Csendes forradalom Győrben: Dézsi Csaba András az ellenzék munkáját is elvégzi

Pintér Bence 2020-08-27 18:59:29
Több, mint fél éve új polgármestere van Győrnek, aki ugyan nem veri nagydobra, de komoly takarításba kezdett a városházán és a városi cégek környékén a Borkai-éra után. De mi áll emögött, és meddig mehet el egy fideszes polgármester, mielőtt rálép valakinek a tyúkszemére?

Új polgármestere lett Győrnek januárban: a Borkai-botrány után a Fidesz szerencsés helyzetben volt, hiszen elő tudott kapni a kalapból egy olyan régi motorost, akit éppen Borkai miatt állítottak félre korábban, és aki a jachtozós-kurvázós olimpikontól habitusában éppen a megfelelő irányba tért el, hogy meggyőzze a helyi jobboldali szavazókat. Ő Dézsi Csaba András.

A kampány során ennek ellenére felmerült, hogy mennyire hozhat változást a város életében valaki, aki ugyan az elmúlt 12 évben parkolópályán volt, mégis: képviselőként és Fidesz-tagként tulajdonképpen csendben legitimálta azt, amit a városban a „győri polip” néven elhíresült politikai-vállalkozói kör csinált, aminek a jachton kurvázás csak a látványos oldala volt.

Az elmúlt hét hónap azonban egyelőre azt bizonyítja, hogy a polgármester elkezdett rendet rakni a város ügyeiben, annyira, hogy egyes ügyekben gyakorlatilag még azt a kommunikációs munkát is elvégzi, amit az ellenzéknek kellene

– miközben valóban nyitott nemcsak az ellenzék felől érkező javaslatokra, de a város polgárainak szavára is, ha nem is minden kérdésben egyenlő mértékben. Mi történt Győrben az elmúlt hét hónapban?

Kirúg, átalakít, kézbevesz

Dézsi Csaba András kifejezetten színes egyéniség: 1994 óta fideszes önkormányzati képviselő, volt alpolgármester a szocialista Balogh József polgármestersége alatt 1998 és 2002 között, emellett országszerte ismert kardiológus, aki egyúttal évtizedek óta ír újságot, vezet tévéműsort – mindemellett dzsúdózik, gyerekkönyvet ír, papagájokat nevel, motorozik és szenvedélyesen rajong a rockzenéért.

Ezeket a tevékenységeit egyébként továbbra is szívesen reklámozza – gyakran éppen azért, hogy borsot törjön az őt kritizálók orra alá –, de sokkal érdekesebb az a tevékenység, ami többnyire a színfalak mögött zajlik, bár Facebook-posztjaiban egyre többször kerül elő. A polgármester ugyanis nekiállt rendet rakni a város ügyeiben, és igyekszik minél több ilyen ügyet a személyes irányítása alatt tartani.

De hol látszik a rendrakás?

A cikk folytatását >>itt<< olvashatja el.

Forrás: Azonnali

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.