Ifj. Knézy Jenő: A Győr+ online jelenlétét kell erősíteni

Pintér Bence 2020-09-30 15:40:00
A polgármester kérte fel a győri önkormányzati médiacég vezetésére ifj. Knézy Jenő sportriportert, akit telefonon arról kérdeztünk, hogy mik a tervei, tervez-e Győrbe költözni, és mennyi fizetést visz haza. Interjú!

Mint arról nemrég beszámoltunk, október elsejével új vezérigazgatót kap a győri önkormányzati médiacég: a Győr+ Média Zrt. új vezetője ifj. Knézy Jenő sportriporter lesz. Mivel arról nem derült ki sok, hogy miért távozott elődje, a céget csak pár hónapja vezető Bobory Balázs; illetve arról sem, hogy miért pont a közvetlen győri kötődéssel nem rendelkező ifj. Knézy került a cég élére, igyekeztünk utánamenni a dolognak. Végül pedig úgy alakult, hogy

minderről magát a hivatalosan holnap munkába álló új vezérigazgatót kérdeztük telefonon.

Bobory Balázs lemondott, de nem tudni miért

Mint megtudtuk: Bobory Balázs lemondott, de ifj. Knézy Jenő nem tudta pontosan megmondani, hogy miért. Pergel Elza alpolgármester asszony veje alig pár hónapig vezette a céget, miután Endrődi Péter, a Győr+ korábbi vezérigazgatója Dézsi Csaba András kabinetfőnöke lett. (Endrődi egyébként időközben egy másik önkormányzati cég, a GyőrSzol igazgatótanácsának elnöke lett épp a minap.)

Ifj. Knézyt maga a polgármester kérte fel, hogy vállalja el a médiacég irányítását. Egy dolgot kért a polgármestertől az új vezérigazgató: hogy továbbra is közvetíthessen sporteseményeket, ezt a továbbiakban külsősként folytatja az M4 Sporton. Rákérdeztünk, hogy van-e ilyen jellegű vezetői tapasztalata, illetve arra is, hogy mik a tervei a Győr+ médiával. Az új vezérigazgató elmondta: 25 éve van a médiában, rengeteg tapasztalata van, időközben pedig volt a Duna sportfőszerkesztője, de médiavállalatot még nem irányított.

„Azt gondolom, hogy van ennek egy emberi és egy szakmai része. Az emberi részét gond nélkül vinni tudom, a szakmai résszel pedig – miután láttam már tévét közelről, láttam már rádiót közelről – talán nem lesz probléma. Mindenesetre hazudnék, ha azt mondanám, hogy bennem sincsen egy kicsi félsz. Ez egy nagy feladat, több mint negyven emberért felelek. Azt szeretném, hogy mindenki úgy érezze itt, hogy érdemes bejönni dolgozni” – mondta ifj. Knézy Jenő.

Béremelés és az online erősítése

Az új vezérigazgató szerint nagyon jó a csapat, viszont probléma, hogy évek óta nem volt fizetésemelés a cégnél, és sok újságíró küzd anyagi gondokkal, ezért garanciát kért arra a polgármestertől, hogy január elsejével bért emelhetnek a vállalatnál, amit meg is kapott.

A Győr+ jelenleg egy rádióból, egy tévéből, egy hetilapból és egy online portálból áll – ez a jövőben is így marad, viszont az új vezérigazgató nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni az online jelenlétre, mivel manapság az emberek nagyobb része – és egyre nagyobb része – az internetről tájékozódik, és más csatornát nem is használ. „A Győr+ online lábát nagyon szeretném megerősíteni – nem a többi kárára, hanem egyenrangú partnerként felemelni a tévé, a rádió és a lap mellé” – jelezte az új vezérigazgató, hozzátéve, hogy bővíteni kell a csapatot, több tartalomnak kell felkerülnie.

Ifj. Knézy szerint a televíziót markánsan megváltoztatni nem lehet, hiszen az élő műsoroknak például rendkívüli a költségigénye. Folytatódik viszont a Győr+ Rádió nyáron megkezdett átalakítása: a cél az, hogy a zenei váltás ne kicsi legyen, hanem nagy. „Másfajta zenei világú rádiót szeretnénk Győrben megvalósítani. Olyan legyen, amilyen Győr: dinamikus, energikus, fejlődő. A polgármester úr ezt szeretné hallani a rádióban, és nekem ezzel semmi problémám nincs” – mondta.

Ifj. Knézy egyelőre ingázik, de szeretné, ha befogadná a város

Arra is rákérdeztünk, milyen bérezéssel vállalta el a feladatot. Mint kiderült, nettó 660 ezer forintot fog hazavinni a munkájáért.

Bár olvasóink jelentős része kommentben azt rótta fel, hogy a sportriporternek az ég világon semmi köze Győrhöz, ez a faktor éppen szerepet játszott abban, hogy őt kérte fel a polgármester. „Azt kérték tőlem, hogy külsős szemmel nézzem meg, hogy mi történik itt, vizsgáljam meg, és nyugodtan nyúljak bele. Senkit nem ismerek, nincsenek kötődéseim, összefonódásaim – ezért is tudok objektíven ránézni” – mondta. Egyelőre nem költözik a városba, hanem Budaörsről ingázik, ami hatvan perc autózást jelent, ha pedig olyan dolga van, itt alszik egy szállodában.

Elmondta: egyelőre szakmájából adódóan leginkább a sportolókat ismeri leginkább Győrben, de az elmúlt két évben a filharmonikusok farsangi koncertjén is volt konferanszié, rengeteg emberi kapcsolata van a várossal. Viszont nagyon szeretné ezeket bővíteni: végig fogja járni a fontosabb önkormányzati cégeket, sportegyesületeket, kulturális szervezeteket, és be fog mutatkozni, mivel szeretne mindenkit megismerni. „Színházba járó ember vagyok Budapesten, tehát nagy öröm, hogy Győrben is itt van Nemzeti Színház, és ide is el fogok tudni járni” – fejtette ki ifj. Knézy Jenő.

„Remélem, ha majd négy év múlva beszélgetünk, akkor el tudom neked azt mondani, hogy befogadott ez a város” – mondta.

Fotó: GyőrPlusz FB

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is