Csendes forradalom Győrben: Dézsi Csaba András az ellenzék munkáját is elvégzi

Pintér Bence 2020-08-27 18:59:29
Több, mint fél éve új polgármestere van Győrnek, aki ugyan nem veri nagydobra, de komoly takarításba kezdett a városházán és a városi cégek környékén a Borkai-éra után. De mi áll emögött, és meddig mehet el egy fideszes polgármester, mielőtt rálép valakinek a tyúkszemére?

Új polgármestere lett Győrnek januárban: a Borkai-botrány után a Fidesz szerencsés helyzetben volt, hiszen elő tudott kapni a kalapból egy olyan régi motorost, akit éppen Borkai miatt állítottak félre korábban, és aki a jachtozós-kurvázós olimpikontól habitusában éppen a megfelelő irányba tért el, hogy meggyőzze a helyi jobboldali szavazókat. Ő Dézsi Csaba András.

A kampány során ennek ellenére felmerült, hogy mennyire hozhat változást a város életében valaki, aki ugyan az elmúlt 12 évben parkolópályán volt, mégis: képviselőként és Fidesz-tagként tulajdonképpen csendben legitimálta azt, amit a városban a „győri polip” néven elhíresült politikai-vállalkozói kör csinált, aminek a jachton kurvázás csak a látványos oldala volt.

Az elmúlt hét hónap azonban egyelőre azt bizonyítja, hogy a polgármester elkezdett rendet rakni a város ügyeiben, annyira, hogy egyes ügyekben gyakorlatilag még azt a kommunikációs munkát is elvégzi, amit az ellenzéknek kellene

– miközben valóban nyitott nemcsak az ellenzék felől érkező javaslatokra, de a város polgárainak szavára is, ha nem is minden kérdésben egyenlő mértékben. Mi történt Győrben az elmúlt hét hónapban?

Kirúg, átalakít, kézbevesz

Dézsi Csaba András kifejezetten színes egyéniség: 1994 óta fideszes önkormányzati képviselő, volt alpolgármester a szocialista Balogh József polgármestersége alatt 1998 és 2002 között, emellett országszerte ismert kardiológus, aki egyúttal évtizedek óta ír újságot, vezet tévéműsort – mindemellett dzsúdózik, gyerekkönyvet ír, papagájokat nevel, motorozik és szenvedélyesen rajong a rockzenéért.

Ezeket a tevékenységeit egyébként továbbra is szívesen reklámozza – gyakran éppen azért, hogy borsot törjön az őt kritizálók orra alá –, de sokkal érdekesebb az a tevékenység, ami többnyire a színfalak mögött zajlik, bár Facebook-posztjaiban egyre többször kerül elő. A polgármester ugyanis nekiállt rendet rakni a város ügyeiben, és igyekszik minél több ilyen ügyet a személyes irányítása alatt tartani.

De hol látszik a rendrakás?

A cikk folytatását >>itt<< olvashatja el.

Forrás: Azonnali

Szólj hozzá!

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

Somogyban és Zalában a köd, Győr-Moson-Sopron megyében pedig az ónos eső okozhat gondot

Több megyében ónos esőre, a Dél-Dunántúlon pedig ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat.

van még itt cikk a témában:

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.