Csendes forradalom Győrben: Dézsi Csaba András az ellenzék munkáját is elvégzi

Pintér Bence 2020-08-27 18:59:29
Több, mint fél éve új polgármestere van Győrnek, aki ugyan nem veri nagydobra, de komoly takarításba kezdett a városházán és a városi cégek környékén a Borkai-éra után. De mi áll emögött, és meddig mehet el egy fideszes polgármester, mielőtt rálép valakinek a tyúkszemére?

Új polgármestere lett Győrnek januárban: a Borkai-botrány után a Fidesz szerencsés helyzetben volt, hiszen elő tudott kapni a kalapból egy olyan régi motorost, akit éppen Borkai miatt állítottak félre korábban, és aki a jachtozós-kurvázós olimpikontól habitusában éppen a megfelelő irányba tért el, hogy meggyőzze a helyi jobboldali szavazókat. Ő Dézsi Csaba András.

A kampány során ennek ellenére felmerült, hogy mennyire hozhat változást a város életében valaki, aki ugyan az elmúlt 12 évben parkolópályán volt, mégis: képviselőként és Fidesz-tagként tulajdonképpen csendben legitimálta azt, amit a városban a „győri polip” néven elhíresült politikai-vállalkozói kör csinált, aminek a jachton kurvázás csak a látványos oldala volt.

Az elmúlt hét hónap azonban egyelőre azt bizonyítja, hogy a polgármester elkezdett rendet rakni a város ügyeiben, annyira, hogy egyes ügyekben gyakorlatilag még azt a kommunikációs munkát is elvégzi, amit az ellenzéknek kellene

– miközben valóban nyitott nemcsak az ellenzék felől érkező javaslatokra, de a város polgárainak szavára is, ha nem is minden kérdésben egyenlő mértékben. Mi történt Győrben az elmúlt hét hónapban?

Kirúg, átalakít, kézbevesz

Dézsi Csaba András kifejezetten színes egyéniség: 1994 óta fideszes önkormányzati képviselő, volt alpolgármester a szocialista Balogh József polgármestersége alatt 1998 és 2002 között, emellett országszerte ismert kardiológus, aki egyúttal évtizedek óta ír újságot, vezet tévéműsort – mindemellett dzsúdózik, gyerekkönyvet ír, papagájokat nevel, motorozik és szenvedélyesen rajong a rockzenéért.

Ezeket a tevékenységeit egyébként továbbra is szívesen reklámozza – gyakran éppen azért, hogy borsot törjön az őt kritizálók orra alá –, de sokkal érdekesebb az a tevékenység, ami többnyire a színfalak mögött zajlik, bár Facebook-posztjaiban egyre többször kerül elő. A polgármester ugyanis nekiállt rendet rakni a város ügyeiben, és igyekszik minél több ilyen ügyet a személyes irányítása alatt tartani.

De hol látszik a rendrakás?

A cikk folytatását >>itt<< olvashatja el.

Forrás: Azonnali

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.