szakértelmét, mivel erről nincsenek információink, ahogy az is világos, hogy a városüzemeltetés fontos terület, a polgármester el is mondta, hogy nem elégedett azzal, ahogy most működik, ezért közeli kontroll alatt szeretné tartani – viszont az is világos, hogy ilyen helyzetben az új igazgatónak, legyen az majd bárki is, gyakorlatilag semmilyen mozgástere nem lesz.

Talán a polgármesternek egy kórházi ügyelet, egy-két protokollesemény és tárgyalás, illetve a Győr+ Rádió lejátszási listájának mikromenedzselése közben lenne ideje ezt az ágazatot is személyesen rendbe tenni – de abban biztosak vagyunk, hogy csak akkor lenne elégedett vele, ha ő maga tenné meg. Így azonban nehéz lesz négy évig várost vezetni.

Szólj hozzá!

Dézsi: 2025-től mérséklődik a szolidaritási elvonás

Az elvont összeg egy részét vissza lehet majd igényelni közlekedésfejlesztésre.

Helyreigazítás

Szabó Jenő rokona tavaly szeptemberben eladta cégét.

Mégsem szervezi ki a Győr-Szol a városüzemeltetést a WHB leányvállalatának

A vezérigazgató a közgyűlésen jelentette be, hogy nem írják alá a szerződést, mert túl drága. Új közbeszerzést indítanak.

Baleset miatt torlódik a forgalom az M1-esen Győrnél

Szalagkorlátnak ütközött, majd hídpillérnek hajtott egy autószállító tréler.

Kétszer lógott meg a törvény elől a drogdíler

Győr határában vette le először a nyomkövetőt.

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.